![]() |
![]() |
![]() |
Marriott Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 28> |
Author | |
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Ете, кога не е хангар, се согласувам со тебе. |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Супер се и двата.
|
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Да, и тој лево и тој десно од хангарот. |
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Реално мене ми се допаѓа хотелот во Белград за разлика од овој нашиов.И тој мрежестиот дел е всушност платформа од која се нуди добар поглед на градот.Не е прв пат такви работи да се поставуваат на фасадата а и Белград не е исклучок.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не можам да ја објавам фотографијата, не знам зошто. Еве линк:
https://lh3.googleusercontent.com/-2iFoqLK_lE8/VhU8aLAZxrI/AAAAAAAAhtc/ryZ6KFIHKB4/w455-h809-no/15%2B-%2B1 Edited by Џоле - 08-Oct-2015 at 17:21 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
користете имгур за слики, многу е еднсотавно.
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Fichot, во право си. Секој оној што сака да постира фотографии му го предложувам Имгур, како следниве интернет-пребарувачи: Firefox и Windows Interner Explorer.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Windows Internet Explorer? Сериозно?
![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
Pa dobro mozda nekoj ke se zbuni i ke proba da compalira Internet Explorer za Solaris |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ИЕ не користам сигурно некои 12 години. Тогаш беше тиња во однос на новите што се појавуваа... сега мож е опраен, ама навикнат сум си на Хром.
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Radisson Blu планира да отвори хотел во Скопје – преговорите во тек
Познатиот меѓународен синџир Радисон Блу планира да отвори хотел во Скопје. Групацијата веќе е во преговори со потенцијални партнери за ширење на бизнисот во земјава, вели нејзиниот потпретседател Роман Аврил во интервју за балканската агенција SeeNews. „Откако до крајот на годинава ќе го отвориме хотелот во Љубљана, најверојатна следна дестинација ќе биде Скопје“ изјави Аврил. Радисон Блу е луксузниот бренд на интернационалната групација Карлсон Резидор која оперира со речиси 1.400 хотели во 110 држави и вработува 88.000 луѓе. Блу би бил третиот голем хотелски синџир кој влегува во Македонија. Изградбата на Мериот и на Дабл три Хилтон во Скопје е во тек. Извор Edited by Superman - 08-Oct-2015 at 20:09 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Хотелов однадвор е речиси завршен.
![]() Edited by Џоле - 09-Oct-2015 at 18:43 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
Да имаше 2 ката помалце и да го немаше чирот горе,ќе беше многу многу подобар..Вака 3 минус од мене.
Edited by ja_licno - 11-Oct-2015 at 22:13 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
sramota za brend kako meriot da si dozvoli vakva glupost
|
|
![]() |
|
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
Kakov glup komentar... Imam videno takvi gadni Merioti niz svetov da mozat voda da mu nosat na ovoj vo SK |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Нема за што да се срамат Мериот, бидејќи хотелот не е нивен. Мериот само ќе го управува хотелот како франшиза, исто како што и МекДоналдс беше во Македонија присутен како франшиза, односно рестораните не беа во сопственост на МекДоналдс, и исто како што и Карфур во Скопје Сити Мол е присутен како франшиза, односно хипермаркетот во Скопје Сити Мол не е во сопственост на Карфур. Со овој хотел на плоштад Македонија е планирано да управува Мериот, но веќе утре Мериот може да се откаже од хотелот и да си замине, по што некој друг ќе го превземе менаџирањето на хотелот. Не е Мериот брендот кој треба да се срами, туку луѓето кои го проектирале овој објект и луѓето кои го одобриле истиот овој објект ваков каков што е. Edited by Dexter26 - 12-Oct-2015 at 16:43 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мое мислење е дека и без чирот на покривот (т.н. Скај бар) оваа зграда е премасивна за тој дел од градот. Тоа најдобро може да се доживее кога човек доаѓа од плоштадот Филип Втори - преку Камен мост - накај плоштад Македонија. Оваа зграда не е во хармонија со ниеден околен објект и некако го задушува просторот. Ова е мој личен впечаток од денешната прошетка низ центарот на Скопје.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Исто ова, само за третина помало во волумен, и ОК ќе беше.
|
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се согласувам со повеќето, и мене ми е предоминантен објектот во однос на останатите згради на плоштадот. Единствено се надевам дека со изградба на другиот хотел и доградбата на Сити Галери, ке се добие некаква рамнотежа. Во секој случај многу гломазен објект...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Рамнотежа ќе се добие ако на ристичева и пелистер им надоградиме уште 3-4 спрата.
Најдобро ќе беше да го замаскираат со лажни различни фасади кои би се надоврзале една на друга слично како Ристичева со околните 2-3 лепенки. Мислам дека друг ќе беше впечатокот ако изгледаше како блок од 4-6 лепенки. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |