![]() |
![]() |
![]() |
Реставрација на Камени Мост |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 10> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@vendetta
се слагам со тебе, ПРот на владата не треба да ни е во домен на дискусии. Форумов не почна со оваа влада ниту ќе заврши со нејзе, туку ќе ги следи промените и развојот во Македонија во континуитет и се надевам дека и натаму ќе биде критички настроен за сето тоа што треба независно од релативниот успех/неуспех на одредена гарнитура во однос на претходната. Без да бидеме самокритични мислам дека воопшто не можеме да идеме напред. Генерално и најдобриот проект може да биде и подобар и треба да се стремиме кон перфекција иако сме сега максимално далеку од тоа. Да не одиме понатаму офтопик, се надевам дека ќе станеш редовен партиципиент во дискусиите и самиот ќе увидиш дека НЗС овдека е подобра Македонија и ништо друго. Edited by pbanks - 18-Jul-2009 at 20:06 |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
a uste nesto se cudam , kade se 1.3 milioni evra sto gi dade turska opstina za restavracija na mostot????? i toa me cudi
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
vendetta ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
@
pbanks
Се сложувам со тебе да јас не реков "не!" за критиките во однос на проектите, како се планирани, како се работат и сето тоа, НО мислам дека таа критика за тоа како медиумски оваа влада смислено го заокружува не е тема за дискусија тука, бидејќи навлегуваме во политика а нели форумов е аполитичен... ![]() Тука ми беше мене дршката што ме потикна да реплицирам а потоа следуваше твојата реплика за "вкусот" на владава и тоа дека премногу се експонира медиумски. Значи ДА за критика секако но во однос на проектите и нивното реализирање. Сепак НЕ за критикување на начинот на кој што се води политиката од било која влада. Барем не на овој форум, мислам дека се сложуваш... И сега кажи ми дали ти си го направи аватарот ? ![]() Edited by vendetta - 18-Jul-2009 at 20:34 |
|
------------------------------
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Прочитај ја првата реченица од претходниот пост. Го реков токму тоа што го кажа ти тука. Инаку не, аватарот ми е стопен од еден музички спот и конвертиран во анимиран GIF ![]() |
|
![]() |
|
vendetta ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
В ред
![]() Ако си кажал НЕ за критиките за начинот на кој што се експонира владата мислам дека немаше да коментираш за тоа дека те цитирам: "агресивниот ПР на владатаа ги има надминато сите граници на добар вкус и те како заслужува критика. " За аватарот дали може истиот ефект да се направи со мое сликиче? Мислам на тоа позади што се движи... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() сигурно може но не би можел да ти помогнам. Како што реков ова е буквално собрано делче од спотот и конвертирано во анимиран gif. Значи немам вметнувано некои ефекти на сликата, нити имам правено некои доработки. Можеби некој од другите форумаши би можал да ти помогне околу тоа но таа дискусија ќе мора да продолжи во Офтопик делот кој ќе ти стане достапен после 20от пост. Таму всушност припаѓа цела дискусија која ја имавме поназад. ___ Од тука продолжуваме дискусија за камени мост, се што е офтипик ќе преместувам. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дури вчера имав прилика да го видам мостот во живо.
Вака осветлен ем изгледа сосема поинаку (во позитивна смисла) а и му дава посебен белег на вардар и кејот. Редно беше! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
01.
![]() 02. ![]() 03. ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ова металов дефинитивно нагрдува преку ден
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
za koj metal ti e zborot?
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
za razlika od tie porano sto bea pred da go rekonstruirat se top
![]() |
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Убаво искочиле сликите
![]() |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Го видов мостот само од далеку. Одлично изгледа од дистанца. Т-Хоме треба да подразмисли малку за илуминација на нивниот комплекс, на сликава убаво се гледа колку темно изгледа можеби најмаркантниот објект во центарот на Скопје (независно дали на некого му се допаѓа или не)
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
упм сега се изгледа темно покрај мостот
![]() |
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Супер изгледа, браво.
ps. ова е добра промоција па владата ја искористува, секоја влада низ светов таkа прави ![]() Edited by shyes - 01-Aug-2009 at 09:39 |
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
inace vecerva ko so uspeav da vidam im riknale 2 neonki (ili so i da se) od stranata nakaj kale...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Вака осветлен одлично изгледа но многу одамна ме нервира тоа што левата страна на кејот не е осветлена и суредена за разлика од десната..
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 10> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |