build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 179180181182183 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Gjorgjiev Jr. View Drop Down
Groupie
Groupie

Online Status: Offline
  Quote Gjorgjiev Jr. Quote  Post ReplyReply #3601 Posted: 10-Aug-2012 at 13:42
Не ја гледам поентата од давање на политички карактер на дискусијава кога ќе се споредат двете слики од Филип II погоре. Разликата е очигледна и секој би требал да биде среќен со неа, без ралика во која боја е партиски обоен. Без разлика дали имало антички воини или не, или дали атлетската патека била плава или црвена, добивме една од поубавите спортски арени на Балканот. Престанете да плукате по сé што е наше и убо, дур соседите даваат пофални зборови. За една Македонија, со спортска култура како што е моменталната, сегашнава спортска арена е многу повеќе одколку што заслужуваме.

Одговорноста за овој стадион е на грбот на секој од нас, а нејзината понатамошна убавина ќе зависи од колку ѓубре фрламе кога одиме на натпревар/концерт, колку столчиња ќе искршиме, колку пати ќе се потпишеме со спреј и колку хигиенски ќе ги одржуваме тоалетите.

Edited by Gjorgjiev Jr. - 10-Aug-2012 at 13:43
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3602 Posted: 10-Aug-2012 at 13:49
Originally posted by Gjorgjiev Jr.

Не ја гледам поентата од давање на политички карактер на дискусијава кога ќе се споредат двете слики од Филип II погоре. Разликата е очигледна и секој би требал да биде среќен со неа, без ралика во која боја е партиски обоен. Без разлика дали имало антички воини или не, или дали атлетската патека била плава или црвена, добивме една од поубавите спортски арени на Балканот. Престанете да плукате по сé што е наше и убо, дур соседите даваат пофални зборови. За една Македонија, со спортска култура како што е моменталната, сегашнава спортска арена е многу повеќе одколку што заслужуваме.

Одговорноста за овој стадион е на грбот на секој од нас, а нејзината понатамошна убавина ќе зависи од колку ѓубре фрламе кога одиме на натпревар/концерт, колку столчиња ќе искршиме, колку пати ќе се потпишеме со спреј и колку хигиенски ќе ги одржуваме тоалетите.

Одушевувањето со стадионот го манифестираме веќе 5 години континуирано (нишката е отворена на 9 Септември 2007) на дури 181 страница.

Незнам каде виде плукање.

Back to Top
milena View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote milena Quote  Post ReplyReply #3603 Posted: 10-Aug-2012 at 13:52
Originally posted by pbanks

Не е наметнување став бре луѓе, само мавнете ја политиката од тука. Дискусијата е за стадионот а не кој што направил, едноставно не не интересираат ниту владините, ниту било кои други кампањи и себепромоции. Толку ли е тешко да се остави барем малку простор незагаден од тие политички памфлети.

Дечко , кога велам наметнување став, не се важи само за тебе, и не само за овој пост! Тоа го реков генерално за сите модератори, не сум многу зборлеста а посебно не сакам да дискутирам во јалови и непродуктивни дебати како што знаат овде да се наметнат и множат до бескрај во кој никој не победува!
Но со сепак ве читам редовно!
значи зборував во множина, Не посочувам никој поединечно, само малку бидете порамноправни кон членовите, зошто ако овде на форумот можеме да бришеме и да владееме со свеста на луѓето не можеме.
А ако сте сакале политиката да не заземе место овде тоа сте морале да го направите уште кога сте почнале со форумот ! Тоа да ви било правило број еден! Значи да сте ставеле цензура
Back to Top
Gjorgjiev Jr. View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Gjorgjiev Jr. Quote  Post ReplyReply #3604 Posted: 10-Aug-2012 at 13:53
Помини низ некој од страниците и ќе видиш и самиот. И целта на мојот пост, мислам дека беше очигледно, е политицизирањето на темава и стадионов, а не нејзиното обезбреднување.
Back to Top
milena View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote milena Quote  Post ReplyReply #3605 Posted: 10-Aug-2012 at 14:00
А во ред , и мене ме гуши што во Македонија луѓето од разни политички партии се осеќаат како две различни нации ! Тоа е фатално !!!
значи според мене политичките партии овде се држава во држава ...
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3606 Posted: 10-Aug-2012 at 14:05
Originally posted by milena

А во ред , и мене ме гуши што во Македонија луѓето од разни политички партии се осеќаат како две различни нации ! Тоа е фатално !!!
значи според мене политичките партии овде се држава во држава ...

Епа ете, за исто збориме тогаш. Дискусија за било кој објект, и биле какво мислење во врска со објектот се ОК. Ама кога и од далеку ќе ми намириса на политика Puke
Back to Top
milena View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote milena Quote  Post ReplyReply #3607 Posted: 10-Aug-2012 at 14:13
[/QUOTE]Епа ете, за исто збориме тогаш. Дискусија за било кој објект, и биле какво мислење во врска со објектот се ОК. Ама кога и од далеку ќе ми намириса на политика Puke[/QUOTE]

Да но тогаш ставете цензура !!! Или касно е веќе ?
А што се однесува до сликата со двете споредби горе, секој може да ја протолкува на различен начин, Јас на пример на крај памет не ми текна дека е политичка споредба, Според мене на пример убаво е што стадионот се доизгради и тоа би морало да го направи секој кој е на власт без разлика од која политичка партија е...
Back to Top
Petar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Petar Quote  Post ReplyReply #3608 Posted: 10-Aug-2012 at 14:19
Originally posted by milena

Да но тогаш ставете цензура !!! Или касно е веќе ?
А што се однесува до сликата со двете споредби горе, секој може да ја протолкува на различен начин, Јас на пример на крај памет не ми текна дека е политичка споредба, Според мене на пример убаво е што стадионот се доизгради и тоа би морало да го направи секој кој е на власт без разлика од која политичка партија е...

Absolutno!

Milena, toa e edna interesna pojava vo koja sto sekoja napravena rabota vo poslednite nekolku godini maksimalno se politizira.
Gornata slika isto ja tolkuvav kako i ti. Vidov eden progres na postoecki objekt.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3609 Posted: 10-Aug-2012 at 14:23
@milena

Можеби си во право (за сликата), но како модератор сетилата се изоструваат  па некогаш гледаме и работи што може да се случат . Некогаш може и грешиме, вчера избришав 4-5 политикантски коментари за кратко време па можеби сум под импресија од тоа.

Ајде, одиме понатаму да не го тупиме веќе со ова

Edited by pbanks - 10-Aug-2012 at 14:23
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #3610 Posted: 10-Aug-2012 at 14:28
немав абер дека ако држава т.е. одредена гарнитра гради истата не треба да е подложна на пофалби и критики, но тоа нон стоп да се вергла да тоа не ја бива, а на очиглед промашените детали речиси на секој објект тоа веќе е и симптомтично, пример видено вака бочно каде до израз доаѓаат профилите од кровните панели мислам погрд кров на стадион неам видено! да не барам влакно во јајцето арно ама ако едвај се испили истото греота е што ревизијата не им удрила естетска заушка на изведувачите та место брзоплета закрпа да изведат крош што треба итн.

не дека не ми е мило што имаме комплетен стадион, ама на свадба не се оди бос, гол или неуреден, ајде ето бар косата ќе му ја исчешлаат но многу ќе ја утнат ако и закачат некоја фибула!

туку фото-споредбата си е на место па дури и ми фали тоа време и комити на стар запад, но како фото-прилог утната е етикетата, спомен е за нешто минато а паметник за нешто што треба да се памети!
Back to Top
milena View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote milena Quote  Post ReplyReply #3611 Posted: 10-Aug-2012 at 20:06
Originally posted by Petar

Milena, toa e edna interesna pojava vo koja sto sekoja napravena rabota vo poslednite nekolku godini maksimalno se politizira.
Gornata slika isto ja tolkuvav kako i ti. Vidov eden progres na postoecki objekt.

Па тоа и јас сакав да кажам, не е ништо така случајно, а ако на темите наведени на форумот се дискутира за политика и тоа кој колку придонел и направил, а архитектурата на чија база постои овој форум е во втор план, тогаш која е смислата за постоењето на форумот ?
Дали може да се воведе автоцензура на зборови и имиња на политичари на пример ако ги напишеш да не може да се објават ??? Дали е тоа изводливо, и дали е ефтино ? Зошто стварно веќе жално е што припадниците и фановите на од различни политички партии партијата ја доживуват како држава, и националност , а не се чукнат дека и тие и тие се Македонци! Но тоа секако не е случајно направено ...
Но како и да е ако може да се уведе автоцензура на зборови и имиња, да го поштедиме форумот, а и помалку работа за модераторите , нема да мора да бришат по стотици постови на ден
Back to Top
radem1 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote radem1 Quote  Post ReplyReply #3612 Posted: 11-Aug-2012 at 11:14

Сепак сино. Сликата некој ја поставил на инернет.
Back to Top
deko View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote deko Quote  Post ReplyReply #3613 Posted: 11-Aug-2012 at 11:46
Dosta grdo izgleda ,sepak teshko promashuvanje,kakanje v gaki.Duri ni nijansata na sinata boja ne ja pogodija,horor.
Back to Top
tiberix View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote tiberix Quote  Post ReplyReply #3614 Posted: 11-Aug-2012 at 12:26
Ич не ви текнува... па нели Максимир го направија син околу теренот... зошто ние да сме подолу..
Back to Top
Ideal View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Ideal Quote  Post ReplyReply #3615 Posted: 11-Aug-2012 at 14:47
Здраво на сите
Вака. Значи решив да се вклучам во дискусијата првенствено од тоа што сметам дека ваков форум, кој ако не се лажам е единствен за оваа тематика кај нас, не смее да шири пропаганда.
Е вака сега. Не сум од професија која што ме прави компетентен да стручно ги коментирам начинот на изградбата, стилот, квалитетот и се што е поврзано со изведбата на објектите. НО, денес имаме интернет. И, секој може да провери некоја констатација, дали истата е реална и поткрепена со факти или едноставно се шири некаква пропаганда. Конкретно јас сум информатичар. Давам пример. Еве да речеме јас сум информатичар. Некој да излезе со тврдење на некој ИТ форум...еве да парафразираме:"Ekranot e rasipan bidejki izgeban e od pozadi, a neli Samsung monitorite dokolku se izgebani ne mozat da se popravat i treba da se frli".
Добро нели, ступидна констатација. Мониторот е изгребан и неможе да се поправи, тоа секој од нас знае дека како прво, не е расипан, како второ сите од тој ИТ форум слатко би се изнасмеале и би го негирале младиот господин, на неговото нестручно и по малце глупаво излагање. И тоа не е толку страшно. Ова е форум на кој што нели, секој што има интернет може да даде свое мислење. НО, должност е на тие што се поистакнати и што излегуваат во некои други ситуации многу остро кај некој член на форумот што еве на пример рекол:"Ej abe vidi kako gradat, lele pa ova e top se e ubavo..", него најостро го напаѓаат. А истите членови не корегираат членови на истиов форум кој што даваат опасно-ружно нестручни постови. Добро како е можно тоа? Еве конкретно јас скоро секој втор ден си влегувам на статијата за стадионот. Си имам мерак уште од мал за фудбал и за Вардар. Ми се полни душата кога си го глеам стадиончето. Супер, моја работа. Ме вади од такт кога некој водоводџија, кој можеби средил некој објект на периферијата на Скопје, глуми проектант со искуство и еве конкретно, дава вакви коментари:"Publikata na tribinite e vo temnici, mesto da ja osvetlat glupacive vidi sto napraile ne se glea publikata... toa e koga rabotat na objektive neprofesionalci!".
И сега си мислам, зошто членовите кои што имаат стручност да одговорат на сите стручни и нестручни моменти од изградбата на објективе, рипаат на се и сешто што е можеби исто така во друга конотација искажано и непрофесионално, ама на вакви постови ги нема? Па добро бе водоводџија, каде со такви коментари. Тој е еден од коментарите што ме вадат од такт има многу. Голем фан сум на фудбалот и од тоа дека имам очи на главава можам да увидам дека многу големи фудбалски светски храмови трибините им се темни. Тоа незначи дека водоводџијата треба да сере и да не биде корегиран, а некој што објавил слика на стар стадион и на нов да биде остро нападнат. Плава била патеката? Ејјјј!? Тука прашувам дали тоа е пропуст, нестручност или вкус? Незнам и си прашувам. Сум видел и скроз шарени стадиони... Ок, очекувам да ми одговорат членовите кои се сметаат себе си за стручни.
Благодарам и секако прочитајте го овој пост мој, иако е долг и замарачки, мислам ќе им помогне на некои личности тука.

Фала
Back to Top
deko View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote deko Quote  Post ReplyReply #3616 Posted: 11-Aug-2012 at 15:52
Jas mislam deka ti si toj vodovodjijata,kazi shto ti se dopagja ili shto ne ti se dopagja,ovdeka se rabotib za vkusovi ,a ne za filozofija.Ne treba da dojde nekakov struken kadar da mi kaze zoshto e plava boja na tartanot.
Back to Top
4skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 4skopje Quote  Post ReplyReply #3617 Posted: 11-Aug-2012 at 16:13
Originally posted by Ideal

Здраво на сите
Вака. Значи решив да се вклучам во дискусијата првенствено од тоа што сметам дека ваков форум, кој ако не се лажам е единствен за оваа тематика кај нас, не смее да шири пропаганда.
Е вака сега. Не сум од професија која што ме прави компетентен да стручно ги коментирам начинот на изградбата, стилот, квалитетот и се што е поврзано со изведбата на објектите. НО, денес имаме интернет. И, секој може да провери некоја констатација, дали истата е реална и поткрепена со факти или едноставно се шири некаква пропаганда. Конкретно јас сум информатичар. Давам пример. Еве да речеме јас сум информатичар. Некој да излезе со тврдење на некој ИТ форум...еве да парафразираме:"Ekranot e rasipan bidejki izgeban e od pozadi, a neli Samsung monitorite dokolku se izgebani ne mozat da se popravat i treba da se frli".
Добро нели, ступидна констатација. Мониторот е изгребан и неможе да се поправи, тоа секој од нас знае дека како прво, не е расипан, како второ сите од тој ИТ форум слатко би се изнасмеале и би го негирале младиот господин, на неговото нестручно и по малце глупаво излагање. И тоа не е толку страшно. Ова е форум на кој што нели, секој што има интернет може да даде свое мислење. НО, должност е на тие што се поистакнати и што излегуваат во некои други ситуации многу остро кај некој член на форумот што еве на пример рекол:"Ej abe vidi kako gradat, lele pa ova e top se e ubavo..", него најостро го напаѓаат. А истите членови не корегираат членови на истиов форум кој што даваат опасно-ружно нестручни постови. Добро како е можно тоа? Еве конкретно јас скоро секој втор ден си влегувам на статијата за стадионот. Си имам мерак уште од мал за фудбал и за Вардар. Ми се полни душата кога си го глеам стадиончето. Супер, моја работа. Ме вади од такт кога некој водоводџија, кој можеби средил некој објект на периферијата на Скопје, глуми проектант со искуство и еве конкретно, дава вакви коментари:"Publikata na tribinite e vo temnici, mesto da ja osvetlat glupacive vidi sto napraile ne se glea publikata... toa e koga rabotat na objektive neprofesionalci!".
И сега си мислам, зошто членовите кои што имаат стручност да одговорат на сите стручни и нестручни моменти од изградбата на објективе, рипаат на се и сешто што е можеби исто така во друга конотација искажано и непрофесионално, ама на вакви постови ги нема? Па добро бе водоводџија, каде со такви коментари. Тој е еден од коментарите што ме вадат од такт има многу. Голем фан сум на фудбалот и од тоа дека имам очи на главава можам да увидам дека многу големи фудбалски светски храмови трибините им се темни. Тоа незначи дека водоводџијата треба да сере и да не биде корегиран, а некој што објавил слика на стар стадион и на нов да биде остро нападнат. Плава била патеката? Ејјјј!? Тука прашувам дали тоа е пропуст, нестручност или вкус? Незнам и си прашувам. Сум видел и скроз шарени стадиони... Ок, очекувам да ми одговорат членовите кои се сметаат себе си за стручни.
Благодарам и секако прочитајте го овој пост мој, иако е долг и замарачки, мислам ќе им помогне на некои личности тука.

Фала

Applause
Back to Top
Zoc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Zoc Quote  Post ReplyReply #3618 Posted: 11-Aug-2012 at 16:25
Не сум стручен но ќе кажам дека не ми се допаѓа бојата на тартанот
Грдо изгледа и тоа е тоа, но друга забелешка е тоа што нели се чини дека корнерите се премногу блиску до тартанот!? толку ли немало начин да се среди тоа со проектирањето на патеката? Мислам дека имало простор тоа да се изведе како што треба и притоа да се запазат димензиите и на теренот и на патеката, мислам дека воопшто не е практично ниту за фудбалерите кога изведуваат корнер, па ниту е естетски за око.Што мислите?

бар нека ги сменат столчињата

Edited by Zoc - 11-Aug-2012 at 16:45
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #3619 Posted: 11-Aug-2012 at 16:47

мене баш синава боја ми чини, дури порано тоа црвениот тартан бодеше неверојатно очи ако некој има трчано на градски, па уште и Миле да го трчал и ето га сега сино ќе му годе ко мед и млеко!

а маркацијата подоцна сигурно ќе ја средат со оглед дека сеуште не е фиксна истата http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football_pitch#Pitch_boundary туку мене сеуште ми бодат очи тоа помошните скали од трибините до теренот бар нека ги замаскираат со по некој банер или пластика! туку што бидна со кинезот ќе го припојат ли на стадионот!?

што е до водовоџиите, бреј луѓе секој има право да си каже што мисли макар било и смешно, недоносено или неспретно изнесено, се додека не досаѓа, што би рекле кумановце немој да га тупеш бре!

Edited by Max - 11-Aug-2012 at 16:50
Back to Top
TIM View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote TIM Quote  Post ReplyReply #3620 Posted: 11-Aug-2012 at 17:18
pozdrav na site , jas sum nov clen vo forumot i bi sakala da davam mislenje za proektot opsto. Prvo na funksionalen aspekt, atletskata traka ne e mozno da se upotrebuva za internacionalni evenimenti posto stadionot treba da poseduva 9 traki za trcanje. A toa za bojata mislam deka za proektot voopsto ne se angaziral arhitekt posto ova "glupost" na estetika mose da ja zabalezi sekoj koj nema vrska so arhitekturata, umetnosta i estetikata. Ke gledame sto ke se slucuva so fasadata !
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 179180181182183 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.949 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.