![]() |
![]() |
![]() |
Црква на Плоштад Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 41> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Што праиме со растафари, ќе сакаат да си тушкаат трефка на плоштад!!!
|
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
abe ostajte gi rastafari,si go imaat oni park
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Само да ве потсетам на суровата реалност. Можеби нема да има нов
аеродром, можеби нема да има нови автопатишта, можеби нема да има пад
на невработеноста, можеби нема да има странски инвестици..... Ама
сигурно ќе има црква на плоштад и тоа легално 50 метарска. Од утрешен
Вест. Анкетата за ревизијата на ДУП трае уште оваа недела, потоа
следува усвојување.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Значи во ова време кога државата е исправена пред тешки предизвици и притисоци, овие бандити на чело со нашиот недоквакан премиер немаат попаметна работа отколку да влезат во втора фаза со оваа идиотска замисла... Или можеби е подобро да се запрашаме дали ова го прават намерно во вакви околности, со цел полесно да се протне.
Па такаречи завчера ги усвоија претходните измени во ДУП-от, каде исто така имаше катастрофални решенија. Еве сега буквално експресно прават дури уште поголема катастрофа. Изгледа дека колку е нешто поштетно и поглупо, толку побрзо се усвојува. Бирократски блокади веројатно служат само за корисни и добри работи во државава. За црквата е скоро се кажано, не вреди да се повторуваме. Ново е единствено тоа што можеме да видиме дека маркицата буквално вришти. Но исто така ме бунат и тие два нови објекти пред МНТ... Што ли измислиле таму??? Според искуството што го имаме, сигурно не е на арно... Ама јас сум убеден дека ова ќе им се тресне од глава многу силно. Мора веќе отпор! Ова ги премина сите граници! Edited by Cloverstack - 10-Mar-2008 at 01:46 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
BTW, каква е таа јавна анкета? Може да се отиде таму и да се пишат забелешки на пример? Не дека овие будали во оваа фаза ќе послушаат нешто паметно, ама чисто да се евидентираат некои работи, јас би отишол да го изразам моето мислење.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Нешто у тој стил, некоја протоколорна парада после која тие независно од се ќе си ги избуткаат плановите. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Сепак мислам треба да се отиде |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Мене највеке ме фаќа страв од една широкопојасна ствар под нашево поднебје. Да не остане вечно градилиште?! Ако веќе толку мора да се направи, бар нека се направи во еден здив, да не остане само коцка лимови во сред центар.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако веќе успеат насилнички да стигнат до стадиум на градба, ова од што ти се плашиш мене би ми било од огромно задоволство. А како што они можат силеџиски да натураат вакви работи, така некој друг ќе може ладно да им го размонтира тоа што го прикрпеле до тогаш и да ја затрупа дупката. Жално е што понекогаш мора да се радуваме и на такви постапки, ама дефинитивно треба добро да се измерат работите и да се одбере помалото зло. Во случајов најдобро ништо да не се почнува, ама ако се почне, тогаш подобро тоа да не дочека завршеток! |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
http://www.ktaweb.com/works/en_scopje.html
планот на танге за скопје на неговиот сајт... додуша незнам за кој дел е ова ама интересно беше да се спомни... а за црква-мислам една многу мало црквиче ќе сврши работа на тој тревнатиот дел пред типо/карши аустриан ерлајнс (минијатурното триаголно делче), колку за една свеќа палење. ем ефтино, ем идејата дека с(м)е христијани да се пренеси на посетителите на плоштадот. ама нормално, не е то идејата. |
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
baravte visoki objekti da se gradat???eve vi i toa crkva
![]() ![]() ![]() stvarno ova so crkvava e kraj.aj mozda sea toa spomenicite ke gi napraat 30 metra visoki,da pokazat kolku visoko stignale u svojot mandat ![]() |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
Па не е тоа идејата се разбира. Идејата е градов конечно да ни стане права европска метропола!!! Па зарем со мали црквичиња ќе станеме велеград?? Дај не зезај, што поголема црквата тоа поголема метропола си. ![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Да биде иронијата поголема, тоа што ти го кажуваш иронично, е мотото на нашиот драг премиер... |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Are you thinking what i`m thinking?
![]()
ON NET |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Два дена барам кај го имаше поставено постов ![]() Беше ли некој? Јас не стигнав ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
Чим решиле да го мењаат ќе го сменат, а нема да ебаваат јавно мислење. Подобро е да се собереме поголема група граѓани на еден мирен протест на плоштад или нешто така...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да ама на форумов сеуште не сме "поголема група граѓани" дури и ако се дом'кнат ГМ, дејан, ПроМКД, кире, вардар...................... ![]() Треба да биде да биде нешто координирано со други противници на проектов... Да отвориме камп на тој триаголникот пред Лумикс ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@pbanks - ја ви кажав дека и без тоа планирав та идам, али некој вирус ме скина и заебав
![]() @gotsomekicks - ме заболе како власта и опозицијата ќе гледаат на таков протест, мене ми е единствено важно таа црква да не се изгради. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве се враќам од трговски, бев за тоа анкетата. Друг кој беше?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |