![]() |
![]() |
![]() |
Нов објект на Комерцијална Банка (Сан Марко) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 29> |
Author | |||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Ти си во право моја грешка....
![]() Како и да е зградава воопшто не излезе малечка како што ни изгледаше на почетокот. |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Џуро, се надевам овој лапсус од 1 кат нема да утиче на stop-motion проектот?! Да не случајно си направил лоша проценка за висината па да ни фали куполата после?! Инаку зградава стварно, на почеток ми изгледаше со величина еквивалентна на просечна транзициона станбена зграда, мало никакво. Да не бидам погрешно сватен, зградава е со супер изглед нема никаква врска со транзициона, тоа ми е само за величнска споредба. Ама излезе дека не било баш така. Мене од све најмногу ме копка какво стакло ќе биде она што на рендерите е жолто (со огленна досегашните искуства) и како ќе излезе зеленилото горе. Edited by lslcrew - 25-Nov-2008 at 11:36 |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Не бе зошто би влијаело на стоп моушнот. Камерата си работи се додека објектот не е завршен. И јас сум во исчекување за изгледот на фасадата, не само за жолтите делови туку воопшто. Edited by pbanks - 25-Nov-2008 at 12:26 |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
доколку бојата биде малку жолтеникава и проѕирни стакла се, мислам дека нема да биде проблем
инаку не знам дали приметивте, на рендерот жолтата боја преминува во сина на спојот меѓу бетонскиот и стаклениот дел |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве една слика од камерата на телекабел. Малку е мутна ама добра е да имаме претстава како тоа ќе изггледа до плоштад. Од овој агол повеќе се добива впечаток за конечната висина која треба да биде некаде одприлика колку да ги покрие кулите од градски ѕид во позадина. До тука треба да биде 9-тата плоча. Куполата треба да биде нешто малку над кулите што се гледаат.
![]() Edited by lslcrew - 28-Nov-2008 at 10:46 |
|||
![]() |
|||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
лсл, ја рачунаш и топката одозгора?
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
luge sabota e a tie kaj magos 5.2.2. seuste rabotat??'
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Предниот дел го имам веќе замислено како ќе изгледа а за задниот дел ме копка како ќе го решат бетонскот ѕид. На рендерот се гледа дека има некои плочи. Инаку ова е еден од поубавите проекти. Таква висина треба да имаат сите објекти во скопје |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Колку за евиденција.....
![]() Сега на ред е уште една плоча со овјо облик и уште една која ќе биде во елиптична форма. Значи уште две па одозгоре купола. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||
eve i edna nokna fotka od magos vecerva ja slikavme posle miting
![]() ![]() |
|||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||
![]() |
|||
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
![]() Objektot na MAGOS pod sneg vo dalecinata.... |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() Овде продолжуваат работите после скоро месец пауза! Еве сега го чистат снегот! |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() Снегов и мразот имаа блокирано повеќе градилишта. Се надевам дека продолжуваме со полна пареа ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 29> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |