![]() |
![]() |
![]() |
Реконструкција на МКЦ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Author | |||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
солидно изгледа однадвор, може не е којзнае што, ама е многу попријатна глетка од претходната
|
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
||
http://www.build.mk/?p=9809 Edited by build.mk - 21-Sep-2011 at 23:26 |
|||
![]() |
|||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
Фино изгледа, само толку не можеа да најдат некое решение за климиве? Незнам, некакви маски или на кров да ги преместат...
![]() |
|||
![]() |
|||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||
Zakon!
Dokaz kako moze da se doteraat ruglata napraveni vo nekoj bespamet vo minatoto. |
|||
![]() |
|||
Skepar ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Dokaz kako moze da se doteraat ruglata napraveni vo nekoj bespamet vo minatoto.
![]() ![]() ![]() Mislam deka ke se slozat poveketo deka komentarov ti e tapa zatoa sto muabetot ne e do objektot sto bil izgraden vo tvoeto "bespametno" vreme, nego u tie bespametni so ne go odrzavale otkoga toj bil izgraden i tie bespametni sto dozvolile eden mladinski kulturen centar da go izede zabot na vremeto. A da bese rugla objektot kako sostav ne bese i treba da se prekine so tresenje zeleni od lugje koi ne im e pole za razgovor arhitekturata! |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
потпис |
|||
![]() |
|||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||
Da... siguren sum deka build elitistite nema da se slozat so mojata teza. No gragjanite i te kako ke se slozat, stranskite turisti i te kako ke se slozat... i da ne redam ponatamu. Objektot dobi sosema nova estetika, a ne samo "nova var" koja tolku mnogu ti falela. |
|||
![]() |
|||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
||
![]()
|
|||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Не беше капаче, туку едноставно сакав да кажам дека ова реновирање е промена на естетиката, а не едноставно надокнадување на тоа што било пропуштено низ годините. Новата фасада даде сосема нов лик,кој треба да служи како пример за други ругла од минатото, да се доведат во 21 век. |
|||
![]() |
|||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||
И мене ми се допаѓа (според сликиве не сум го видел во живо) новореконструираниот МКЦ. Единствена забелешка како и некој поогре имам за клима уредите. И тоа сериозна. Зошто кога веќе толку инвестрале, не се обиделе некако да ги сместат централно на покривот или позади? Инаку мене МКЦ ми е местото каде што во 90тите имам поминто прекрасни моменти на разни журки, театарски претстави, кино проекции и воопшто не ми е останато во сеќавање лошо и нефункционално. Точно, изградено било во едно друго време, неодржувано 30-40 години и освежувањево е повеќе од добредојдено.
![]() |
|||
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
|||
![]() |
|||
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
||
Во Младинскиот културен центар –Скопје (МКЦ) се изведени градежни зафати кои придонесоа за нов и современ лик на објектот.
![]() Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, директорот на Младинскиот културен центар Златко Стефковски и Роберт Лидл, вршител на должност амбасадор на ЕУ денеска го промовираа реконструираниот објект на МКЦ. - Оваа година, на 40-тиот роденден на Младинскиот културен центар имаме можност оваа институција да ја видиме во едно убаво издание. Благодарение на ЕУ, на ИПА фондовите во вредност од 35 милиони денари извршена е скоро целосна реконструкција на МКЦ. Променет е покривот, реконструирана е надворешната фасада и поставена е современа термоенергетска фасада, променети се прозорците, вратите и санитарните јазли, рече градоначалникот Трајановски. ![]() - Град Скопје издвои дополнително 7 милиони денари за целосно и комплетно реновирање на концертната сала, која сега е подготвена за изведување настани. Поставено е затоплување, реновиран е подот, ентериерот, има опрема, бината е опремена, рече Трајановски и додаде дека Град Скопје и понатаму ќе помогне и за доуредување на холот. ![]() Poveke na kurir.mk |
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Се убаво кажав и порано ептен ми е мило што горновираа објектот за кој ме врзуват многу дешавки. Од концерти, до журки и дочеци на нови години понатаму кино представ, тетарарски представи, новогодишни предтсваи за млади, јазични курсеви и што ли уште не...
Неможам да судам за внатрешноста но сигурно е подобро од порано. За надворешноста исто така имам позитивно мислење само имам две забелешки. Првата се КЛИМА УРЕДИТЕ, па до толку ли во Македонија не се најде МАЈСТОР да го реши овој проблем??? Втората е плочникот пред МКЦ, кој остана таков како што беше. Но мислам дека ова ќе се среди со некој нареден зафат. |
|||
![]() |
|||
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
||
@kultuzin
epa toa e namerno , objektot da zacuva del od svojata roughnost, poso nema da bide interesno ako e sve glomazno ![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Поопширна вест, останала необјавена.
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Киното фросина е бомбона.
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
објектов испадна сосема пристојно, без големи промени, добивме практично нов објект, тоа е она што е потребно кај многу вакви објекти
киното има интересен едноставен дизајн мора да признаам, бојата многу менува и се согласувам со kultuzin за партерот, за жал често се потценува неговото учесто во давањето на целосната слика за објектот, џабе ако објектов е бомбона, кога околу него има дивина |
|||
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Киното е во таа состојба од пред многу време. Мислам дека бев 8-мо одделение кога бев таму... значи неговата состојба е таква уште од пред 4 години... а сигурно и порано... Инаку е тип топ... кул и навистина е убаво... иако мало... ама навистина пријатно... |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Повеќе од 6 години е во тој фазон киното. Големо уредување веројатно не му требало освен нова техника. Инаку се работи за „алтернативно„ кино каде што се пуштат квалитетни филмови обично од помала продукција. Пријатно е многу особено шарените столчиња се многу интереси и оргинални.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
епа изгледа јас не сум бил одамна бидејќи не го памтам како вакво
![]() |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |