![]() |
![]() |
![]() |
Фонтани во Вардар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 12> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
според мене, барем најлогично ми делува вакви фонтани да имаме на пример во езерцата во парк, или пак Треска, па и некои нови големи фонтани, ама вака во Вардар, покрај камениот мост, нема смисла некако...
како што кажав и порано, за мене најубави локации за фонтани беа жардиниерите покрај камени, така ќе ги освежуваа влезовите на мостот и ќе ги направеа поатрактивни тие пропаднати простори (без спомениците) |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Pak ima testiranje, a vodata e povisoka od vcera
|
||
![]() |
||
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
Денес шетав по кеј и видов полугол човек у шорцеви како ја чисти фонтаната од џубрето. После тоа пак ја пуштија.
|
||
![]() |
||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
|
млазот е многу појак и покоцентриран од оној прикажан на 3Д анимацијата. Што се однесува за фонтаниве, во ред изгледаат, иако морам да признаам е за мене доста необична идеја усред вардар покрај камени мост, да има вакви огромни водени млазови. Дефинитивно са фонтаните на двата плоштади и многу бројните мостови, центарот ќе има една сосема друга динамика.
|
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
SUPER SE !!!
![]() ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
офтопик...
кејов е... ![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Offtopic: Imase konkurs za ureduvanje na levata strana na vardar http://architect.mk/arhitektura/konkursi/1096-konkurs-parterno-resenie-za-levata-strana-na-rekata-vardar |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Јас мислам дека ке има само еден проблем со фонтаниве, а тоа е жеските денови кога нивото на водата е многу мала, и сигурно ке изгледа ружно.
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Јас мислам дека треба да се сместат во еден кружен обрач кои ќе ги опфати сите, колку и да се цефки, ќе делува естетски поубаво мислам така.
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
a neli rekoa deka ke imalo i nekoj rejlefi na fontanava
![]() Edited by spaceman091 - 05-Jun-2011 at 10:17 |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
И ја мислев дека така ќе ги направат. Ем со обрач некој затворени ем обложен со рељефи и слично.
|
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Многу ми се бед ова цевкиве што зјаат, а и го затвараат погледот кон камени.
Тотално непотребна инвестиција за градов, ама ај. |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Почнав да го пишувам прашањево па видов дека некој се сетил....и тоа што тие коштаа нешто шестоцифрено што никогаш не ми беше јасно...
![]() Edited by Dave Gahan - 10-Jun-2011 at 11:55 |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
stobi ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Jun-2011 Location: ljubljana Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
ajde ve molam bez takvi komentari.........
|
||
Makedonija
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Вака преку ден (јес да ја немам видено во живо) не ме воодушевува нешто многу, но мислам дека ќе има интересен ефект навечер кога млазовите ќе бидат осветлени.
Edited by HugoGoulding - 10-Jun-2011 at 13:05 |
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
more da imase edna golema fontana po dolzina od Kameni do Goce Delcev i celata da bese so irgi na mlazovi i navecer vo razni boi ke bese top
|
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Фонтаните на 3д анимацијата се поголеми во радиус од моменталниве како што можам да приметам, а и млазот е поширок и поконцентриран, поубаво делуваа на анимацијата.
![]() Edited by HugoGoulding - 11-Jun-2011 at 08:24 |
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Премногу блиско до камени. (според мене)
Подобра ќе беше идеја како таа на „лупо“ (фонтана во должина помеѓу мостот Гоце Делчев и камени) (според мене) |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
Dukac ![]() Newbiе ![]() Joined: 08-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Да фонтаните се многу блиску до камени, така да кога ќе дувне некој ветар ќе ги прска луѓето што ќе минуваат на мостот . . .
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |