![]() |
![]() |
![]() |
НЛБ Тутунска банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 19> |
Author | ||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Веќе почнато внатрешно уредување.
Целата зграда во светло и работници. ![]() |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
![]() Супер изгледа! ![]() |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Да, убаво испадна зградата. Внатре очекувам да е супер луксузно и модерно. Тој дел на Скопје прераснува во многу згустен административен и деловен центар. Само што дефинитивно како што се гледа на сликава (ова сликано е за време на викендов?) ИНФРАСТРУКТУРАТА ПОПУШТА! Нема паркинзи, не се проширија улиците, не се воведоа нови линии на градски транспорт а потокот на луѓе и возила неколкукратно се зголеми (и дополнително ќе се згоелмува со Резидор и другите).
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
хмм... од каде ваква промена на ставот? Јас лично сум се поразочаран од овој објект. |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Па, не јас кажав дека очекував многу повеќе од НЛБ, НО откако ги тргнаа фолиите и скелињата некако поубаво ми се виде. Инаку веќе кажав дека според мене на ваков тип објекти местото им е во бизнис паркови не во строг центар на град. Мене не ми се свиѓа едноставноста, базичноста на оваа зграда. Ама сега за 1 недела ќе имам прилика лично да ја видам зградава (јас живеам кај Беко) па ќе можам пообјективно да проценам.
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Едноставноста може да биде многу убава... За жал ова не е таков случај... |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Дел од интервју со претседателот на УО
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Најголемиот дел од скелињата се отстранети и уште сега може да се дојде до заклучок како ќе изгледа зградава заедно со околината. Останува уште пратерното уредување, што се однесува до надворешниот изглед. Внатрешноста сеуште е до пола....
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Парче си напраил денеска
![]() ![]() ![]() Во оваа тура не изгледа толку лошо, али сепак е некако едноставна
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Незнам дали приметивте на оваој објект со масивни и широки платна, одеднаш на горната плоча се појавува некоја оградица како склепана од чачкалици.
Едното со другото никако не ми одговара. |
||
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Прееска поминав од тамо, и на „чачкалиците“ ставиле сијалици и некои топчести лампи. По мој вкус тотално промашено делуваше, но сепак да го видиме финалето
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
и јас ги видов... големи топчести канделабри како што имаше на улица Македонија на пример порано. Комплетна утка, уште еден голем минус за мене.... BTW колку што видов нив ги има само на делот кај катната гаража? Или лошо сум видел? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
??? |
||
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па зградава ми е големо разочарување. Безвезните канделабри ги сметам како дополнителен минус |
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
Владимир изгледа мислеше на минусот за тебе, логично е минусот да е од тебе, но бидејќи СК е наш град минусот е за сите. незнам дали и како и по кој правилник е дозволено пред секој објект во иста улица да се редат различни канделабри и различен тротоар! една приказна кај МГС, друга кај Рамстор, трета кај НЛБ а од спротива уште поголем карамбол. белки целта е да се добие симболика на транзициска перспектива или пак некаков уникатен начин на себепромовирање(привлекување внимание). добро ќе беше кога веќе рамстор затера овие да продолжат со некоја слична комбинација, а и истите тие кај рамстор ќе одговараа и кај нлб. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не, не бетон погрешно ме разбра (иако потполно се сложувам со оваа твоја теза). Значи канделабрите им се на кров! На делот на катната гаража цел кров е исшаран со такви канделабри, веројатно ги има ~15. Навистина паѓаат во очи со оглед на тоа што се гломазни. |
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
аха аут, па ја сконтав горе ограда а доле канделабри. ако е така тогаш ок, не страшно тоа се корегира лесно и ефтино! може горе ќе имаат тераса ресторан... е може ако слетуваат штркови на него Edited by beTon - 21-Dec-2008 at 01:23 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Хелипад ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Сликиве ми излегоа многу лошо но може да сфатите за што зборевме во претходните неколку поста
1 ![]() 2 ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |