![]() |
![]() |
![]() |
Технички прием,квалитет на градба(општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Author | |
builder-ot ![]() Senior Member ![]() Joined: 21-Feb-2022 Online Status: Offline Posts: 112 |
![]() ![]() |
Пример?
|
|
< 2nd world >
|
|
![]() |
|
builder-ot ![]() Senior Member ![]() Joined: 21-Feb-2022 Online Status: Offline Posts: 112 |
![]() ![]() |
Не разбирам тогаш зошто се инсистира на гипс картон? Единствено што ми паѓа на памет е дека штедат на квадратура - тенки ѕидови можат лесно да надополнат неколку милиони во големите комплекси.
Јас живеам во стан (изнајмен) со гипс преградни ѕидови. Ужас. Страв ми е да се потпрам на ѕидот (не е ни смешно..) Кои се тие надстандардни инвеститори кои ставаат гипс жити се? Сите се фалат со квалитетна вц шоља и ПВЦ прозори. Шоља и чешма можам и сам да си купам, квалитет се мисли на градба, цигла, ѕидови, столбови, распоред... |
|
< 2nd world >
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Многу згради од новиве се со гипс картон очигледно им е поевтина и побрза опција,поконкретно зградата Порта Аеродром а веројатно и Порта Резиденс 1 и 2 како и Супериум ќе бидат така.Исто тераат и Саник и други компании.
За жал многу од распоредите се катастрофа особено во поглед на кујни и спални соби кои се буквално премали за станови со квадратури од 75-80 м2 има кујна од едвај 4 до 5 м2 и три детски/спални соби од по 7 до 9 м2.За тераса скоро и да не станува збор има по 2-3 квадрата оставено. Се жалат и за подруми полни со вода што веројатно се должи на лошо изведена хидроизолација. |
|
Carpe diem
|
|
![]() |
|
doncho ![]() Senior Member ![]() Joined: 16-Jan-2021 Online Status: Offline Posts: 128 |
![]() ![]() |
Живеам еве веќе 6та година во стан кој е со внатрешни ѕидови од гипс картон кои се прописно изведени од изведувачот (ова подразбира споевите исто да не се совпаѓаат итн итн) и апсолутно никаква замерка немам. Дури и огромен тв ми виси на ѕидот. Сум живеел во стара зграда со цигла и било ужас. Покрај тоа што ми е подобро, имам опција во иднина да сменам распоред без да употребувам хилта нели. А што се однесува до инвеститорите, ете ти ги Сеизмик, Луна корпорација, Капитол инженеринг, Биси и доста други кои се подобри од Голден Арт според мене. |
|
![]() |
|
Triki ![]() Newbie ![]() Joined: 13-Jun-2020 Online Status: Offline Posts: 35 |
![]() ![]() |
Од ваше искуство, каква е праксата со техничкиот прием, дали се даваат клучеви пред технички прием? И дали е тоа исправно?
|
|
![]() |
|
doncho ![]() Senior Member ![]() Joined: 16-Jan-2021 Online Status: Offline Posts: 128 |
![]() ![]() |
Не се даваат клучеви пред технички прием.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |