![]() |
![]() |
![]() |
Македонска Филхармонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 38> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Јас навистина неможам да ја сфатам конструкцијава...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Добро, се гради ли воопшто тука или мене ми се чини дека нема активности?
како подолго време да тапка во место објектов... |
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Со вакво темпо објектов пред 2020-та нема да се заврши.Колку објекти почнати покасно се завршија.Некој знае што е причината за предолгиов застој?
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
нема застој постојано се работи,кога и да погледнам има некој работник.проблемот е што се работи со брзина на желка
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Ani ![]() Newbiе ![]() Joined: 15-Jul-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2 |
![]() ![]() |
Браво за трудот Џоле.Инаку,дали има некаков напредок тука?
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
јас ги гледам само сивите решетки дека е нешто ново поставено
Edited by gjoko - 06-May-2013 at 13:41 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Од она што го видов - поставуваат некакви челични конструкции, веројатно за покривот... Инаку, нема некој голем напредок. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве, на оваа слика може да се види до каде е стигнато со челичните конструкции на зградата на филхармонија (десно)
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
денеска поминав и се редеше дел од решеткастата конструкција на кровот од северната страна
|
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Проектов е започнат пред да бидам запишан на факултет. Три години поминувам покрај него, градбата напредува со брзина на желка. Се мислам дека јас ќе дипломирам пред да биде завршена.
Уште колку работа има, а колку пати се има пишувано за зградата, да не му се верува на човек. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
министерката пред некоја ден во интервју на мтв рече дека проектот ќе биди ставен во функција на крајот на 2014
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
WTF е ова на Калето.... И Калево е пуштено/отворено за посети, нели беше затворено, кога го пуштиле/отвориле...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Денешна фотка... Срамота колку се завлечкаа со зградава.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
pa ne e bas ednostavna kako drugite
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Одолговлекуваат дур да им изработи чаушот „постабилно“ решение.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
мислам дека лачни бетонски греди досега немало во градежништвото кај нас.кај мене на факс работевме `вериги`,и знам дека никој незнаеше да ми покажи,ни тие од машински ни тое од градежен.лачните пресметки се многу комплицирани за пресметка.ме се работат со егзактни методи туку со итерации
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
И јас мислам дека се работи за конструктивни проблеми. Од голо око се гледа дека целата конструкција е повеќе импровизација отколку добро конструиран и планиран објект.
|
|
![]() |
|
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
mozele mnogu polesno so celicna kontrukcija da gi zavrsat gredive, kojznae od koi pricini se macele i leele beton... Ne mi se veruva deka se opravdani pricinite, enego mostot celicen za neklku dena sto se veli go namontiraa...
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |