![]() |
![]() |
![]() |
Порта Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 23> |
Author | ||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Демит. Не престигнаа. ![]() |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Е па, нивната порта не била дел од прославата по повод ослободувањето или независноста на Казахстан, за да при изградбата ги отстранат скелињата и изгубат драгоцено време заради парада, или затоа што кошаркарскиот тим се враќа од некое првенство, па мора да помине под портата, доколку воопшто имало таква прослава. ![]() Edited by Dexter26 - 16-Dec-2011 at 23:27 |
||
![]() |
||
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
|
Izgleda Amerikancive vo Atlanta bea pobrzi i od nas i od Kazakstancite.
Pred tri godini ja zavrsija "Milenumskata Porta" pokazana na slikava dole. ![]() Eve ja adresata za stie sto sakaat da vidat poveke: The Millennium Gate |
||
![]() |
||
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
Поглед од Портата. Преземено од press24.
![]() ![]() ![]() И од овде ќе се блокира, џабе видиковец ако ја изградат зградата. Edited by Superman - 17-Dec-2011 at 00:23 |
||
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() инаку, скоро клише стана ова, прво се постира слика од некоја вукојебина и се прават филозофии за тоа како имало и на друго место, без некоја посебна логика на муабето, па после кога ќе сецне некој со шега како на пример „дем ит, не престигнаа“ се постираат слики од западот кој според нас го сочинува Америка, која е далеку од добар пример за следење, особено кога се работи за културни објекти... Edited by zabegan - 17-Dec-2011 at 21:46 |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
|
Izvini Zabegan.. Neznaev deka stanuva zbor za ismejuvanje na kulturni objekti.
Samo za tebe: ![]() Moze nekoj i na nas ke ni ja oboi portata za da ima pubav kontrast i da ne izgleda kako da e pravena vo power point. WNBARCH ne sum znael deka ima Power Point napraveno za 286te ![]() Edited by Petar - 19-Dec-2011 at 15:00 |
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
ok 386
![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Oваа слика што е толку актуелна, за мене, не претставува никакво улично уметничко дело, туку краен вандализам, непочитување и сквернавење на историски споменик. Тие што го имаат направено ова, верувам дека мозокот не им е ништо поголем од големина на кикиритка. Овие борци против фашизмот, зарем е достоен некој да го испошкрта со костуми од Marvel и DC ликови? Плус, се уништува дело на еден уметник. Edited by HugoGoulding - 19-Dec-2011 at 22:00 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
а сликата што си ја одбрал е далеку од прикладна за муабетов... |
||
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
![]() Само ја искоментирав сликата, затоа што имам забележано дека е популарна на интернет, критиката не беше упатена кон никаков твој или на WNBARCH пост. Edited by HugoGoulding - 20-Dec-2011 at 03:59 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ja razbrav ubavo poentata ali ne bese prikladna za muabetot. Portata sto ja postirav od Atlanta, ne ja postirav za ismev tuku poradi toa sto najveke prilicuva na "Portata Makedonija", estetski i funkcionalno. Ako poglednete podetalno ke vidite deka sluzi kako muzej i kako vidikovec. Mene me interesira, ako nekoj znae, od kade ja dobile nasive idejata za funkcionalnosta na "Portata Makedonija"? |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() ![]() |
|
а примерот не е прикладен сепак, што ако наликува, кога поентата на коментарите беше дека портата нема никаква композиција на својот изглед, не дека нема друга порта во светот со сличен изглед... |
||
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
до попладне скелето од Портата беше скоро демонтирано,па предлагам наместо препукувања по форумов,апаратите враце и кој може на сликање.Подобро ќе биде
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
|
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Денес таман поминував позади триумфална капија и фатив една слика, се спремам да одам од предна страна да сликнам и си продолжив понатака, заборавајќи да сликам
![]() Задна страна, сликано од кај Чичко Труилко(Стоилко) ![]() ![]() |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
мене ми се допаѓа портата,чисто од естетски аспект,не би сакал да навлегувам во мотивите заради кои е направена.Иначе имењак,блазеси ти што умот те држи 5о метри,јас денес си ја извадив картичката од банкомат,а парите ги оставив????????среќа беа тука кога се вратив за пола минута
|
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
хахахаха, пази економист сум, за пари ми држи умот
![]() Инаку портава иако е најголемиот промашај во проектов, некако ми е симпатична како објект, но дефинитивно не тука во ова опкружување од сивилото на околните згради. Уште ако се затвори и видикот кон плоштад со коњаникот, тогаш ќе биде прв објект на листа за рушење ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
фино изгледа, ама онака, за очи, останува подетално да ја простудирам
![]() како и да е, катастрофалната локација, димензиите, околината, подземната улица, тематиката и идејата на портата остануваат еден огромен минус, па така да, не очекувајте повисока оцена од мене |
||
|
||
![]() |
||
Pallatino ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Заврши изградбата на портата „Македонија“
Ги снема градежните скелиња од плоштадот „Пела“. Слободните минувачи непречено можат да ги забележат статуите и релјефите од горниот дел од 21-метарската порта „Македонија“. Иако за празникот 8 Септември портата беше привремено пуштена, се чини граѓаните наскоро и официјално ќе можат да минат под објектот и да стигнат до „Воинот на коњ“. Со тоа, објектот на авторката Валентина Стевановска треба да ги отвори вратите на посетителите за платформите за набљудување. (Б.Ш.) http://utrinski.com.mk/?ItemID=539560CB0C988C4E8F7B99879C80DE11 Edited by Cloverstack - 28-Dec-2011 at 00:01 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 23> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |