![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7475767778 88> |
Author | |
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Дечки, ве молам не ми ги извртувајте тезите и излезете од црно-белиот муабет. Мубаетот беше за фонтаната. Што сега ќе ги бараме по светот сите можни комбинации на маркантен споменик+фонтана+бои+музика? Поентата е дека тие дискобол осветлувања немора да се користат. Мене лично црвено/портокаловиот ефект на фонтанта, кога водата е во магловито исфрлање во ситни честички ми се допаѓа многу. Ми личи дека војниците излегуваат позади некаков оган. Работа на вкус, но мене и на многумина други тој ефект им е моќен и спектакуларен. И мене не ми се допаѓа кога се вртат сите бои, но убавината е во тоа што ефектите се програмибилни, па сето тоа може да се подеси кога и како да свети, и милам дека не треба дасе прави драма од буквално се и без аргументи да се извлекуваат заклучоци. |
|
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
sekogas koga se igra so mlazovi ili boi, treba da se ima cuvstvo za estetika. da se napravi soliden plan na promena na boi i mlaz i da se obmisli ubavo.edna do dve boi vo isto vreme moze da izgledaat mnogu ubavo... no koga cel spekar na boi ti trepkaat i ti se mesaat odednas, pojacano so site mlazovi i muzika, poveke mi lici na: vidi sto sve moze fontanava, a? otkolku na promislena estetska fontana. steta, na tolku moznosti, zaradi prenatrupanost (isto se slucuva i so skulpturite na plostadot) da se unisti celiot efekt
Edited by xnx - 21-Oct-2011 at 10:33 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Се затвора фонтаната под споменикот "Воин на коњ"! Македонија | 30. октомври 2011 - 18:43 Од утре нема да работи фонтаната "Победа" која се наоѓа под споменикот "Воин на коњ". ![]() Фонтаната "Победа" утре (понеделник 31.10) ќе го има своето последно шоу. Утре вечер се затвора поради намалувањето на температурите а повторно ќе започне со работа на 1ви април. Од градот велат дека ова е вообичаен пракса и во останатите метрополи каде има фонтани слични на оваа. Фонтаната под Воинот на коњ беше свечено отворена на прославата на 20 годишнината од независноста на Македонија на 8ми септември. http://press24.mk/story/makedonija/se-zatvora-fontanata-pod-spomenikot-voin-na-konj |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Нели е касно 1 април..зашто од Март не почне ,вака пола година ќе работи пола не
![]() |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
А зошто да не би работела еве, еден ден од неделата со шоу од половин час и во зимскиот период, мислам дека ништо нема да и се случи, ниту па ќе замрзне... а можеби и може да се случи такво нешто хм... не знам.
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Се затвора фонтаната на плоштад „Македонија“Фонтаната која се наоѓа под споменикот „Воин на коњ“, од денеска веќе нема да биде во функција.„Фонтаната на победата“, како што требаше да биде именувана по барање на градоначалникот на општина Центар Владимир Тодоровиќ, од вечер официјално ќе биде затворена поради ниските температури. -Фонтаната од утре ќе биде превентивно конзервирана, односно ќе биде ставена во мирување во зимскиот период. Ниските температури може да предизвикаат оштетување на системот за водни ефекти и на мозаикот на фонтаната. Фонтаната ќе продолжи со нејзината работа напролет, кога температурите се повисоки, велат за Курир од општина Центар. Ова е вообичаена пракса и во останатите метрополи каде има фонтани слични на оваа. Вечерва граѓаните, за последен пат оваа година, ќе имаат можност да го погледнат визуелното-музичко шоу на грандиозната фонтана под споменикот „Воин на коњ“. Фонтаната и споменикот „Воин на коњ“, беа свечено пуштени во употреба на прославата на 20 годишнината од независноста на Македонија на 8ми септември. http://kurir.mk/republika/skopje/47817-Se-zatvora-fontanata-na-plostad-Makedonija |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
me raduva sto nema da go vidam toa uzasno light show so muzika podolgo vreme, no ke mi fali vodata so raznite mlazovi
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Океј еве фотки од последниот ден на функционирање на фонтанава, нека има за зимница
![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
јака комбинација на 12-та слика со фалангава и телеком во позадина
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Да бе, Телеком го бранат. ![]() |
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Clover, odlicni fotografii! A ne si minal i pokraj drugite objekti?
|
|
![]() |
|
tomi_z ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 196 |
![]() ![]() |
Одлични фотки! Колку убав есенски ден, покрај сонцево, кој би ркеол дека е веќе 1. ноември
![]() |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Oдлични фотографии, мислам дека фонтаната и споменикот ќе се истакнат во вистинско светло и ќе можеме вистински да ги оцениме кога и плоштадот ќе ги добие своите објекти од страната на "Сан Марко" кои треба конечно да го оформат како вистински плоштад.
Edited by HugoGoulding - 01-Nov-2011 at 23:24 |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Многу ме нервира чинијата што не е според првичната замисла
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
kakva bese prvicnata zamisla? |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
super e agolov so pozadinava, ama trebase da najdes malku poreprezentativen preden plan
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
не е моја сликата,ја позајмив од линкот
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7475767778 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |