build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Деловни
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

НЛБ Тутунска банка

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1213141516 19>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
5 [9.62%]
2 [3.85%]
5 [9.62%]
6 [11.54%]
10 [19.23%]
7 [13.46%]
4 [7.69%]
9 [17.31%]
1 [1.92%]
3 [5.77%]
You can not vote in this poll
Total votes: 52   Average: 5.63

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #261 Posted: 25-Dec-2008 at 09:59
duri na kirilica seBig%20smile proektov pocnuva se poveke i poveke da mi se svigaBig%20smile samo tie lambite gore QuestionBonk
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #262 Posted: 07-Jan-2009 at 18:46

Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #263 Posted: 07-Jan-2009 at 19:11
se se glea krajot i nikako da bide...ajde koga ke ja zavrshat...
ako ne ja zavrshat vo skoro vreme ke ja iznalepat odokolu so plakati (politicki)Big%20smile
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #264 Posted: 07-Jan-2009 at 19:13
Zavrsena e, i veke ovoj mesec ke pocnat da se vseluvaat prvite sluzbi na NLB Tutunska banka i na NLB Nov penziski fond.

Samo me interesira kako ke ja sredat okolinata, i sto ke se sluci so bilbordite i drvata okolu objektot.
Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #265 Posted: 07-Jan-2009 at 19:15
pa najverovatno ke si ostanat...znaci za najveke od dva mesece ke bide tuto kompleto
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #266 Posted: 07-Jan-2009 at 19:17
Taka nesto. Preselbata na edna banka ne e voopsto mala rabota, i bara mnogu trud i vreme, a ne trpi improvizacii i brzanje.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #267 Posted: 07-Jan-2009 at 19:37
Ѓорѓи Јанчевски најави дека ќе се вселат до 20 Јануари но очигледно тој рок ќе го пробијат но веројатно не за многу. Првичниот рок за комплетирање на зградава беше Август. Пробивање на рок од само половина година е сосема во ред за македонски стандарди сепак ова е еден од најбрзо изведените објекти во градов. 
Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #268 Posted: 07-Jan-2009 at 19:42
Originally posted by pbanks

Ѓорѓи Јанчевски најави дека ќе се вселат до 20 Јануари но очигледно тој рок ќе го пробијат но веројатно не за многу. Првичниот рок за комплетирање на зградава беше Август. Пробивање на рок од само половина година е сосема во ред за македонски стандарди сепак ова е еден од најбрзо изведените објекти во градов. 

da se nadevame deka nema za mnogu...inace se slozuvam so tebe deka e eden od najbrzo izgradenite objekti
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #269 Posted: 11-Jan-2009 at 11:16
Добро е кога ќе заврши добро.
Ми се допаѓа и вака НЛБ, иако повторувам не ќе беше лошо да ја направеа и црвената варијанта, но во секој случај е големо освежување и секако како што рековте, еден од најбрзо изградените објекти.
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #270 Posted: 14-Jan-2009 at 15:03
Се извинувам што ќе одам малку оф топик, но ме интересира нешто.

На сликава се гледа рендерот за Рамстор. После Рамстор има паркинг, па уште еден помал објект.
Тоа нели е просторот каде што се прави НЛБ?
Ако е, се гледа дека е тоа составен дел од рендерот.
Значи дека Рамстор требало да гради и таму нешто?
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #271 Posted: 14-Jan-2009 at 15:09
Да инвестицијата беше најавувана за двата објекти. Вториот во тоа време се најавуваше како катна гаража, канцелариски простор и голем БЕКО центар.

Групацијата Коч не го изгради тој објект, тоа го направи нивниот локален партнер а резултатот е ова што го имаме денеска.
Back to Top
anDarko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote anDarko Quote  Post ReplyReply #272 Posted: 14-Jan-2009 at 15:13
Работава е што кога турциве од фирмата на Коч го купија плацот за смешна цена, тој го опфаќаше целиот потег каде што сега е изграден Рамстор па се до семафорите на раскрсницата кај Нова Македонија. Подоцна дел од плацот они си го препродадоа за реалната цена - на тоа парче сега се изгради објектот на Тутунска. И така фино турците си направија одличен пазар.

Се кладам нема да е далеку денот кога ќе го продадат и Рамстор, повторно за реалната, пазарна цена! А ако се сеќавам добро, државата, во директна спогодба (ко да е за објект од национален интерес) го продаде целиот плац за смешна цена од 30 евра за квадрат! Парите во чии џепови завршија, се пишуваше на долго по нашиве медиуми и беше тоа предмет на безкрајни политички пресови. Wallbash
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #273 Posted: 14-Jan-2009 at 15:14

Мислам дека беа 25ЕУР квадрат
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #274 Posted: 14-Jan-2009 at 18:12
Originally posted by anDarko

Работава е што кога турциве од фирмата на Коч го купија плацот за смешна цена, тој го опфаќаше целиот потег каде што сега е изграден Рамстор па се до семафорите на раскрсницата кај Нова Македонија. Подоцна дел од плацот они си го препродадоа за реалната цена - на тоа парче сега се изгради објектот на Тутунска. И така фино турците си направија одличен пазар.

Се кладам нема да е далеку денот кога ќе го продадат и Рамстор, повторно за реалната, пазарна цена! А ако се сеќавам добро, државата, во директна спогодба (ко да е за објект од национален интерес) го продаде целиот плац за смешна цена од 30 евра за квадрат! Парите во чии џепови завршија, се пишуваше на долго по нашиве медиуми и беше тоа предмет на безкрајни политички пресови. Wallbash

Токму така, сценариото е апла провидно, во ваква држава каде правото е само декор, зошто да се трудат да ги затскријат своите криминали?

Но така ќе биде се додека не одговараат вистинските луѓе. За Турците се отвори некаква смешна истрага, а за оние кои во име на државата (на чело со БЦ) ја склучија таквата зделка изостана било што. Значи вистинските врхушки за вакви работи си  прогледуваат низ прсти една на друга... Туку ај да не ја затерам премногу накај политика...

Инаку памтам дека баш сакаа да го продадат рамстор, но во моментов не ми текнува што стана со тоа.
За иднината на Рамстор не сум баш сигурен, но објектов на НЛБ е друга приказзна, мислам ќе го имаме во ваква форма долго време.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #275 Posted: 14-Jan-2009 at 23:48
Еден наш ноинар искоментира демек земјиштено, односно метар квадратен е купен поефтино него што кошта еден метар платно за шиење за кројач.
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #276 Posted: 18-Jan-2009 at 12:26
Од вработени во НЛБ Тутунска, разбрав дека се селат викендов во новите канцеларии. Значи наредната недела ќе можеме да го прогласиме и официјално проектов за затворен и да го ставиме на гласање.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #277 Posted: 18-Jan-2009 at 13:53

Значи Ѓорѓи Јанчевски навистина не се зезал Убава вест.

Originally posted by pbanks

Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #278 Posted: 19-Jan-2009 at 10:22
 Симнати се оградите, изгледа ќе почнат со пратерно уредување....
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
KamaZ View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote KamaZ Quote  Post ReplyReply #279 Posted: 20-Jan-2009 at 16:52
Централата на тутунска банка веќе се пресели од зградата на македонија табак. Собраа се со себе. Столици, маси, шкафови и слично. Единствено остана експозитурата во малата зграда. Таа и ќе остане да си постои понатаму. Мене ми е само жал што голем дел од новата зграда ќе биде опремен со мебелот од старава. А баш и не е некој модерен мебел (македонија табак го има набавувано во 80тите). Тоа се случи бидејќи тутунска пред некое време беше приморана да го откупи мебелот кој што го користеше.
Инаку што се однесува до самата зграда на нлб, мислам дека можеше и подобро ама и ова проаѓа. Единствено ме чуди линијата која ја следи зградата во однос на булевар климент охридски. Ако возите од водњанска према соборна на пример, зградата е на косо и изгледа ко да треба да се прошири булеварот за вртење десно (а бидејќи мито хаџивасилев јасмин е едносмерна, тоа и не би било баш добра идеја нели ). Можеби јас нешто криво гледам ама мене така ми се чинеше. Се надевам се разбира што мислам

Поздрав
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #280 Posted: 20-Jan-2009 at 17:59
Да да камаз сум приметил и јас дека е така зградата малку лошо поставена во однос на Климент Охридски. Линија не е баш запазена, ама тоа е пошто булеварот има блага кривина на тој дел, а ако се идеше да се запази линијата тогаш ќе требаше зградата да има неправилна форма. Убаво се приметува на гоогле еартх! Може тоа убаво да се поплни со некоја повисока скулптура Wink или па со некое повисокот декоративно дрво или па со онаков постамент кајшто стои името на фирлмала у случајов НЛБ!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1213141516 19>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.141 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.