![]() |
![]() |
![]() |
Вандализам и примитивизам |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 42> |
Author | ||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Pa dali znaete kakva slakanica e ova za holanzani? Ovie ne se balkanici pa ajde, se lutat vednas ![]() Koga bev vo Skopje, mi bese krivo zosto sekoj 5 metri imase kameri, deneska se raduvam sto gi ima , samo so snimanje i kazni odi rabotata inace kje se slucat golem broj vandali. Ne gi razbiram ovie lugje, zar nemaat malku respekt?Neka bidat mirni barem za Turistite sto mozebi Roditelite od toa prezivuvaat. Interesno e, sto metalot kaj nas ne prezivuva nitu 1 mesec. Morat firmite za recikliranje na metalot da ne gi prifatat nesto sto e od ulica... |
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Значи и се запнаа на скулптурава и скроз jа турнаа,упорни ИДИОТИ!
http://10bez10.com/vesti/1360-unistena-skulptura-vo-centarot-na-prilep Edited by ovaj_stariov - 08-Jun-2011 at 18:02 |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
|
треба да му се скратат и нозете и рацете на ваквите НЕЛУЃЕ !!
![]() ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
многу сум изреволтиран од присуството на графити ака фломастер потписи на буквално секоја зграда во скопје.пред некој ден во парк забележав дека штотоку ново обложената скулптура во парк на гоце е веќе целосно потпишана па дури и скалите.остај на фонтаната и на белите клупи што пишува КУР. мора да се смисли начин на казнување- пример да мора да се плати за фарбање или чистење инаку кај и да е ке дојде денот кога и на аце и на сите нови згради ке се потпишуваат.
|
||
![]() |
||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
|
Потполно и во целост те подржувам со графитие кој се недолични и каде што ги има секаде и тоа мене најмногу ме живцира.Жалосно е паркот да се гледа уништен од нецивилизирани кој не бираат средтсва каде се потпишуваат. Иначе меѓу другото пред неколку месеци јас предложив иницијатива за општокорисна работа (бришење на недоличните графити во центарот на Скопје) каде добив подршка од многу членови,посебно заблагодарувајки се до Clover, но поради изборите ја одложивме. Доколку би сакале повторно да ја обновиме идејата за опшокорисна работа би било одлично не само за градот туку и за нас како членови и промоција на форумот. Што велите ???? |
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
да
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
јас сум дефинитивно за оваа идеја
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
Ту рис тич ки те мапи кои Град Скопје ги постави пред три месеци на неколку ло ка ции во центарот на градот се демолирани. Билбордот поставен пред црквата "Свети Ди мит ри ја" веќе неколку недели стои искршен. Од Град Скопје велат дека деновиве уништените туристички мапи ќе бидат за ме ни те. Од таму објаснуваат дека на мапите, покрај на македонски и англиски јазик, информациите за градот отсега ќе бидат напишани и на албански јазик. http://www.vest.com.mk/?ItemID=DCE288A8DD38B2488BC11BB6CC2D931B Edited by BOJAN - 12-Sep-2011 at 11:11 |
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Ко што велеше Цацко К-15 ...то треба да се убие бе ![]() ![]() |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
spored lokacijata kade e postaven bilbordot, ova bese samo prasanje na vreme...
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ах мора некој да се казни некој ,мора да се затвори некој за вандализам,графити ,анархично однесување инаку без казна лугето стануваат безстрашни.толку се глупи не сфаќаат дека и они губат пари со ова.уште ми се плаче за графитите на ново офарбаните клупи и фонтана во парк.да начекам некој како шкрта мислам дека ке ке ми изшприцам спрејот у уста
|
||
![]() |
||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Високи, многу високи казни...само тоа е спасот..ако нема да плати, затвор.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
а кога ќе помислиш дека на помалку од 100 метра од локацијава имаше кабина за надзор, навистина е смешно
и како за инает, онака рутински, се уништуваат баш оние урбани елементи кои се корисни за градов штета што каменоломите се сега механизирани, најдобра казна според мене измислена од човек е да се стави некој да крши камења и барем на нешто корисно да ја потроши негативната енергија ![]() и сеуште ми остануваат замерките за општините што не ги санираат ваквите штети, да се надевам дека картава ќе ја поправат набрзо |
||
|
||
![]() |
||
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
|
Разбрав дека поединци почнале да крадат чеканчиња (инфо од тука) од автобусите, оние за кршење на прозорското стакло во вонредна ситуација. Обично таквите чеканчиња се врзани со гајтанче, ама кој сака, ќе го скине, нели. Не разбирам што ќе им се.
Колку што сум запознаен, автобусите имаат видеонадзор и лесно може да се утврди идентитетот на сторителот. Да се надеваме дека тоа ќе се покаже како ефективно во вакви случаи. Edited by Граѓанин - 13-Sep-2011 at 10:16 |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Кај што има диктатура, ќе има и култура - висок степен на полициска контрола, казни, ќотек ...
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
јавно да се покажат слики од деликвенти и хулигани и крадци.да ги фати срам и на други да не им текне.секако со казна.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
од ЛАЗ-овите мислам дека само поради тоа ги тргнаа сите чеканчиња, што е сосема погрешно решение според мене
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
denovive setajki se nis starata carsija primetiv deka tamosnite info tabli kaj sto imase patokasci za dzamija, sv.spas i nekoj drug objekt, sv. spas e seuste ishkrtan so sprej odnosno krstot na tie info tabli
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 42> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |