![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4041424344 165> |
Author | |||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Денес забележав дека ја покриле зградата до неодамна реновираната фасада кај Тренд. Да не знае некој што ќе се прави? Ќе се реновира (иако мислам дека беше реновирана пред неколку години) или ќе добие барокна/неокласицистичка (читај СК2014) шминка?
![]() |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
||
Ќе се шминка во барок 100 % ! Само нз како ќе се вклопи со ружотијата од лева страна ...
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
ако ја сменат фасадата, ќе отиде фасада стара осумдесетина години...
![]() грам памет барем да имаше некаде на виделина, ќе беше добро |
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Шанчева куќа, Кратово
пред потоа |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
||
Не е балконче туку е стреа ![]() |
|||
![]() |
|||
Watson ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2013 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
||
далеку подобро изгледа од првобитната состојба,ама сепак изведбата е лоша,а и прозорите не ги смениле
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
ОУ „Панајот Гиновски“ Бутел 2
|
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
еве слика и од кичевската гимназија превземена од фејсбук,каде е поставена и термоизолација
![]() |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
инаку, скелињата на фасадата на објектот над Лондон паб служеле само за освежување со префарбување... сеуште ја има истата шема, само бојата е малце потемна
ми олесна малце ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() ![]() Edited by Џоле - 03-Jun-2013 at 18:19 |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
||
se nadevam deka barem ke gi premestat i skrijat toa grdite klima uredi od fasadata koga vise resile da ja osvezat |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Каква стреа, вратана горе за што е? ![]() |
|||
![]() |
|||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
||
За да си седиш на стреата, логично.... ![]() Edited by kire85 - 04-Jun-2013 at 14:48 |
|||
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt.
Albert Einstein |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Уште една куќа/зграда со обновена фасада во центарот на Скопје, во близина на грчка амбасада. Мислам дека е дограден еден кат. Сликано е со моб. тел.
|
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
||
Ама со кабливе и бандериве ќе му ја одземеме славата на Букурешт гледам.
|
|||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Дали некој може да ми каже дали е реновирана фасадата на оваа зграда од Охрид? На сликава има многу силни, свежи бои, како да е неодамна реновирана.
![]() фотографија на gatta-bianka |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() еве го истиот тој објект, не ми е јасно само зошто ја реновирале фасадата, кога беше во многу добра состојба, особено глупав е фактот што бесценетата црква на два метра од објектот (св. Богородица Перивлепта), сеуште не е комплетно реставрирана и презервирана ![]() Edited by zabegan - 07-Jun-2013 at 01:28 |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4041424344 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |