![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 62> |
Author | |
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
па добро тогаш имало и гарнизони горе на кале а и бедемот бил цел, сега бедемот е свлечкан па затоа и мисла дека калето како појава пример од идниот споменик на плоштад ќе биде задскриено односно само преживејаната кула ќе го отслика! повторно велам чувство зошто како што тргнало на пола пат е театаров односно цел треба да биде 5 спрата бар во задниот дел токму оној што ќе го задскрие сега калето за кое за да се доживее како целина ќе треба човек да е на камен мост! ај може и калето утре ќе го возобноват
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() а театарот мислам дека нема да смета на тој поглед |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Источниот влез на театарот
![]() Северниот влез на театарот ![]() Незнам колко место ќе остане за тротоар, слаките ќе се до самиот лим !!?? ![]() Edited by Vladimir P - 24-Feb-2009 at 12:11 |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Југо западна страна на театарот
![]() |
|
|
![]() |
|
dimme.von.macedonia ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 30-Jun-2008 Location: Hrvatska Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
The beauty comes from within.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
во врска со тротоарот што го коментираше, заедно со плоштад „Карпошово востание“ јас оваа улица си ја замислував како пешачка
![]() ![]() но сепак според последната слика можеле и подесно да го стават (значи како се бираат маркици еј ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Па да, горе треба да биде пешачка зона, а улицата да понира во голем подземен паркинг простор. Но со оглед на тоа до каде е распослан театарот и дека дополнително треба простор улицата да понира до одредена длабочина пред да може да се покрие, и мене како и на Владимир не ми е јасно колку простор имаат оставено за движење на пешаци покрај театарот. Edited by Cloverstack - 24-Feb-2009 at 16:27 |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
da bese pesacka ulica ce bese prekrasno, navistia, ama ete,...... kojznae mozebi ce ja smenat planot....
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Извор: Време Edited by pbanks - 06-Mar-2009 at 14:05 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
pravo imat vesnikot, gardaat mnogu
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Deneska.
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
rainman ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еве и од мене некои рендери, но овојпат од ентериерот.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Поздрав! |
|
Stupidity should hurt.
|
|
![]() |
|
rainman ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еве и основa и пресек, за да видите за што се работи
![]() ![]() ![]() |
|
Stupidity should hurt.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ау и стариов театар ќе го добие античкиот слој на кич од внатре. Како да не е доволно кичест сам по себе. Незнам зошто не помислив на оваа варијанта но сепак не ме изненадува.
![]() |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Леле, колку е необарокен ентериеров
![]() ![]() ![]() http://www.operadeparis.fr/cns11/live/onp/site/pratique/visites/index.php?lang=en |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Распоред на седишта на стариот театар ![]() (Архив на македонија) Самата сала, таваницата и ложите и балконите е скоро ко старата, но без тие чудни статуи кој се на двете страни од бината и кои го влечат вниманието. Но затоа влезната партија и останатите простории се потполно различни Секако сето е зголемено, но намален и различен венецот околу отворот на бината ![]() На сликите не се гледа доволно пластиката што ја има ![]() Забелешка е, сепак измешале многу баби и жаби. |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
златната и црвената многу бодат очи, го одвлекуваат вниманието и на делови боли глава и се збунувачки, а распоредот на седиштата во салата ми е некако
а очекував салата да биде прилагодена за денешните времиња, а не како стандардите на почетокот на 20-ти век, плус се осеќам некако клаустрофобично во целиот тој простор ![]() |
|
![]() |
|
BlacK ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 11-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
Ja mislim deka Tony Montana bi bil oduseven od enterierov, cak sto vise i bi se preselil u staro-noviov teatar
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ми беше од негде познато, ама не можев да се сетам од каде ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |