![]() |
![]() |
![]() |
Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 11> |
Author | ||
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 31-Mar-2008 at 14:33 |
|
i
Edited by theone - 24-Aug-2012 at 00:17 |
||
![]() |
||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Позадината на 2 и 4-тата слика се
![]() Ама од сликиве Прилеп изгледа многу тапа ![]() |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|
Prilep ,,,,neka ne se lutat prilepcani ,,,,ama mene vo opsto ne mi se dobaga ,,edno golemo selo ,,,,moe mislenje
|
||
![]() |
||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
|
Првите три се супер! Во Прилеп никогаш не сум бил планирам летово да отидам на пиво фест.
|
||
![]() |
||
волан ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Dec-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 192 |
![]() ![]() |
|
волан
|
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Пиво фестот во Прилеп е на 28 август,па за да ви го олеснам патот до пивото еве неколку слики.
Значи ако идите од Скопје,влегувате во Прилеп,одите до првите семафори ![]() Вртите десно и ја добивате оваа слика ![]() Доаѓате до следните семафори ![]() Продолжувате право ![]() и уште право и доаѓате до главниот булевар ![]() И веќе сте в центар. Не се плашете ако ги видите новите електронски рампи ![]() не се пуште ни во употреба Па повелете на пиво,скара и убаво поминете си! P.S.Благодарност до Cloverstack |
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Eве неколку слики што ги најдов на интернет,за поубава представа на Прилеп
![]() ![]() ![]() ![]() На оваа слика се гледа зградата на Тутунскиот Комбинат во Прилеп,некогашна гордост,а сега најголемиот загубар во градот ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Супер серија, ми се допадна возењето низ Прилеп
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Колку само за евиденција новиот објект на Охридска банка
![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Кои архитекти проктираат вакви гадости
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ваквите проекти јас ги викам "проект без душа"
Не знам зошто кај нас се мисли дека се што е направено со рефлектирачки стакла е убаво и модерно. Значи ако немаш идеа како да го направиш,стави рефлектирачки стакла на 99% од објектот,тоа ти е сигурен рецепт ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Еве некои слики што ги ископав од www.prilep.gov.mk. Се работи за паркот на Могила. Ваљда е нов.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by lslcrew - 19-Oct-2008 at 00:45 |
||
![]() |
||
ABC ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2008 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Aaa,во Прилеп архитекти не просперираат,таму едноставно живуркаат неколкумина кој наместо банки цртаа штали кога се едуцираа.Инаку архитектурата во Прилеп е тесно поврзана со партијски интереси од 1947ма па наваму.Одскокнуваат два-тројца архитекти но нивните најголеми достигнувања се приватни стамбени објекти и по некој индустријски капацитет од малото стопанство.
![]() |
||
Секогаш е подобро нешто да се гради отколку да се руши.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
не знам за вас, ама мене во Прилеп ми се допаѓа плоштадот, само на куќите им треба реновирање
|
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
паркот споменик “Могила На Непобедените“, што го симболизира македонскиот непокор(инает), насаден е 1961, а лани го средија како што треба, само што мислам дека на осветлувањето можело да се интервенира поинвентивно, слика и (не)прилика со секој наш споменик, добро реално ова место за навечер и баш не(беше) е за шетање, нешто налик тумбата кај газибаба во СК, но сега вака средено и осветлено колку толку е далеку попитомо и претставително. место од каде прилепчани ќе летаат кајтови Могилата на непобедените беше мислена да поживее непорекната почит за навек - У - 02.03.2002 Прилепскиот Парк на револуцијата ќе се уредува Пријатно место за одмор и рекреација - НМ - 17.02.2007
па има Прилеп места за рекреирање не дека само парков е единствен, но истите треба и да се средат како парков. тука подобни за ваква пренамена се малото вештачко езеро, потегот кон Манастирот Прилепец, нормално Маркови Кули треба да се средат на истиов начин и сите природни реткости како карпите “Слонот“ “Наколна“ и планинарското патчето кон Манастирот Трескавец, а и античкиот пат што водел до манастирот да се доистражи, обележи и пренамени во ваква туристичко рекреативна атракција... |
||
![]() |
||
ABC ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2008 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Реално да ја согледаме целата работа,шундот е очигледен при реставрирањето на целиот град,би ги издвоил следните неколку промашувања за кој се потрошени големи пари без никаква потреба:
електронски реклами,како да се билетарница и го попречуваат транзитирањето на граѓаните низ плоштадот до блискиот централен парк: ![]() Фонтаната која како “стропа“ ја насадија со погрешна ориентација па ја измени целата функционалност на самиот плоштад(гравитира кон оближните локали а не во должина на плоштадот како што треба да биде),од неукост и некадарност,не оти немаше пари зошто потрошија 300 000 евра па сега тече од сите страни и водата се разлева низ целиот плоштад како да сме во некој “аквапарк“ ![]() ![]() |
||
Секогаш е подобро нешто да се гради отколку да се руши.
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Супер град е Прилеп,мене ми се свиѓа ,има добра положба, а Прилепчани, би сакал да ја видамм таа големата црква шо ја има на една од предходните слики, а би сакал да ја видам и онаа шо има интересна камбана? Ако може?
|
||
![]() |
||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
stvarno dobar grad,sekogas sakam da odam vo prilep ali za zal nikogas ne sum bil t.e sum bili ednas koga odevme na eskurzija ama imav togas 7god i nisto ne se secava.
Sakam da prasam kolku ziteli ima gradot Prilep i celata okolina |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ајде малку слики од многу стар Прилеп
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 11> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |