![]() |
![]() |
![]() |
Реставрација на Камени Мост |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 10> |
Author | |
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
А прочитав и дека мостот Гоце Делчев ќе го осветлат како Камени.
![]() |
|
![]() |
|
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ne ja gledam taa strana, ama od stranata sto gleda nakaj gtc e pregorena edna neonka, na pocetokot na mostot, 5ta ili 6ta od plostadot...ako vaka produzat za dva-tri meseca, ke bide prilicno shareno.... |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
bese pred 20 godini, vo poslednata restavracija od francuska firma gi trgnaa neonkite
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
Ne razbiram sto realno vi se dopagja vo osvetluvanjeto na kameni...toa sto e osvetlen ili nacinot na koj sto e osvetlen....bidejki ako e nacinot na koj sto e osvetlen bi trebalo uste ednas da si gi preispirame vkusovite (no hard feelings)Spored mene Kameni Most e osvetlen katostrofalno loso,bez cuvstvo za estetika i bez oset za tonvaler.
ne bi sakal da objanuvam nesto posebno ...bidejki i ne sum nekoj strucnjak za osvetluvanje mostovi no dovolno mi bese da napisam na google bridge lighiting i da vidam kako otrpilika bi trebalo da izlgeda eden obicen osvetlen most(pritoa da ne napomenuvam samo kakvo e znacenjeto za nasiot most na Skopje) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
I sega da ve vratam kaj nas....pa sto e ova lugje ?????? :S
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
za kogo e mnogu ubo e ostaj ti anglia itn, nie sme drigi luge, da bevme ko onie ohoo daleku ke bevme,
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
znam deka ne sme nie kako niv, no mozevme da napravime podobro osvetluvanje so istite pari.
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
што се однесува до осветлувањето, мислам дека е ок, а ја имам истата замерка за конструкцијата на неонките
но сепак, со ова погоре постираното не може да се направи споредба, некои од мостовите се многу поголеми од камени, помодерни, некои се сосема други типови на мостови со различни облици, сенки и бои и т.н. на пример конструкцијата на неонките на камени совршено ќе одговараше на модерните мостови кои си ги постирал |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@igorius
металната конструкција за илуминација е одвратна, тука нема дилема. Веројатно уште не сум толку гневен бидејќи не ја имам видено во живо. Но ефектот кој се постигнува ноќе е далку од лош (барем спрема мене). Примерите кои ги наведе се навистина убави, но за мостови од типот на камени, барем лично сум за поконзервативен тип на осветлување, без премногу бои и нијаснси. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
според мене идеалното изложување на мостот, прво би биле ископувања, па создавање на еден вид полукружни амфитеатрични скали, но сето тоа е во вода со изградбата на судот
|
|
![]() |
|
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Еве и јас да го кажам моето лично мислење за осветлувањето на камени. Скоро секој ден го гледам во живо и морам да кажам дека ова решение не ми се допаѓа денски, ноќе изгледа сосема ок. Ама денски, со она лимон преку цела должина на преубава градба како што е камени за мене е навистина одвратна, ама одвратна. И колку повеќе се доближувам до камени, толку повеќе ми се згадува, пошто стварно ми делува унаказен со лимот. За мене делува премногу „ефтино“!!! Значи давам
![]() ![]() Edited by dacito - 02-Sep-2009 at 22:53 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Приметив пред некој ден, камени изгледа навечер многу добро од гоце делчев мостот. Е сега дамка беше што една неонка беше прегорена, а другата до нејзе трепкаше!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Еве навечер како изгледа еден друг мост на Вардар
![]() 2009-09-04 * Да не се осветлените објекти околу нема са се примети |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 10> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |