build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Плажи и бродови на Вардар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 3031323334 64>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Teglarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Teglarot Quote  Post ReplyReply #621 Posted: 21-Mar-2013 at 11:35
Не е некако многу подигната "лаѓава" над нивото на Вардар ?

Можам да замислам како ќе изгледа, кога во јули, ќе биде 45С во Скопје и

кога Вардар нема да има ни 'в' од вода . . . ќе стане Летаќа Лаѓа   
Back to Top
JimmyN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote JimmyN Quote  Post ReplyReply #622 Posted: 21-Mar-2013 at 13:42
Е аку бе! важно имаме галија во рекава...Bonk Ама вакво грдо нешто во животов немам видено.....
If you don`t have a clue,...use the internet!
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #623 Posted: 21-Mar-2013 at 13:45
Значи за 2 квадрата простор се направиле циции, па морале надворешно да наместат лифт - ебати државата што даде дозвола за вакво срање! А за бојата дечки, аман, сигурно нема да биде танкер фазон, ќе го премачкаат да личи на дрво, повеќе боди очи некреативноста во формата! Баш како цел проект Скопје 2014!
Back to Top
PIzDARIJE View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote PIzDARIJE Quote  Post ReplyReply #624 Posted: 22-Mar-2013 at 03:54
Ne e sto se cicii.. nego im teknalo za liftot od koga go sklopile brodot, pa go zakrpile liftot od nadvor... na dodatno...

Edited by Cloverstack - 22-Mar-2013 at 07:34
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #625 Posted: 22-Mar-2013 at 07:36

Овој пост ти е едитиран, а другите избришани. Внимавај на јазикот кој го употребуваш:

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=179

Back to Top
damjan4o View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote damjan4o Quote  Post ReplyReply #626 Posted: 16-Apr-2013 at 01:36
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #627 Posted: 16-Apr-2013 at 21:03
Ова нели е Ротердам?
Back to Top
damjan4o View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote damjan4o Quote  Post ReplyReply #628 Posted: 16-Apr-2013 at 22:14
не сум сигурен каде е
Back to Top
oTeget View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote oTeget Quote  Post ReplyReply #629 Posted: 17-Apr-2013 at 19:21
Не разбирам
Каква врска има некој холандски едрењак (сочуван или реплика сеедно) вкотвен во некое пристаниште, со плажите и бродовите на Вардар?
Back to Top
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #630 Posted: 27-Apr-2013 at 09:42
Плажата кај Камени мост и годинава со маки бара газди

Град Скопје допрва ќе распишува јавен повик за избор на кон­це­си­о­не­ри кои ќе ја работат плажата летово

Уш­те не се најдени закупци на шанковите на Градската плажа кај Камени мост. Град Скопје допрва ќе распишува јавен повик за избор на кон­це­си­о­не­ри кои ќе ја работат плажата летово. За разлика од плажата во самиот цен­тар на градот, онаа во Градски парк кон почетокот на мај ќе почне да ра­бо­ти, бидејќи кафеанџиите што минатите години стопанисуваа со неа, ја до­би­ја под закуп на пет години.
Град­ски власти и лани мака мачеа да најдат закупци за плажата на Ка­ме­ни мост. На првиот оглас не се пријави ниту еден кафеанџија. Избор беше нап­ра­вен после вториот оглас, но закупот не беше направен на пет години ту­ку само на една.
"Со шанковите на Градска плажа 1 ќе стопанисуваат субјектите кои до­би­ја на претходниот конкурс, под исти услови. Додека за Градска плажа Ка­ме­ни мост ќе се распишува оглас за концесионер. Огласот се распишува се­га поради локалните избори. Корисниците одлучуваат кога ќе ја за­поч­нат сезоната", велат од Град Скопје.
Ка­фе­ан­џи­и­те што минатите години ги користеа шанковите на плажата кај Ка­ме­ни мост велат дека не планираат повторно да конкурираат на јавен по­вик оти не им било исплатливо работењето, поради малиот број граѓани што ја посетувале плажата.
Ка­фе­ан­џи­и­те на плажата во парк ќе плаќаат по пет денари од квадратен ме­тар од ден. Со оглед дека ќе имаат на користење површина од 500 квад­рат­ни метри, во буџетот на Градот месечно ќе се влеваат по 75.000 де­на­ри. (А.А.)

http://www.vest.com.mk/?ItemID=11104987137E7D4EA67595B6AEFCB216
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #631 Posted: 27-Apr-2013 at 10:07
значи има шанси да се трнат тие чадорите од таму
Back to Top
Danndy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Danndy Quote  Post ReplyReply #632 Posted: 28-Apr-2013 at 02:57
Originally posted by ovaj_stariov

Плажата кај Камени мост и годинава со маки бара газди

Град Скопје допрва ќе распишува јавен повик за избор на кон­це­си­о­не­ри кои ќе ја работат плажата летово

Уш­те не се најдени закупци на шанковите на Градската плажа кај Камени мост. Град Скопје допрва ќе распишува јавен повик за избор на кон­це­си­о­не­ри кои ќе ја работат плажата летово. За разлика од плажата во самиот цен­тар на градот, онаа во Градски парк кон почетокот на мај ќе почне да ра­бо­ти, бидејќи кафеанџиите што минатите години стопанисуваа со неа, ја до­би­ја под закуп на пет години.
Град­ски власти и лани мака мачеа да најдат закупци за плажата на Ка­ме­ни мост. На првиот оглас не се пријави ниту еден кафеанџија. Избор беше нап­ра­вен после вториот оглас, но закупот не беше направен на пет години ту­ку само на една.
"Со шанковите на Градска плажа 1 ќе стопанисуваат субјектите кои до­би­ја на претходниот конкурс, под исти услови. Додека за Градска плажа Ка­ме­ни мост ќе се распишува оглас за концесионер. Огласот се распишува се­га поради локалните избори. Корисниците одлучуваат кога ќе ја за­поч­нат сезоната", велат од Град Скопје.
Ка­фе­ан­џи­и­те што минатите години ги користеа шанковите на плажата кај Ка­ме­ни мост велат дека не планираат повторно да конкурираат на јавен по­вик оти не им било исплатливо работењето, поради малиот број граѓани што ја посетувале плажата.
Ка­фе­ан­џи­и­те на плажата во парк ќе плаќаат по пет денари од квадратен ме­тар од ден. Со оглед дека ќе имаат на користење површина од 500 квад­рат­ни метри, во буџетот на Градот месечно ќе се влеваат по 75.000 де­на­ри. (А.А.)

http://www.vest.com.mk/?ItemID=11104987137E7D4EA67595B6AEFCB216

Еве, Хуго нека ја земи, нели кажуваше како се убивале луѓе минатата година на плажава да излезат ахаххахахаххаха.

Се надевам ќе ја затворат.
Traveling.
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #633 Posted: 28-Apr-2013 at 09:26
Глупостите и непотребните зезалици мислам дека пазарот ќе ги регулира и дека поради преминала побарувачка ќе бидат отстранети. Се плашам само дека поради некое его плажата и вртелешката на сила ќе ги одржуваат во "живот". За жал ако плажата и вртелешката можат без проблем да се дислоцираат тоа не е случај со тркалото и бродовите.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #634 Posted: 28-Apr-2013 at 23:52
Плажата кај градски парк. Сосем запуштена, пропаѓа сама од себе.

За сè има вторпат
Back to Top
ehrlich View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ehrlich Quote  Post ReplyReply #635 Posted: 29-Apr-2013 at 00:24
Ај пушти ја плажава, ама игралиштата до нејзе. Ги остави ја така да пропаѓаат, кога времево е одлично, а летоска секогаш беа полни. Пред неколку недели видов камионче на Град Скопје како ги однесоа головите кои беа во второто игралиште, тоа е знак дека очигледно не планираат скоро пуштање.

Што се однесува до плажата. Како нема да пропаѓа, кога на другата страна на Вардар се наоѓа дива ромска населба, тоа само му доаѓа логична последица, откако плажата останала сама цело зимо. Си работеле браќата не седеле со скрстени раце како институциите.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #636 Posted: 29-Apr-2013 at 01:57
Голем проблем кај нас е тоа што не се одржуваат веќе изградени објекти... Градоначалникот само скока од еден проект на друг, се слика пред свеченото пуштање во употреба, и веќе следниот ден заборавил каков објект пуштил вчера. Плажите на Вардар беа добра идеја, ама истата беше лошо реализирана. Тука, пред се’, спаѓа несреќната локација на онаа под староновиот театар.

А токму за оваа плажа (покрај паркот) си мислев дека има потенцијал и дека ќе успее да привлече луѓе. Жалосно е што ќе пропадне.

Edited by Џоле - 29-Apr-2013 at 01:58
За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #637 Posted: 21-May-2013 at 08:48
Градските плажи пусти и обраснати

Плажите од двете страни на Вардар го чекаат летото празни. Нема луѓе ни концесионери со обврска да ги уредат локациите

БОЈАН ШАШЕВСКИ

Се' уште не е почната сезоната за градските плажи, иако изминативе години тие се отвораа уште во мај. Годинава ниту сончевото време не беше предизвик надлежните да се организираат навремено. Уште бараат концесионери за едната од двете песочни локации, кои практично имаат обврска да ги уредат и да стопанисуваат со нив.

И двете плажи го чекаат летото празни, без лежалки и џагор од луѓе што бараат потемен тен. Искуствата од изминативе лета покажаа дека скопјани плажите најчесто ги користеа за журки и дружби во вечерните часови, а сончањето и разладувањето го оставаа за годишен одмор на најблиското езеро иле море.

„Сме биле неколку пати на плажата покрај Камениот мост. Заедно со нас имаше и деца, луѓе од разни возрасти, а меѓу скопјаните и странци. Но, факт е дека немаме навика да одиме на плажа сместена среде центар на град. Нема ниту содржини да не' стимулираат да одиме почесто... Плус, работат само јуни, јули и август, кога градот е поприлично празен“, вели Наташа Симоновска од општина Карпош.

Доколку се прошетате на песочната локација зад паркот, лесно ќе забележите натпис „Градска плажа Скопје, работно време 10-24 часот“. По песокот на теренот за одбојка се расфрлани рекламни платна и паноа. Исто е и со мултифукционалното игралиште за кое Градот издвои околу 2 милиони денари. Оние што ќе седнат на монтажните трибини можат да видат дека на песокот расте трева. Има и по некое диво црвено цвеќе, камилица и ниска грмушки. И тоа насекаде низ плажата. И под монтажните натстрешници, околу ичкртаните соблекувални и покрај демолираните и ’рѓосани шанкови. Веднаш до вегетацијата на брегот на Вардар, пак, има населено патки. Птиците заедно со рекреативците и спортистите што минуваат по патеката покрај реката се единствените посетители на градската плажа.

Сличната слика владее и на левиот брег на Вардар на градската плажа „Камен мост“. Терените за одбојка и локациите покрај шанковите зјаат празни, а нефункционалните чешмички претставуваат дополнителна декорација. Затоа, пак, на просторот меѓу издигнатиот споменик на Ѓорѓија Пулевски и мостот „Гоце Делчев“ опстојуваат палмите, паралелно со знаците со „Забрането капење“.

Од Градот велат дека почетокот на новата сезона за градските плажи „Парк“ и „Камен мост“ во голема мера зависи од концесионерите и тоа е предвидено да почне кон крајот на мај или почетокот на јуни. „Со градската плажа ’Парк’ стопанисува Асоцијацијата на угостители ’Градска плажа Еден плус Суз - Скопје’ со договор за концесија на 5 години (потпишан минатата година). За градската плажа ‘Камен мост‘ е објавен оглас за избор на вршители на угостителска дејност и користење урбана опрема“, соопштуваат од Градот.

Потенцираат дека уредувањето на просторот и надоместокот на сите настанати штети е обврска на концесионерите.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F512D6CC8C67994AA3B43F170B6356DB
За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #638 Posted: 21-May-2013 at 09:39
Во недостиг на плажи, го имаме ова...

слките се преземени од МКД.мк
За сè има вторпат
Back to Top
Danndy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Danndy Quote  Post ReplyReply #639 Posted: 21-May-2013 at 17:10
^
Може е време да не си се замислуваат луѓето дека Вардар и Скопје се идеални за сончање и други егзибиции за на море.

Се надевам нема да ги вратат плажите годинава, барем не онаа пред Старо Новиот Театар.
Traveling.
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #640 Posted: 21-May-2013 at 17:32
бааѓи матно те гледаат овие дур ги сликаш
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 3031323334 64>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.330 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.