![]() |
![]() |
![]() |
Плажи и бродови на Вардар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 64> |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
се плашам дека ќе бидат заштитени со договори,па тогаш ќе им се плаќаат огромни обезштетувања(знам за многу таскви кои зеле астрономски пари)
|
|
![]() |
|
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
tamin si e voa na Vardar bidejki narodot veruva vo cuda eve mu cudni cuda ... koj kolku saka neka se luti ova ja otslikuva nasata kicerajska kultura
![]() |
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:02 |
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Бетонската основа сеуште се познавата што значи не се откажале од идеата.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Edited by kultuzin - 14-Jan-2014 at 22:04 |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
lelje koga ke go udrat sampanj da ne pocne da dvizi cudovo nakaj grcka a?
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mkd.mk |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mkd.mk |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Доста со слики. Кажете го својот впечаток со зборови. Јас не знам што да кажам кога го здогледав овој ултимативен кич, додека воопшто не се сомневам дека полтрончињата веќе доживуват оргазам.
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Што да кажеме? Ни два тона динамит не можат да го искажат моето мислење за овој урбан тумор.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Потпис. |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Барем во тендерот нека гласеше зграда во Вардар, барем немаше да се караме дали личи или не на брод.
Како и да е ова е толку невкусно и кич што е навистина срам како за Скопје така и за целата држава. Се повеќе наликуваме на старите советски држави(таџикистан,киргистан..) кај кој можеби кичот е оправдан ако ја земиме нивната традиција, колку време се држени во изолација од модерниот свет и секако големиот прилив на да речам лесни пари од нафта, гас. Посакувам местово никогаш да не заживее, а со почетокот на градежните работи за подземната улица скроз да замре па во догледно место да се отстрани. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Олицетворение на денешна Македонија. Закотвен, осамен, кичест, никаде не плови, ниту пак знае каде би сакал да плови.
|
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Јас пак уште од сега ги замислувам турбо-фолк битовите како излегуваат од внатрешноста придружени со звукови предизвикани од кршење на стаклени чаши, и некои на овие слични сценарија.
За изгледот излишен е секој коментар, ни на брод не ми личи. Вардар не е ни река со потребната големина за на неа да се инсталираат ваков тип на ресторани, особено во толку голем број како предвидениот, како тргнало ни Белград нема да ни биде рамен, а потоа одкако ќе го поминиме делот дали Вардар би ги прифатила сплавовиве или не преминуваме на дизајнот кој јас лично го доживеав претерано несериозно, исмевање и со поимот сплав и со поимот класично, доколку претходно постојано трагав по нешто од целиот СК2014 да ми се допадни (од старт до негде дури и ја поддржував иницијативата за еден таков проект, штознам од некоја 'x' причина се надевав дека барем археолошки ќе биди океј, незнам можеби ме фасцинираше неговата големина и покрај тоа што бев свесен за фактот дека можеби местото не му е таму, а и од естетски аспект премногу е збунет со големата количина на рефлектирачко стакло), овојпат целосно се откажав и сватив дека едноставно колку и да посакувам барем јас не можам да го прифатам сериозно. Edited by Еден Дечко - 18-Jan-2014 at 21:21 |
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Оној што го проектирал страшилово да земе веднаш да се обеси на еден од јарболите. Како може бродот да му биде повисок од мостовите, а и конструкцијата на бродот му е трагикомична. Дали беше дотолку ќорав што не го виде односот на ширината и висината, како и тежишните оски и тежиштата на оваа скаламерија што ја прават толку ранлива што и вардарец би ја превртел.
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Ova baroken brod ispadna
![]() Kako sto gledam izgleda i nekoja skulptura ke bapnat?! |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Не е опфатено со погорните фотографии но некаде видов дека на страната од бродот што гледа кон плажите има неколку клима уреди, како врв на катастрофата. Дефинитивно бродовите се огромна грешка која тешко може да се исправи.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |