![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 62> |
Author | |
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Единствено ми е жал бидејќи фотографиите не се со баш најдобар квалитет, но тоа се добива од мобилен телефон.
Исто така ми е жал бидејќи не го фотографирав целосно приземјето, но беше преполно со работници, немам ништо против нив, но не планирав да ги фотографирам нив, иако морам да признаам дека заслужуваат да им се припишат заслугите за завршената работа. Погледот од терасите на театарот, не успеав да стигнам до западната тераса за да фотографирам од таму. Погледнете каков ќе биде погледот од терасите за уметниците кои ќе настапуваат во овој тетар. Северна тераса. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Источна тераса. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Јужна тераса. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Dexter26 благодарам за сликите. Ако те разбрав ептен пресни се да не кажам денешни фотките, така што јас навистина незнам зошто баш утре ќе го отворат театарот кога има уште многу работа ???
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Гаражата помеѓу поштата и МЕПСО...СТРАШНО...Ако досега на прво место ми беше АЕК за катастрофално лошо позиционирани објекти од денес си имам ново „милениче„.
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Фотографиите се денешни, направени пред 14:00 часот, сигурно во меѓувреме се завршени добар дел од градежните работи кои до 14:00 часот се вршеа, а сигурно ќе работат и по полноќ за да завршат со сите останати градежни работи за утрешното пуштање во употреба на театарот. Претпоставувам дека за утре е планирано пуштање во употреба на театарот бидејќи беше најавено дека ќе биде пуштен во употреба до крајот на мај 2013. Се разбира, останува отворена можноста по Бог знае кој пат да го одложат пуштањето во употреба на објектот. А до септември 2013 кога започнува наредната сезона на театарски претстави на МНТ, треба МНТ во целост да се пресели во овој нов објект. Edited by Dexter26 - 30-May-2013 at 18:54 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Како што видов најмногу работа има околу театарот а и околу некој скулптури сеуште висат каблови што значи дека и осветлувањето не е завршено. Дали знае некој дали театарот ќе може да се посетува од утре па натака??? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Колку работа е завршена ќе знаеме утре, петок, 31 мај 2013, не знаме што се случува во моментов. Па ако го пуштат утре во употреба би требало да бидат дозволени посети на театарот. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дали знаеш нешто повеќе за посетите??? Ќе се плаќа влезница, ќе има ли водичи, кој делови ќе бидат отворени за посети и слично? Јас добив огромен апетит да го посетам театарот. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Ништо не прашав, само фотографирав. Не знам дали поради театарот, или поради музиката која ја слушам на мобилниот телефон ми заигра адреналинот кога влегов. Треба да потенцирам дека сум зависник од технологија и се палам како плин на искра кога ќе видам и помирисам нешто ново од аудио или видео решенија, особено кога не се за домашна употреба, туку за деловни простори или за објекти од областа на културата и уметноста, па можеби затоа ми заигра адреналинот кога влегов во објектот. Во секој случај, ти препорачувам да го посетиш театарот и да уживаш во посетата, не верувам дека ќе уживаме во бесплатни прошетки низ театарот долго време, под претпоставка дека воопшто ќе има бесплатени прошетки низ театарот откако истиот ќе биде пуштен во употреба. Не мораш да го цитираш мојот пост доколку е над твојот, подобро стави ги стрелките за да знам дека на мене ми реплицираш, а вака го полниме форумот со непотребни цитати. Edited by Dexter26 - 30-May-2013 at 19:26 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Браво за фотките... Морам да признам дека однадвор театарот изгледа солидно, но однатре
![]() Како и да е, еден од ретките објекти што ги поддржувам во напливот на „градежно лудило“ ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Ако не ти се допаѓа темнината, земи го во предвид фактот дека не се толку темни боите, туку такви испаднаа фотографиите бидејќи е фотографирано со мобилен телефон. А ако не ти се допаѓа ентериерот, декорациите и така натаму, тоа е веќе друга работа. |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Туку јас нешто друго мислам... имам еден предлог:
Секој последен четврток во месецот, ‚‚Народното Собрание‚‚ на РМ наместо во Палатата на Собранието... седницата да ја држи во овој објект... нема ваљда на нашиве драмски уметници, да им биде проблем, да им го отстапат на еден ден... иако реално треба целосно да се преселат за секогаш во објектов... нашите народни пратеници... али, ај нема смисла за драмскиве уметници... ![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Мислев на ентериерот, декорациите итн. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
на оваа слика се гледа дека подот воопшто не е уреден,што значи или ќе стават теписон(вероватно црвен) или дополнително ќе се ставаат плочки
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ФУШЕРАЈ!... затоа што објекти мора обавезно да се отвораат на празници и разни денови со звања...
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
на некои вести беше министерката и како да ја сватив дека утре ќе биде некоја си врста на примопредаја.ќе се вршело прием на објектот,па почеток на атести и сл.некако како да не се споменуваше свечено отворање`.не ја разбрав поентата баш најдобро.спомена дека објектот кошта фул 38 мил.евра
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Браво Декстер за сликиве и фала
![]() Нема да коментирам, дури и мене ми е мака ![]() |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Од извори од надлежните околу театарот, лустерот кој треба да е во салата, над сцената/седиштата, ќе го ставаат во текот на наредниот месец. Исто така ќе се покријат работите кои не се сеуште готови, за да помине ова денеска.
Првата претстава ќе биде тек од септември. Инаку вчера доцна во ноќта поминав покрај театарот, вриеше луѓе кои работат . . . И морам да признам однадвор, со осветлувањето делуваше навистина прекрасно и многу поквалитетно од музејот на ВМРО и Акрополот до Камени мост. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |