![]() |
![]() |
![]() |
Јарболи и знамиња |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Author | |
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
kako bre taka,nikoj da nema poima sto se slucuva
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ок е да има јарбол, ама очигледно го поставиле невидливи луѓе
![]() |
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
moze
![]() ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
da be , ne e potrebno da kazaat deka se patrioti ,znaeme nie
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Пред скоро време на форумов ја развивме дискусијата дека тој круг е погоден за јарбол! Еве некој од надлежните не прочитал! ![]() Сега уште останува да видиме што ќе биде со сијалицата што беше тука?! Кловер моето или твоето!? ![]() Edited by lslcrew - 28-Jan-2009 at 15:34 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() Кажавме неколку поста нагоре дека е веќе ставен, ти избегало. А бидејќи го имале ставено пред да кажеме, им текнало ним, а не нас ![]() P.S. Јарболот бил веднаш до сијалицата, а не над неа... глупости! Edited by гитардемон - 28-Jan-2009 at 16:32 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Мене не ми пречи што не е во центарот на зеленилото, ниту пак би претставувало некаква естетска главоболка. Ако ме прашувате мене, дури и лошо би изгледал јарбол со улични светилки на него. Вакво е решение е најдобро и едвај чекам да видам како изгледа
![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
можеле барем жолти и црвени цвеќиња да насадат таму за поголемо патриотско чувство
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Немам чуено за вакво правило дека мора да биде на средина. Ниту пак пости правило дека МОРА да има знаме на средина на кружен тек. Ако размислам, единствено нешто што мора да биде на средина е сијалицата за да биде улицата еднакво осветлена. Безбедноста е многу поважна, иако кога ќе го видиш ти предизвикува напади на опсесивно компулсивно пореметување ![]() Edited by La Linea - 28-Jan-2009 at 19:43 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
мислам дека добро би било баш таму да има некаков скалест круг од јарболи со скопските општински знамиња, јасно и градското и државното знаме како највисоки, со оглед дека оригиналнава клучка е дело на градов, супер контекст касапана клучка а во продолжение касапана кривина на мостот кај транспортен центар! уште трам фали да пуштат на овој потег и конечко скопје да има топ урбана циркуско-инфраструктурна атракција! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Бетон ова со скопските општински знамиња ти е благо-речено глупост! ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
абе ептен се запнавме со кружниов тек, јас мислам дека најдобро ќе беше јарболи да се стават по должина на булеварот
п.с. Знае некој колку е оддалечен јарболот од светилките, да не постои опасност да се заплетка, или повисок е? |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
контекстот го испушти, попрво ова може да биде само бениген зачин на постојниот спектакл од сообраќајни решенија на тој потег! лично не ми пречи ниедна комбинација, сепак и кога би го направиле истото навистина ќе немам ништо против со оглед дека ќе тера некаква симетрија! инаку мене и вака не ми пречи, со оглед и дека ова е нашата реалност од која не треба да се срамиме освен што треба да научиме со неа да живееме, а гледано уметнички вака како што сега стојат работите јарбол + бандера ова е прилично надреален момент баш исто како што е подвозникот на Трифун и искривениот мост на Пенов! и дефинитивно од таму не треба да ја тргаат тоа саемската коцка за рекламни банери што беше на ќошот спроти саемот, евентуално да ја направат ротациона, па ако тераме касапана да ја доотераме до крај |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
А колку е потребна таа сијалица во центарот? Мислам дека тие сијалици што се до самата улица околу кругот се доволно за осветлување. ![]() Мислам дека јарболот одговара на оваа локација само неможам да премижам на мафијашкиот начин на кој се поставени овие јарболи низ градот, како да очекуваме приватни инвеститори да ги почитуваат законите кога самата влада вака постапува?
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Можеби рачуницата била дека кругот треба да хортикултурно убаво да се уреди, па и навечер да биде осветлен. Во секој случај такво осветлување може и поинаку да се изведе. Мислам дека си во право, можат комотно да го извадат централниот столб за осветлувањ и на негово место да дојде јарболот. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Денеска го регистрирав јарболот кај Континентал и гледано од земја воопшто не боде очи тоа што не е во центар на кругот.
Единствена замерка имам на самото знаме кое е прилично транспарентно, па кога светлината е позади дури и на ваков облачен ден се губи целото чувство. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
транспарентност - нулта корупција (тоа беше еден проект на владата или некои НВО не знам)... па сега ти види ја симболиката... македонија транспарента нулта корупција
![]() Edited by гитардемон - 30-Jan-2009 at 23:01 |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |