![]() |
![]() |
![]() |
НЛБ Тутунска банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 19> |
Author | |
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
duri na kirilica se
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
se se glea krajot i nikako da bide...ajde koga ke ja zavrshat...
ako ne ja zavrshat vo skoro vreme ke ja iznalepat odokolu so plakati (politicki) ![]() |
|
![]() |
|
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Zavrsena e, i veke ovoj mesec ke pocnat da se vseluvaat prvite sluzbi na NLB Tutunska banka i na NLB Nov penziski fond.
Samo me interesira kako ke ja sredat okolinata, i sto ke se sluci so bilbordite i drvata okolu objektot. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
pa najverovatno ke si ostanat...znaci za najveke od dva mesece ke bide tuto kompleto
|
|
![]() |
|
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Taka nesto. Preselbata na edna banka ne e voopsto mala rabota, i bara mnogu trud i vreme, a ne trpi improvizacii i brzanje.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ѓорѓи Јанчевски најави дека ќе се вселат до 20 Јануари но очигледно тој рок ќе го пробијат но веројатно не за многу. Првичниот рок за комплетирање на зградава беше Август. Пробивање на рок од само половина година е сосема во ред за македонски стандарди сепак ова е еден од најбрзо изведените објекти во градов.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
da se nadevame deka nema za mnogu...inace se slozuvam so tebe deka e eden od najbrzo izgradenite objekti |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Добро е кога ќе заврши добро.
![]() Ми се допаѓа и вака НЛБ, иако повторувам не ќе беше лошо да ја направеа и црвената варијанта, но во секој случај е големо освежување и секако како што рековте, еден од најбрзо изградените објекти. |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Се извинувам што ќе одам малку оф топик, но ме интересира нешто.
На сликава се гледа рендерот за Рамстор. После Рамстор има паркинг, па уште еден помал објект. Тоа нели е просторот каде што се прави НЛБ? Ако е, се гледа дека е тоа составен дел од рендерот. Значи дека Рамстор требало да гради и таму нешто? |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Да инвестицијата беше најавувана за двата објекти. Вториот во тоа време се најавуваше како катна гаража, канцелариски простор и голем БЕКО центар.
Групацијата Коч не го изгради тој објект, тоа го направи нивниот локален партнер а резултатот е ова што го имаме денеска. |
|
![]() |
|
anDarko ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Работава е што кога турциве од фирмата на Коч го купија плацот за смешна цена, тој го опфаќаше целиот потег каде што сега е изграден Рамстор па се до семафорите на раскрсницата кај Нова Македонија. Подоцна дел од плацот они си го препродадоа за реалната цена - на тоа парче сега се изгради објектот на Тутунска. И така фино турците си направија одличен пазар.
Се кладам нема да е далеку денот кога ќе го продадат и Рамстор, повторно за реалната, пазарна цена! А ако се сеќавам добро, државата, во директна спогодба (ко да е за објект од национален интерес) го продаде целиот плац за смешна цена од 30 евра за квадрат! Парите во чии џепови завршија, се пишуваше на долго по нашиве медиуми и беше тоа предмет на безкрајни политички пресови. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Мислам дека беа 25ЕУР квадрат |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Токму така, сценариото е апла провидно, во ваква држава каде правото е само декор, зошто да се трудат да ги затскријат своите криминали? Но така ќе биде се додека не одговараат вистинските луѓе. За Турците се отвори некаква смешна истрага, а за оние кои во име на државата (на чело со БЦ) ја склучија таквата зделка изостана било што. Значи вистинските врхушки за вакви работи си прогледуваат низ прсти една на друга... Туку ај да не ја затерам премногу накај политика... Инаку памтам дека баш сакаа да го продадат рамстор, но во моментов не ми текнува што стана со тоа. За иднината на Рамстор не сум баш сигурен, но објектов на НЛБ е друга приказзна, мислам ќе го имаме во ваква форма долго време. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Еден наш ноинар искоментира демек земјиштено, односно метар квадратен е купен поефтино него што кошта еден метар платно за шиење за кројач.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Од вработени во НЛБ Тутунска, разбрав дека се селат викендов во новите канцеларии. Значи наредната недела ќе можеме да го прогласиме и официјално проектов за затворен и да го ставиме на гласање.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Значи Ѓорѓи Јанчевски навистина не се зезал ![]()
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Симнати се оградите, изгледа ќе почнат со пратерно уредување....
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
KamaZ ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Apr-2008 Location: Sk/Rotterdam Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Централата на тутунска банка веќе се пресели од зградата на македонија табак. Собраа се со себе. Столици, маси, шкафови и слично. Единствено остана експозитурата во малата зграда. Таа и ќе остане да си постои понатаму. Мене ми е само жал што голем дел од новата зграда ќе биде опремен со мебелот од старава. А баш и не е некој модерен мебел (македонија табак го има набавувано во 80тите). Тоа се случи бидејќи тутунска пред некое време беше приморана да го откупи мебелот кој што го користеше.
Инаку што се однесува до самата зграда на нлб, мислам дека можеше и подобро ама и ова проаѓа. Единствено ме чуди линијата која ја следи зградата во однос на булевар климент охридски. Ако возите од водњанска према соборна на пример, зградата е на косо и изгледа ко да треба да се прошири булеварот за вртење десно (а бидејќи мито хаџивасилев јасмин е едносмерна, тоа и не би било баш добра идеја нели ![]() ![]() Поздрав |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Да да камаз сум приметил и јас дека е така зградата малку лошо поставена во однос на Климент Охридски. Линија не е баш запазена, ама тоа е пошто булеварот има блага кривина на тој дел, а ако се идеше да се запази линијата тогаш ќе требаше зградата да има неправилна форма. Убаво се приметува на гоогле еартх! Може тоа убаво да се поплни со некоја повисока скулптура
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |