![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4950515253 165> |
Author | |
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Коментаров да се врами во челичен рам со блиндирано стакло и со него после да се млатат по глава сите поборници на овој тн проект. Друг начин за вразумување евидентно нема. |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Да. |
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Нема потреба да впуштам во расправа со човек кој е спремен да тепа,јас ќотек не сакам да јадам.
Јас сум за дискусија, ако може, добро, ако не може, тоа повеќе зборува за тебе отколку за тие што грешат. Edited by Bojan10 - 08-Jan-2014 at 23:29 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
општина Карпош, Скопје (зградата се наоѓа спроти Скопје Сити Мол)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Џоле - 09-Jan-2014 at 21:43 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Ахахахха епа не изгледа и мн различно од станбениот објект на Сити Мол.
|
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Ја прават да изгледа како тој станбен објект.
|
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Едно е сигурно и двете изгледаат одвратно.
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Ќе излезе права копија на Skopje City Tower.
![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ne bi rekol odvratno, ama sepak ne sum oduseven
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ne mi e jasno zosto vo site opstini gradocalnicite gi renoviraat fasadite, samo vo opstina centar toa go pravi grad skopje. znaete li cii ingerencii se toa?
|
|
![]() |
|
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
Ингеренциите беа под Општина Центар, но со започнување на проектот Скопје 2014 за фасадите на плоштадот одговорен е Град Скопје, како и последната година од мандатот на Тодоровиќ најголем дел објектите кои се наоѓаат долж Улица Македонија и Вењко Влаховиќ поминаа под ингеренции на Градот, а на Општина Центар останаа останатите фасади долж Булеварот Св. Климент Охридски и сл.
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Оние објекти што се прогласени за заштитени со закон е должен да ги обновува Министерство за култура, што и ќе го прави за објектите што се во Дебар Маало и оние на булевар Илинден.
Ингеренциите за обнова на фасади на обични згради нема никој. Едноставно, кој прв ќе им понуди на граѓаните од еден влез, тој и ќе ја работи фасадата. Во моментов и Општина Центар и Град Скопје имаат одвоено финансиски средства за реконструкција на фасади на објекти. Тенденцијата на градот е да го менува изгледот на објектите на она што е во Мал Ринг, додека од оние неколку згради што досега ги има избрано Општина Центар, гледам дека нивен критериум е да се помогне на оние објекти што имаат најоштетени фасади. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сега го приметив коментаров. Не бери гајле, никој нема да те тепа. Подржувачите на овој т.н. проект се тие кои тепаат (датум за потсетување: 28/03/2009, и бројни други изливи на насилство наваму). |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
more site sme za stap vo drzavava ne ne biva za nisto (ne znaeme ni edna buna da napravime) koj i da dojde na vlast pak sve ke e namesteno i najdobrite arhitekiti da se prijavat Ivona Talevska ke go dobiese tenderot ili nekoj dr novinar zoso samo niv gi biva za biznis ova vaka mance off topic taka ja zateravte
![]() |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
a inace fasadava mi e ok taman se vklopuva so trgovskiot i zgradata od 16 sprata im e ista fasadata barem vo tonovite
![]() Edited by Dzeksi - 20-Jan-2014 at 10:04 |
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:05 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() ![]() конечно некој милом или силом успеа да го истера своето... стварно е земјава од господ забаталена http://www.build.mk/?p=31900 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Dobrodojdovte vo tirana haha
|
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:06 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ne znam sto volku se raskukavte za ovie zgradi, voopsto ne mi se losi. od ruini napravija pristojni zgradi so sivi tonovi i po nekoja boicka na balkonite. daleku od toa deka drechat vo razni boi ili deka ne znam sto
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4950515253 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |