![]() |
![]() |
![]() |
Нова фасада и ограда на објектот на Владата |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 64> |
Author | ||||
makaff ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|||
xnx, да скратиме и речеме недоразбирање. Но како и да е, по мене, макар и такво занимавање со предлог број 5
како твоето
е давање доза на легитимност на проект кој објективно е навреда за сечија интелигенција. На луѓе без став толку им треба да се определат за петката.
Edited by kenzo_fan - 13-Jan-2012 at 13:02 |
||||
![]() |
||||
Damjanovski ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 14-Sep-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Нема што да сфати народот. Се работи за лично мислење и прашање на вкус.
|
||||
![]() |
||||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|||
Апсолутно требало да му се дозволи. Тој има предност да го апгрејдува сопственото дело. А зошто го одбиле - “паметном јасно“. |
||||
![]() |
||||
shran ![]() Newbiе ![]() Joined: 15-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
sea adminot ke ubaci edno 50000 glasovi za predlogot 1
![]() ![]() mene ustvari trojkata mi se sviga i za nejze glasav, toj predlog mi bese nekako mi vleze vo oko, drugite se od loso beter prviot e ubedlivo najzanikade i lici na vlada isto kolku sto skokalnicata lici na opera i balet |
||||
![]() |
||||
Gjorgjiev Jr. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Ме интересира, на решението #2, има една темно-сина подлога, како да е рефлективна. Што е тоа, знае некој? Прво ми заличи на вода, ама на сликите има луѓе како чекорат по неа така да, тоа не ми држи вода дека е вода.
|
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
Tie se Spomenici/Skulpturi, ne lugje
![]() |
||||
![]() |
||||
Gjorgjiev Jr. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Да, точно, сега видов и ја поубо. Фала. Како и да е, дали овие скулптури се истите тие што се сега клаени на скалите или се ново-планирани? Да не знае некој нешто повеќе околу ова?
|
||||
![]() |
||||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|||
мислам дека не се истите .имаше најава дека тие скулптури што се сега пред влада ке бидат пренесени во новиот археолошки музеј,освен ако не решиле поинаку во меѓувреме...
|
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
Ne razbiram od kade potrebata da se menuva nadvoresniot izgled na objektot. Ako nesto od tehnicki pogled e dotraeno neka se promeni i tocka.
Drugo sto sakam da prasam e da li toj objekt e spomenik na kulturata t.e. da li e zastitet so zakon? Ako e, togas gospodata od "Ilindenska bb" pak rabotat na svoja raka kako vo slucajot so zgradata na Sobranieto. |
||||
![]() |
||||
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
|||
Мал упад во дискуцијата.. Морам да кажам дека целава работа со анкетата ми личи на одвлекување внимание на јавното мислење, стручната јавност и делот што ги прати разните градежни активности (особено во рамки на форумов, кој сепак има влијание врз медиумите) од скоро истовременото објавување на продажбата на најголемата парцела во централното градско подрачје досега - онаа позади Старата Железничка Станица (нека ме исправи некој ако грешам, јас не гледам нешто поголемо да се продало).
Истата ќе има трајни последици за многу инфраструктурни проекти од општо значење што биле и се дискутирани, а можеби сега треба и најмногу да се притисне за вака важна локација да не отиде неповратно. Мислам дека ваквата манипулација со јавноста стана многу честа практика(нпр. надземниот пристап кон објетите на плоштадот е покриен со прашањето за славната парцела на црквата-што-не-ја-бидна).. |
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Гласав импулсивно за 2 (како најмало зло од оваа просечна/подпросечна понуда) но сметам дека згрешив. Дефинитивно сум за зачувување на постоечкиот дизајн на објектот и штета што тоа не е една од опциите на анкетата. Секако дека има начин да се подобрат перформансите на објектот без притоа да се поремети екстериерот.
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
Доколку од овие пет идеи не се избере ниту една, конкурсот ќе биде повторен. Ако се избере идејно решение од овие пет, фасадата на објектот на „Илинденска“бб ќе започне со обнова во почетокот на летната сезона.
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/56906-Modernata-Vlada-so-najmnogu-glasovi-dosega Кога веќе ја има опцијата конкурсот да не успее тогаш требале да стават опција „НЕ ми СЕ допаѓа ниту едно решение„ и плус опција „Сакам да се задржи сегашниот изглед„. |
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Поставена е анкета наместо старата анекта од оваа нишка. Еве ги резултатите од претходната анкета да се најдат.
![]() |
||||
![]() |
||||
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Јас искрено гласав за предлог бр.2....
Нели тоа прашање на вкус сепак. Но ако размислам подобро сум направил грешка затоа што и јас сум за зачувување на постојаниот изглед со тоа што нели може малку да се направи некоја корекција ако нешто фали или е дотраено... но веројатноста за тоа е многу мала ако и воопшто ја има... ![]() |
||||
@LEK$
|
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
Jas vo build glasav za nitu edno resenie a kaj webstranata na vladata seuste ne mozam da se odlucam megju 2 i 5. Za malce kje glasav za 5 pa se pomisliv! Ne znam, 2 mi e malku limenka no toa zavisi od stakloto. Kje pomislam uste malku.
|
||||
![]() |
||||
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
|||
Која од овие решенија најмногу Ви се допаѓа?
Решение 1 29% (2356)
Решение 2 33% (2606)
Решение 3 15% (1192)
Решение 4 8% (608)
Решение 5 13% (1009)
Не знам / Нема одговор 3% (223)
Вкупно гласови 7994 |
||||
![]() |
||||
CenterCityKid ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
|||
Prvoto resenie premnogu lici na belata kukja (sto e smesno i neozbilno). Zgora na toa ne odgovara na rasporedot na 'kockite'
Vtoroto resenie mi izgleda deka e ispeglana verzija na segasnata, gi zadrzuva starite elementi (krovot, rabovite, formata), samo kapacite se izvadeni (koj moze da se prezalaat). Se nadevam samo deka staklata kje bidat dobro izbrani i bez debeli ramki. Ako se pravat vodenite povrsini (reflecting pools), najfino da se prelevaat na rabovite, so cista linija. Primer za toa e vo Boston reflecting pool kaj Christian Science zgradite: Trojkata e tetris od 80-tite. Dali moze i Grace Jones da ja ima vo preden plan? Bas kje si odgovaraat. Moze i muzika vo pozadina (predlog- tetris na nintendo: http://www.youtube.com/watch?v=AHEs5kDwuck). Cetvorkata e mizerna. Krstozbor. Petkata e cirkus. Takva fasada odgovara nacrtana na zastitno plano na gradiliste (kako sto stavi Penov na pecatnicata Goce Delcev). |
||||
![]() |
||||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|||
Мислам дека гласањето е чисто oд формален карактер, без разлика на гласовите, комисијата ќе го даде последниот збор на крај.
Edited by HugoGoulding - 13-Jan-2012 at 16:41 |
||||
![]() |
||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||
tokmu taka, za zal. na kraj ke bide spored narodot broj 2 bese vo tesno vodstvo pred 1, no komisijata(odnosno "da ne mu go spomnuvam imeto" sepak se resi za broj 1). mnogu sum pesimist koga stanuva zbor za vakvi raboti. a i ponudava e podprosecna stvarno, kako nemase nekoj dobar moderen redizajn.
@kenzo_fan bas taka, glupavo e da se karame koga i dvajcata sme maltene so slicni stavovi kon ova |
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |