![]() |
![]() |
![]() |
Споменици и скулптури (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 130131132133134 209> |
Author | |
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Господ нека ни е на помош
толку |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
najinteresno mi e kako na provladinite mediumi sekakva debilstina se opravduva so nacinot na koj se pisuva statijata. sto sve ne se iznacitav na kurir, i bas se mislev na koj nacin ke opravdaat edno vakvo cudo koe sto covek so zdrav razum ne moze da go opravda, i ete... za sve imalo nacin.
|
|
![]() |
|
Pallatino ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Кај е тој чевлар Кенан ако може координати за ние што не сме од Скопје?
|
|
![]() |
|
Gjorgjiev Jr. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Колкава бука се дигна за покривање на половиот орган на една статуа која што низ цела Европа е гола, проследена со многу други, а колку други екстремни работи се премолчуваат. Иако воглавно ми се допаѓа целиот Скопје 2014 Проект, ова е веќе премногу.
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Добро значи ...на 50 МЕТРИ од плоштадот има цела КУЌА од три ката посветена на Мајка Тереза, одма до нејзе има и споменик од Мајка Тереза... Која е поентава сега ???
Edited by HugoGoulding - 28-May-2012 at 15:08 |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
nisto samo dinamit e spasot !
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А најголемата катастрофа е што споменикот е планиран директно врз пешачка улица која врши комуникација со плоштадот.
![]() |
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Како што кажа Фосил
на почетокот сигурно имаа добри намери да го средат малце градот ама како победуваа на изборите така и забегуваа сега се вон контрола Edited by Block - 28-May-2012 at 19:48 |
|
![]() |
|
Filip777 ![]() Groupie ![]() Joined: 16-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
барам зборови и најблиску што можам
ке го упропастите досега направеното, ке направите да изгледа на истурен карневал, со тркалата, дождот споменици, несиметријата, лаѓите ако споменикот на Гоце и Даме беа маркантни и достојни за почи обележја, на што ке личат со 4 шпански брода и тркало до нив, на што ке личи Александар со исто толкав споменик на калугерка до него?(со цела почит кон Мајка Тереза но 30 метарски споменик?) |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Почетокот на Орце Николов на плоштад. https://maps.google.com/maps?q=orce+nikolov,+Skopje,+Macedonia+(FYROM)+(fyrom)&hl=en&ll=41.996279,21.430914&spn=0.002205,0.005284&sll=41.996211,21.431161&sspn=0.002205,0.005284&t=h&hnear=Orce+Nikolov,+Centar,+Skopje+1000,+Macedonia+(FYROM)&z=18 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
ако е овде хотелите на гркот ќе го покријат скоро целиот споменик
|
|
![]() |
|
ink ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Dec-2010 Location: Bulgaria Online Status: Offline Posts: 530 |
![]() ![]() |
Дали ке постои населба или киош от Скопje на кое нема да има Х метарски споменик? Колко уште?! Моjте саболезнованиja и сочувство до граганите на Скопje. |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Знаете што ми е чудно. Како ни еден од вмро на седниците на совет на град Скопје пример не гласа против било што од овие глупости минатите неколку години? Зарем до толку не се ценат самите себе тие луѓе? Многу јасно дека треба да гласаш за своите но овие се претворени во ботови! Па овие прифаќаат СЕ што ќе им се каже. Како да не ја сфаќаат одговорноста која ја имаат, према себе, своите роднини и фамилија, граѓаните на градот... Како воопшто може да се погледнат во огледало? Лично би ми било срам да бидам во таков круг на луѓе... луѓе кои не ја сватиле својата улога во работата, кои немаат сенс за убаво, кои немаат приоритет во трошењето, кои немаат мислење за било што и на кои им одговара се што ќе им се понуди!
* Не треба да се дуплираат спомен обележјата. Ако имаме куќа во нејзино име не може и споменик. Смешно е. Имаме 3 обележја на Гоце Делчев па не знаат на кое да отидат да го обележат денот. Не треба на сите ликови кои се спомнуваат во историја од 5-8-мо да им се постави споменик, затоа изградивме музеј така!? Није у реду никшичу! Edited by alexsend - 29-May-2012 at 08:17 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Да потсетам: 1) прво имаше спомен плоча на сред пешачкиот коридор ГТЦ - Плоштад, па 2) направија споменик пред Дом на АРМ, па 3) ја тргнаа плочата од патот за да не ја газат, и ја ставија во мини-паркчето, оставајќи ги маркерите на куќата (кои меѓу другото се тотално утнати и катастарски не соодветствуваат), па потоа 4) Вангел сонувал глупости и од тоа искочи постојниот Спомен Дом, во кој 5) додадоа уште една, малтене копија мермерна (или гипсана, незнам) статуа од постојниот бронзен споменик, за да сега 6) задоволат хирови на некој индиски бизнисмен кој сака да насади 30 метарски споменик на сред улица. Ако Мајка Тереза не била чествувана во овој град, тогаш навистина незнам кој бил чествуван. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
me iznasmea do solzi |
|
![]() |
|
DtheGreat ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 04-Jul-2011 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Споменикот на Мајка Тереза нека го изградат на Водно пред/до Милениумскиот крст
![]() |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
А да размислиме малку логично.
Мајка Тереза била хуманитарец. Како би реагирал хуманитарец доколку му кажат дека ќе му изградат 30 метаска склуптура? |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
исто е и со верата било која и да е.сите светци живееле крајно скромно и испоснички,а во нивна чест се дигаат градби со мноументална големина и скапоцени материјали.така ќе биди за жал и овде.
за душа на духовното ќе се чеснува материјално |
|
![]() |
|
M. A. de Voltaire ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Поентата можеби е,ставете гигантски споменик,ако сакате некоја индијска фабрика ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 130131132133134 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |