![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 114115116117118 165> |
Author | ||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
Ulica Makedonija
![]() ![]() City Gallery ![]() ![]() Mepso ![]() |
||||
![]() |
||||
JovanOdGjorche ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Oct-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
|||
За "Сити Галери" само фасадата ќе му ја сменат? Тоа што требаше нели да има надоградба се откажа работата?
|
||||
And something, somewhere was lost in 1938...
|
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
Спроти Рамстор во Центар. Цела крајна вертикала од левата страна на фотографијата не е обновена. Не знам од кои причини.
![]() |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
Еве ја и оваа на ул. Македонија:
![]() ![]() |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
Може тие „барок“ сакаат? ![]() |
||||
![]() |
||||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|||
Многу фино, после папагал добивме канаринец, колку бедно изгледа се ова, срамна слика која сега никој не ја коментира.
|
||||
![]() |
||||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|||
Крале, колку пари мечечно ти плаќаат? Те читам и секој пост ти е за инает. Ама изгледа и повеќе мина на форумот мислат како мене.
Фасадата и оваа и „папагал“ се далеку од совршени но со оглед на нивната цена и цената на тие „твоите“, муабетот е излишен. |
||||
![]() |
||||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|||
Овде не ти пречат климите, не ти пречат доградбите оставени како дупки, не ти пречи што една цела вертикала не е направена (веројатно скелето не им достасало) не ти пречат циганските бои, не ти пречи фушерајот што од авион се гледа. Срамна е сликата сама по себе. А ти од кај знаеш по која цена е направено ова ругло, или можеби си знаеш. Впрочем, Страте тебе колку пари месечно те плаќаат. |
||||
![]() |
||||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|||
За климите сум се изјаснал многу пати до сега. Овде факт е дека не се како што треба поставени. Но тоа е системски проблем. Мора да има закон за нивно поставување за сите објекти низ државата.
Не знам кај виде неквалитет на фасадата. Горните дупки се поради претходно незакноски направените поткровја. Цена за чинење на папагал има сигурно, а и за оваа ако нема верувам ќе има скоро, како и за „владините“. И еве сам направи споредба на цената. |
||||
![]() |
||||
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
|||
Жерновски паметно игра,10 канти поликолор и имаш ''обновена'' фасада. После ќе се утепа фалење по тв и на крај на мандатот тоа ќе му биде едно големо реализирано ветување.
|
||||
![]() |
||||
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
|||
Ние обновуввме фасади за ефтини пари - едноставно не е оправдание. Барем не за зграда на ваква локација.
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
а да беше во барок обновена? заедно со тоа ужасот од доградба горе? ...ај ќе ве молам да не се правиме наудрени сите, далеку побезболно е да се освежи фасадата со боја, барем се подобрува 80% од сликата за објектот... наспроти тоа, фасадаа во барок ќе биде како о шутка, со талибанското поткровје на врв и со некои раскошни столбови на останатиот дел... и притоа ќе биде фасадиран само еден дел од фасадата
не знам што се расправате, ја и општина центар, и град Скопје, би ги сметал за сериозни единствено доколку се отсранат ваквите доградби и се воведат конкретни закони за тоа како станарите смеат да се однесуваат према фасадите, а исто така да се воведе и системот на такси за кои имаме зборено во темава поназад но... оваа фасада генерално можам да ја сметам за подобро решение, затоа што се работи само за боја, освежување, боја можеш да смениш кога сакаш и поевтино нешто од тоа нема... од друга страна, се менуваат целосно фасади од корен, со рушење на карабинии со поставување на висечки фасади... ...на некој тука обратно му работи простата логика и тоа е ок |
||||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Се утепа од правдање, вртиш, вртиш, сучеш, ама не биваа, канаринецот е уште една мизерија во централно градско подрачје, неодбранливо е. Еве да те прашам, не знам дали си ми колега, но ако си, дали ти би се потпишал позади овој блам, па макар и без пари да е? |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Не ми одговори, дали ти би се потпишал на проектот за реконструкција на оваа фасада? |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
МЕПСО
![]() извор: ЅЅС форум |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
тоа што е далеку потрагично е што при реконструкцијата на разни објекти, било да ја врши општина центар, град скопје или владата, е што се остава хаосот што вусшност ги деградира објектите и ги прави троа поружни, како што се доградбите на балкони и поткровја, клима уредите, различната столарија, и така натаму... ама тебе очигледно ти е полесно да расправаме за тоа кој прави боље фасади... ок |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
можеш и сам да ја прекречиш ако сакаш бидејќи онаму каде што се боите не ти требаат ни скелиња ок изборот на боите можеби не е најидеален, ама ти го опишуваш тоа како да се работи за катастрофа на столетието, а превидуваш на пример тотална промена на фасада на објект кој или треба да е културно наследство или да се третира со внимание и со професионално изработени решенија инаку борбата класично против модерно никогаш не била нити оправдана, нити реална, не е во тоа проблемот воопшто... не ни постои таква борба... проблемот е во самите идеи и нивниот начин на релизација Edited by zabegan - 30-Nov-2015 at 21:18 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|||
Дали Кинг би потпишал проект за ставање на стиропорна фасада врз мермерна?
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 114115116117118 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |