![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража Тодор Александров - кај Беко |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 9> |
Author | ||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
И тоа не е катна гаража, тоа е деловен центар со гаража за потребите на објектот. ![]() |
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Можеби е куполата во однос на ќошето. ![]() |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
![]() Дефинитивно е кај ќошето. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Баш и кога е застаклена како карабина изгледа куполата дава добар ефект на модерен објект.
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
после толку многу празни муабети за безлични објекти во центарот на градот за да се оправдаат други лудила, ни сервираат вакво нешто?
и не знам зошто сеуште надземна катна гаража ни се претставува како единствено и најдобро решение, а ние се чудиме на нив како да се нешто вонземско ![]() |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Prvo daj boze lugeto da imaat koli da parkiraat,a za garazava so da kazam mnogu mi lici na GLOBUS u Strumica,ko istiov da ja crtal.Ama ako Globus e super za Strumica,garazava ke bide petka za Skopje.P.s.A moze i idejava gore e od Strumica(misam GLOBUSOV).
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() логикава не чини, глобус е пример за лош објект од повеќе аспекти, а Струмица и Скопје и потребите и естетските вредности на двата града врска немаат едно со друго |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Kako prvo znam deka Global ne e Globus.Tekstot bese so sodrzina,koja treba da se svati pomalku ironcno.Tamn rabota Skopje vs Strumica.A vtoro zarem lugjeto ne treba da gledaat pozitivno na ovoj proekt(vo odnos na sodrzinata).Deka koga ke ja parkiras kolata vo garaza e sosema razlicno od koga ke ja parkiras na sonce(Pa 20min ne mozes volanot da go fatis),ili na sneg(pa ne mozes klucot da go stavis zosto bravata e zamrznata) Izgledot pak ke recam e rabota na vkusovi,arno ama na nekoj lugje nisto ne im se sviga.Ako e belo zosto e belo,ako e crno zosto e crno!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
но центарскиот простор е преценет да го трошиме вака на гаражни објекти, гаражите треба да одат под земја, а инвеститорите кои градат нови објекти, да се натераат да си градат гаражи за своите потреби, а не цело скопје еден паркинг да користи, знам кои се бенефициите на паркирање во гаража, тоа не мора да ми го објаснуваш како прв пат да слушамза гаража... проектов не го плукам, туку ги изнесувам неговите негативни особини, кога веќе ти ги изнесе позитивните одлики, кои и не се така важни кога збориме за урбанистичко планирање, а не за тоа дали нечија кола ќе измрзнела или ќе изгорела... изгледот на гаражава е последно нешто што ми паѓа на памет, еве нема ни да го коментирам (коментарот ми беше дека истите луѓе кои ни отапеа мозок за тоа какви биле грдите објекти низ градов, стерилни, лимени, стаклени и т.н., сега поддржуваат зграда која одговара на описите на зградите кои толку многу ги мразат) и не го заборавај фактот дека сите наводни гаражи кои се изградија низ градов, беа се, само гаражни објекти не беа, единствена која може да се нарече така е онаа кај Бисер во Аеродром Edited by zabegan - 24-May-2011 at 23:05 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Што се случува со катнава гаража? Дали воопшто е почната изградбата?
Ако не се лажам оваа треба да биде најголема во Скопје така? |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Од денес... Ми се посреќи со протестиве... Ама малку бев неспремен и не фатив баш најдобри кадри...
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Е нели рокот за изведба беше 2 години? Од тој рок веќе се поминати 15 месеци и уште не се излезени ниту над земја. Екстремно, незадоволително бавно се гради овој објект!
|
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
гледам Југобанка е во `напредна фаза` на доградба.за некоја ден можеби и лента ќе се сечи
![]() |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
@ Андреј --- Мислиш.... Не се гради... Да... најверојатно стои во место... имајќи во предвид дека градилиштево е ‘‘пусто‘‘...
Edited by FoSsiL - 11-Sep-2012 at 20:25 |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Па нели хрватската фирма Конструктор почна да ги губи градежните договори во Македонија ?
Можеби оваа катна гаража е само уште еден градежен договор кој го изгубила или веќе го губи. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве нова фотка. Имаше по некој работник на градилиштето, а ако не се лажам, се забележува и мал напредок во изградбата во однос на фотките што ги постираше Фосил. BTW на влезот на градилиштето стои табла „Пелагонија Гостивар“ ама не е наведено ништо поконкретно. ![]() |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Не знам колку вкупно досега и беше уплатено на Конструктор од Сплит за реализација на ова што во моментов го гледаме, а што треба да биде катна гаража, но денеска од Бетон Скопје напоменуваат дека за завршување на градежните активности на објектот потпишале договор во износ од 781.112.231 денари со вклучен ДДВ. Во секој случај, мислам дека целиов објект ќе чини повеќе од 850 милиони денари колку што на почетокот се тврдеше дека ќе биде.
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
вчера прочитав информација за оваа тема,на која пишуваше дека бетон ќе го доградува и мостот Око,а градот ќе ги тужи Хрватите за надокнада на штета.немав време да ја постирам информацијата
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 9> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |