![]() |
![]() |
![]() |
SK014 - Според едно Ненаучно Истражување! |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | ||
SK014 ![]() Newbiе ![]() Joined: 14-Jun-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 14-Jun-2013 at 02:29 |
|
Во моментот се спроведува едно ненаучно (експериментално!?) истражување за проверка на пулсот на народот во врска со Гламурозниот Проект Скопје 2014 наречен SK014. Покажете како Вие го доживувате!?
СК014 |
||
Според едно (ненаучно) истражување СКОПЈЕ 2014... Покажете Вие што мислите! http://SK014.com
|
||
![]() |
||
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
|
за мене е налик несмасен link between кој во секој случај иако оправдан сепак излезе недоносен а што пак раѓа кај многу одбивност ил потсмев наместо приврзаност и восхитеност да бидам искрен мене цел овој неокласицизам а особено барокот ми изгледа гротескно кај и да сум скитнал европа,со оглед дека е бледа копија на нашиот антички класицизам,ова велам наш со оглед дека потекнува од овие простори иако е смешно денес кој било ваквиот културно-историски период некој да го локализира ил присвојува,но ете тоа на големо се случува во грција,што може заради таквиот нивен пристап ем нивното црдечно негирање на се што е северно од нив родило и сеуште раѓа кај нас инает кој во случајов со преслеката на центар изнедри вонвременска пируета од надреализам кој им е разбирлив најмногу на децата,помалку на тинејџерите,а воопшто на возрасните,та навистина нека се радуваат оние возрасни кои сеуште имаат искрени детски срца
Edited by +Protagorist - 14-Jun-2013 at 21:20 |
||
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
||
![]() |
||
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
|
patem koj stoi zad e-proektov apropo x-proektot ako ne et tajna,pretpostavuvam no ubavo e da znam!? utre bi bilo ubavo vakvi clenoi i od drugite temi pri forumov na build.mk da proturkaat slicni interaktivno-edukativni razglednici! |
||
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Многу е добро направено ова, ми се допаѓа!
|
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Ме интересира, како дојдовте до цените?
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Инаку имате намерен или ненамерен баг... јас кликни Против, оно ми клика (ми го внесува како) За...
|
||
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
SK014 ![]() Newbiе ![]() Joined: 14-Jun-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Не е баг (а дефинитивно не е намерен ![]() ![]()
Ти изгледа познато? ![]() Ова е лично мој експеримент. Не е поврзано со ниту една (не)владина институција. Ако сака некој и има подобри слики, слики кои недостасуваат, или да се додаде уште некој проект, слободно пишете на e@sk014.com Edited by SK014 - 15-Jun-2013 at 14:06 |
||
Според едно (ненаучно) истражување СКОПЈЕ 2014... Покажете Вие што мислите! http://SK014.com
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Интересно, интересно...
Епа во ред тогаш... Пофалба за трудот и ја имаш мојата подршка... Како и да е... цените се outdated... ќе треба да се направат некои поправки/промени... дополнунувања/освежувања... ватевер ![]() Ако треба за било што помош... кажи... |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Фала FoSsiL, но немам баш време јас да ги проверам цифрите. Но ќе ги упдатеирам ако ми ги пушти некој
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Епа треба тоа јас да средам во списокот... ама откако излегоа со новите суми (кои патем се повисоки) се направи збрка и ме мрзеше да средувам...
Како и да е... ќе гледам во најскоро време да земам да го средам.. и ќе го пуштам тука... ![]() Edited by FoSsiL - 15-Jun-2013 at 14:18 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
хех ќе ги чекам новите (повисоки) суми
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Но, нешто интересно на што оваа твоја заложба ме наведе да размислувам е тоа што го зборев и во нишката за ГТЦ, дека воопшто ги немаме потполно ниту пак делумно искористено можностите кои ни ги нуди денешниот свет...
Мислам на можноста да се организиравме и да отворевме сајт за Скопје 2014, каде што ние а и други луѓе кои имаат навистина што квалитетно да кажат... да кажат... А во исто време да се пропагира вистината за Скопје 2014, од различни агли... аргументи: за или против, застапувачи на ставот кој го подржува проектот или пак оној кој не го подржува и зошто... дебати, дискусии, анкети, анализи, анимации и илустрации... ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да, секако дека за различни теми и ситуации може да се изготват слични содржини... Но мислам дека приоритет е Скопје 2014 и дека денес е крајно време да се заложиме вистински за него, барем на ваков начин ![]() Јас искрено им завидувам на беобилд (Србите) и на Бугарите со нивниот активизам и придонес кон теми важни и значајни за општеството, градовите, државите... итн. итн.. што и да е... |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Таа е причината што и почнав да го правам сајтот. Сите се арогантно и со еден збор против/за за целиот проект од десетици објекти и стотици милиони евра. Ако имаш идеја што и како би можело да се прави нешто, доменот е слободен. Мојата идеја беше да се додате еден отворен и не цензуриран блог кај што ќе се внесат оригинални статии и мислења од двете страни. Барем од тие што имаат нешто паметно да кажат |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Инаку, ако добро сфатив... Мојот резултат е 33% го подржувам проектот...
Гледате, не сум критичар од инает на проектот, или по дифолт или... како и да го викате тоа... :lol: Добро, за некои работи... мижечки гласав... па пројдоа некако ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Точно така FoSsiL, вториот број% е твојот поглед на SK014. Инаку добро стоиш, јас од неколку обиди можам до таа бројка ![]() еdit: моите обиди беа за време на тестирањето, да не се добие впечаток дека лажирам резултати ![]() Edited by SK014 - 16-Jun-2013 at 03:18 |
||
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |