![]() |
![]() |
![]() |
Пресметка на површина (квадратура) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Author | |
davce99 ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Pushti mi na poraka tvoj kontakt i te baram nedelava da se dogovorime i na lice mesto da se vidime,
Pozdrav!!! |
|
![]() |
|
davce99 ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Druze ajde detalno malku, i ke te pobaram utre ako najdesh vreme da ti pominam! |
|
![]() |
|
rbobi26 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 23-Jan-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Koj ti izveduva ako ne e tajna, i kako si zadovolen od istite.
Jas sum na plan zaedno so bratot da gradime 2 kuki pa ako imate predlog firmi ve molam da mi gi pisete.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Боби, можам да ти дадам контакт од фирмата изведувач преку ПП.
Апсолутно сум задоволен, луѓето работат многу професионално, роковите се запазуваат, вградените материјали се квалитетни, вградениот бетон одлично се покажува на тестирање, има висока работна етика, немнаметливи се и дискретни... итн итн... Еве Давче веќе исконтактира со нив, и колку што сум информиран постојат добри шанси да се договори со луѓето за неговиот објект. Само би сакал нешто да разјаснам за да не ширам дезинформации.... Кога велам ~100ЕУР квадрат може да излезат и 120-130ЕУР квадрат. Прецизна пресметка сеуште немам бидејќи некои работи од проектот се менуваа "on the fly" со што се менуваа и вградените количини, се менуваа спецификациите за одредени позиции итн... Доколку не зеза времето очекувам карабината да се комплетира до крајот на февруари и тогаш би можел да споделам со вас поточно цена на чинење за изградените позиции. Edited by pbanks - 24-Jan-2011 at 16:54 |
|
![]() |
|
rbobi26 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 23-Jan-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Slobodno mozes ako ne ti e problem pisi mi i tvoj mobilen pa ke se cueme ke ti zvonam za da se zapoznaam so tvojte iskustva.
Inaku kaj mene proektite se gotovi samo cekam presmetka na komunalii i pocinjam cim najdam izveduvac |
|
![]() |
|
maci ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
ако може и на мене да ми пратиш број до фирмата.
|
|
![]() |
|
Milos M. ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-Apr-2018 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Колку квадрати е кукава и колку ке ме чини ако го изградам ова... Фала!
file:///C:/Users/Acer/Desktop/30831167_2073769919505083_2140307418_n.jpg |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не се гледа фотографијата.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Сликата воопшто не ни може да се види, бидејќи ја има поставено локалната адреса од неговиот компјутер, наместо да ја закачи на Интернет. Треба да ја закачи сликата на некој Интернет сервис за споделување на слики, како Imgur или TinyPic, и од таму да го објави линкот откако ќе ја закачи сликата. https://imgur.com/ http://tinypic.com/ |
|
![]() |
|
Milos M. ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-Apr-2018 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Пробајте сега господа
![]() Edited by Џоле - 01-May-2018 at 08:39 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Димензиите се збунувачки, имаш 6 метри, па 330 или 340 метри (да не треба да биде 3,30 или 3,40 метри?)
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не треба
На грешки ке научиш |
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
А... да си купиш ти готова куќа пријателе?
![]() Edited by hcitrS - 02-May-2018 at 00:34 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Легендо дај ми пари одма ке купам
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() независно од квадратура, градбата би требало да те чини од 250-450ЕУР/квадрат во зависност од ниво на луксузирање внатре и во зависност во која населба градиш (комуналии) |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
85 метри квадратни.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Знае ли некој кои се коефициентите за пресметка на квадратура на поткровје како што се смета за имотен лист (во зависност од висината на покривот, висината на надидокот...) |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |