build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Административни
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Нова фасада и ограда на објектот на Владата

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 910111213 64>
Poll Question: Рeкoнcтрукција на oбјектoт на Влада на РМ
Poll Choice Votes Poll Statistics
21 [22.34%]
30 [31.91%]
0 [0.00%]
1 [1.06%]
7 [7.45%]
23 [24.47%]
12 [12.77%]
You can not vote in this poll

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Dragan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Dragan Quote  Post ReplyReply #201 Posted: 15-Jan-2012 at 02:23
што се возбудувате толку многу се знае кој предлог ќе биде, се фураше предлогот број 1, ама очигледноо граѓаните не сакаат, сакаат повеќе на предлог број 2 или 5, ама 5 прелдог е така поблиск до првиот па тоа ќе го одлчи се знае владата на чело со премиерот опссс грешка невладина комисија на чело со експерти Big%20smile
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #202 Posted: 15-Jan-2012 at 02:28
Браво за плакатите! Имаше вакви и долж цела улица Македонија. Не треба да се замижи пред желбата на Владата како да изгледа објектот. Само се надевам дека оваа иницијатива е потекната сосема независно и случајно, како што пишува во текстот. Јас лично се надевам ако бидеме поупорни дека ќе се издејствува или предлог 2 или нешто сосема ново!
Back to Top
Граѓанин View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Граѓанин Quote  Post ReplyReply #203 Posted: 15-Jan-2012 at 11:07
Плакатов веќе е многу поприземен и човечки. Иако во последниот пасус има спорни делови (на пр. Муличко бил благовремено консултиран, гледиштето за „мртви“ стилови и желбата да се фураат денешни е сепак субјективитет и др.)

Edited by Граѓанин - 15-Jan-2012 at 11:10
Back to Top
mladen_s View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mladen_s Quote  Post ReplyReply #204 Posted: 15-Jan-2012 at 14:17

Па штом некој тргнал да лепи плакати, сигурно се обидува да постигне нешто, односно да истурка некој став. Мислам дека постои некое очекување да се појави целосно објективно гледиште, што не е можно (посебно не после сите настани). Ако постои активизам, тој апсолутно е субјективен..

Секако, тоа што е битно е приземноста во изразувањето.
Back to Top
HugoGoulding View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #205 Posted: 15-Jan-2012 at 14:56
Авторот се инспирирал од традиционалната Охридската архитекутра, патриот. Obey him.

Не знам дали е за фалење, архитект кои треба да проектира административен објект за Влада да бара инспирација во охридска традиционална куќа. Корелација, нула.

Edited by HugoGoulding - 15-Jan-2012 at 14:57
Back to Top
kenzo_fan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kenzo_fan Quote  Post ReplyReply #206 Posted: 15-Jan-2012 at 15:04
Да, требало на Олимп да бара корелација.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #207 Posted: 15-Jan-2012 at 15:08
што и да се промени во јавното мислење преку плакативе, веќе сеедно ми е, да имаше моќ на јавно мислење, сега ќе беа многу поинакви работите
и убаво што се потрудиле да дадат информации за историјата и идеите на објектот, непознавањето на објектите во градов, всушност најмногу доведе до нивна омраза... па би сакал барем таквите нешта да се сменат, па дури и да ја сменат тотално фасадава на владата, ќе ми биде мило барем да се исчистиме од таа неоснована омраза кон многу објекти низ градов

Edited by zabegan - 15-Jan-2012 at 15:09
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #208 Posted: 15-Jan-2012 at 15:20
Originally posted by kenzo_fan

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #209 Posted: 15-Jan-2012 at 15:22
Originally posted by kenzo_fan

Ме реши, секоја чест. Ако немаш нешто сериозно да реплицираш подобро не се заморувај себеси а и останатите со пишување на вакви без смислени коментари. Кој црн Олимп?
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #210 Posted: 15-Jan-2012 at 15:23
Originally posted by HugoGoulding

Авторот се инспирирал од традиционалната Охридската архитекутра, патриот. Obey him.

Не знам дали е за фалење, архитект кои треба да проектира административен објект за Влада да бара инспирација во охридска традиционална куќа. Корелација, нула.

Ма ај, дилетант. Требал (како во првиот предлог) да направи комбинација од Белата куќа и Бакингемската палата. Nuts

Back to Top
kenzo_fan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kenzo_fan Quote  Post ReplyReply #211 Posted: 15-Jan-2012 at 15:25

@hugo Културен дечко кој замолува, јас не дискутирам со такви како тебе, ако не ја сфаќаш поентата отвори си Гугл и пробај да добиеш одговор.

едит: Другарот Хуго ја изменил содржината на постот во кој ми препорачува да не коментирам глупости а тоа не е прикажано, штета што не го цитирав. Чисто да се знае ако некому му делува нејасно мојот одговор. 

Edited by kenzo_fan - 15-Jan-2012 at 15:36
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #212 Posted: 15-Jan-2012 at 16:02

Па коментираш глупости, Олимп е планина, ако имаш некоја метафора во тоа објасни ја бидејќи немам намера да те дешифрирам. И форумот не е за лични "препуцавања", ниту пак за дешифрирање сарказам, или пишувај на темата или не спамирај безпотребно.

Edited by HugoGoulding - 15-Jan-2012 at 16:02
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #213 Posted: 15-Jan-2012 at 16:13

ова е веќе тотално несериозно, па дури и агресија врз архитектурава од лични фрустрации... ти објаснија и подоле, ама ај еве и јас да го омекнам малце тоа
не ми е јасно како е можно да се плука некој што зема пример од македонската култура, што се наоѓа во македонија, а да се поддржува некој што не знае да направи ни комбинација од нешто што е видено во други земји???
како што кажа и сам, корелација, нула...
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #214 Posted: 15-Jan-2012 at 16:36

Па тоа што го кажуваш и ми беше поентата, сега наеднаш, се зема охридската архитектура како заложник на фасадава, демек, ако ти ја оспоруваш моменталнава фасадата ја оспоруваш и традиционалната архитектура на Охрид. Оставете ги луѓето да се изјаснат дали им се допаѓа или не моменталниот изглед, а не до објектот да се ставаат охридски куќи и на тоа да се вадат поени.

Edited by HugoGoulding - 15-Jan-2012 at 16:42
Back to Top
kenzo_fan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kenzo_fan Quote  Post ReplyReply #215 Posted: 15-Jan-2012 at 16:57
Поени се дозволени само на барок и антика, никако на македонска куќа.
Back to Top
StreetStruck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote StreetStruck Quote  Post ReplyReply #216 Posted: 15-Jan-2012 at 17:24
Originally posted by N23

Јас лично се надевам ако бидеме поупорни дека ќе се издејствува или предлог 2 или нешто сосема ново!

Како тоа ако бидеме поупорни? Јас на пример не се согласувам со тебе, мене најмногу ми се допаѓа 5-то решение. Сепак ќе кажам дека требаше да има малце посериозни решенија, а богами и квантитативно се малку. Но од овие пет, мене петото ми се свиѓа така да не очекувај некаква согласност по ова прашање. Поентата ми е не може да им се наметне на луѓето за што да бидат за, а за што против, самите ќе си одлучат за тоа!
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #217 Posted: 15-Jan-2012 at 17:31

Па тоа што го кажуваш и ми беше поентата, сега наеднаш, се зема охридската архитектура како заложник на фасадава, демек, ако ти ја оспоруваш моменталнава фасадата ја оспоруваш и традиционалната архитектура на Охрид. Оставете ги луѓето да се изјаснат дали им се допаѓа или не моменталниот изглед, а не до објектот да се ставаат охридски куќи и на тоа да се вадат поени.
кој рече такво нешто?
се претставува од каде потекнува идејата, и дека се работи за добро парче на модерна архитектура, кое потекнува од инспирации од традиционалната
поентата е да се објасни дека како македонска архитектура, објектов има вредност и да не се фрла со камења по него поради тоа, а не дека некој има нешто против охридската куќа и треба па сега ние да фрламе камења по него...
а и ако гледаме на што сум ти реплицирал, ти само го ругаш архитектот во својот пост, никаде не пиша нешто друго
и патем, никој не нацрта сам охридска куќа до објектот, тоа се оригиналните цртежи од објектот и концепцијата, ако се сеќавам убаво

и се пропушта уште една многу побитна поента тука... не  еама баш воопшто важно дали некого му се допаѓал објектов или не, па макар и да било тоа мнозинство, важно е само колкава е неговата архитектонска вредност, затоа и воопшто не треба да се дозволува некој да размислува за вакви одлуки, од аспект на тоа дали му се допаѓал објектот или не
секако, секој има право на мислење, но не се кое мислење се вреднува по секоја цена

Edited by zabegan - 15-Jan-2012 at 17:37
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #218 Posted: 15-Jan-2012 at 18:17
Ne mi se veruva Eeek2

Back to Top
kenzo_fan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kenzo_fan Quote  Post ReplyReply #219 Posted: 15-Jan-2012 at 18:26
 Миле воли диско а ја коло шумадискоBanana

Edited by kenzo_fan - 15-Jan-2012 at 18:27
Back to Top
ENIGBOOGIE View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote ENIGBOOGIE Quote  Post ReplyReply #220 Posted: 15-Jan-2012 at 21:55
КАКО ЕДЕН ОД ВАШИТЕ РЕДОВНИ ЧИТАТЕЛИ (но никогаш не сум се осмелил да напишам, затоа што вашите дискусии се недоречени) СЕГА ОСЕТИВ МОМЕНТ ЗА КОНЕЧНО ДА ВИ СЕ ПРИДРУЖАМ (поздрав до админите и сите кои го креираа овој сајт, затоа што тебаше пред 1 000 000 години да се случи)
ВИ ЈА ПРАТАМ АНКЕТАВА И ВИ ГИ ЧИТАМ КОМЕНТАРИТЕ. ПОЧНАВТЕ СТРАШНО; ОБЈЕКТИВНО И ГРАЦИОЗНО ДА ЈА ДИСКУТИРАТЕ АРХИТЕКТУРАТА ВО МАКЕДОНИЈА.
ПА НЕЛИ Е СМЕШНО ШТО ВИЕ СЕ РАСПРАВАТЕ ЗА ПЕРСОНАЛНИ АКТИВНОСТИ???????
ДО КАДЕ ВИ Е ИЛУЗИЈАТА?  НО ШТО БЕШЕ ДО ВАС; МИСЛАМ ДЕКА ЌЕ СЕ КОРЕГИРАТЕ!!!!!
ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДО НОВАТА ФАСАДА НА ВЛАДАТА, ДАЛИ НЕ МИСЛИТЕ ДЕКА СТЕ ПРЕМНОГГУ АГРЕСИВНИ ВО ВАШЕТО, ПРОИЗНЕСУВАЊЕ НА СТАВОВИТЕ, КАКО КРИТИЧКА МАСА ВИЕ СТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛА?????
ДРУШТВО; ТОА Е ОТВОРЕН КОНКУРС ( А, УЧЕСТВУВААТ 5 ТРУДА, ОД ТОЛКУ МНОГУ АРХИТЕКТИ ВО ЗЕМЈАВА???????????????????) ЗАРЕМ НЕМАТЕ НИ МАЛКУ ОД ВАШЕТО КРИТИЧКО МИСЛЕЊЕ ДА ЗАПРАШАТЕ КОЈА Е ВАШАТА ЦЕЛ?  ЈА ЗАБОРАВИВТЕ? ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ ВО ОДНОС НА ЗАНАЕТОТ А НЕ НА РАСИПНИШТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 910111213 64>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.352 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.