build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 6970717273 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #1401 Posted: 08-Dec-2009 at 18:16
Од денеска

1 И исток се гради дефинитивно, не беше само расчистување

2

3 Запад...

4

Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #1402 Posted: 08-Dec-2009 at 18:51

замина во историјата запад, првпат кога воопшто влегов на стадио тоа беше на оваа трибина, дефинитивно истата беше спектакл, особено порано кога пиротехниката ја имаше во изобилие...

сега некако ептен ситно публика ќе делува на градски во домашно првенство, тоа и порано делуваше глуво а не па сега, но затоа на меѓународните утакмици клупски или репрезентативни тоа ќе биде фешта, но ќе биде само два три пати годишно, ако вооптш ои биде толку! ме интересира колку ќе биде атрактивен за изнајмување или купување подтрибинскиот простор. обично стадиони наголемо и од тоа живејат, тика без проблем и два три трговки центри може да собере, но дали за тоа ќе има интерес тоа е друга работа иако реално колку толку е сред град ако се споредува со повеќето арени низ светските метрополи.

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #1403 Posted: 08-Dec-2009 at 19:13
Добро пак ли ќе се вртиме на истиот муабет со публиката. Па ситуацијата со фудбалот е моментално прашање во споредба со долгорочни инвестиции како стадион. Толку ли е сложено да се сфати дека овие две работи немаат врска една со друга. Како е можно низ Европа помали градови од Скопје да полнат поголеми стадиони од градскиов. Како што сега политички сме надвор од случувањата, така утре ќе влеземе во ЕУ ќе не пуштат и нас да поиграме со тим два по европските првенства и ќе го повлечат два три тима цело домашно првенство. Две три апсења у ФФМ и така сега има масовни истраги, ќе се среди. И стварно веќе со фудбалскиве теми ако може у меана да ги третираме или евентуално спорстка нишка во останати. Овдека може да третираме поголеми збиднувања колку поради евиденција за полнење и сликање на стадионов.

Инаку со оглед на времево и дејлајтот овие месеци сум задоволен од темпото. Од друга страна се градат две трибини паралелено.

Што треба да биде овој делот полн вода на западна?!
Back to Top
Дуле View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Дуле Quote  Post ReplyReply #1404 Posted: 08-Dec-2009 at 19:14
Сликава на ЛСЛ кажува се. бар во иднина подобро да ги заштитат трибиниве, глеј ја јужна као избледела цела од шо врнело. ма да со столици нема да се познае али ипак...
Back to Top
Sale SK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote Sale SK Quote  Post ReplyReply #1405 Posted: 09-Dec-2009 at 16:01
Originally posted by Dragan

сега не ни требало али тоа е тоа како го почнале така нека го доизграда,али мислим дека би се зголемил капацитетот на стадионот да го напрааат како маракана.

Капацитетот на некој стадион нема врска со ова што ти го зборуваш.А и како може да се вкопува кога Јужна веќе беше направена!?Нема логика.Нашиот стадион е неспоредливо поубав од -маракана-(обична дупка) и нема место за споредба.
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #1406 Posted: 11-Dec-2009 at 17:34
me raduva stadionot, super ke bide
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #1407 Posted: 11-Dec-2009 at 18:47
Не знам дали сте приметиле, јас дури сега приметив гледајќи ги постарите слики во нишкава, новата трибина е екстензивно опремена со камери за надзор.

Edited by гитардемон - 11-Dec-2009 at 18:50
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #1408 Posted: 25-Dec-2009 at 13:11
Исток...

Запад...

Back to Top
ZZZZ View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ZZZZ Quote  Post ReplyReply #1409 Posted: 25-Dec-2009 at 18:28
Odlicni fotki, pocnale da gi podignuvaat stolbovite, rabotava odi poprilicno brzo.
Back to Top
Cifra View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Cifra Quote  Post ReplyReply #1410 Posted: 28-Dec-2009 at 21:36
Originally posted by Dragan

сега не ни требало али тоа е тоа како го почнале така нека го доизграда,али мислим дека би се зголемил капацитетот на стадионот да го напрааат како маракана.

дали реално имаме потреба од повеќе капацитет?
Back to Top
Raisinloaf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Raisinloaf Quote  Post ReplyReply #1411 Posted: 28-Dec-2009 at 22:03
едино да се копа теренот т.е да нема атлетска патека и би се одело надоле со трибините би добиле едно 5-7 илјади седишта , ако ме сфаќате да биде нешто како маракана 
www.realmadrid-mk.blogspot.com
Back to Top
Cifra View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Cifra Quote  Post ReplyReply #1412 Posted: 28-Dec-2009 at 22:05
ама зошто?
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #1413 Posted: 28-Dec-2009 at 22:18
Originally posted by Raisinloaf

едино да се копа теренот т.е да нема атлетска патека и би се одело надоле со трибините би добиле едно 5-7 илјади седишта , ако ме сфаќате да биде нешто како маракана 

ne ne gresisBig%20smile
makar da ima za 100 lica mesto samo grd da ne bide, stadion bez atletska pateka e golemo ludilo. spored moeto mislenje
znam sekoj se gordet ko ke spomne deka ima stadion so golem kapacitet vo zemjata ama dzabe ako grda e Roll%20eyes
stadionov da imase barem za 50 000  luge mesto ke ne bese loso ama zadovolem sum
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #1414 Posted: 28-Dec-2009 at 23:55
Да, според мене грешка е што не ја отстранија атлетската патека, односно да го скратат теренот, и да ја изградат северната трибина едно 20-30 метри поблиску до јужна. Е тоа ќе беше атмосфера. Вака ќе биде „стерилен“ малце стадионот, како оној на јуве или рома, а не како англиските што се врв.
Back to Top
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #1415 Posted: 29-Dec-2009 at 00:51
Прво и јас помислив дека е подобро да нема атлетска патека,атмосферата е навистина поубава.
Но од друга страна пак со атлетскава патека,стадионот е многу пофункционален,онака треба само фудбалски натпрвари да се одржуваат,вака има можност за многу повеќе.
Си ја знеме ситуацијата во земјава,вака барем да имаме еден стадион оспособен за се.
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
Kiki View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Kiki Quote  Post ReplyReply #1416 Posted: 29-Dec-2009 at 01:15
Според мене со оглед дека е најголем стадион во државава би требало да има патека во случај на некои организирања и слично, макар што колку што јас знам не е никогаш користена за нешто посериозно а и не ми се верува да биде. Kако и да е ако се земи во предвид да се отстрани, тоа место ке остане празно, а за трибината да се донесе поблиску ке треба цел стадион да се сруши комплетно па по нови размери да се гради друг. Сето тоа е екстра пари и време така да, тоа е грешка на оние кој го граделе стадионот од корен...
Помогнете на Македонската Википедија - слободна енциклопедија
Back to Top
Sale SK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote Sale SK Quote  Post ReplyReply #1417 Posted: 29-Dec-2009 at 15:36
Originally posted by krale

Да, според мене грешка е што не ја отстранија атлетската патека, односно да го скратат теренот, и да ја изградат северната трибина едно 20-30 метри поблиску до јужна. Е тоа ќе беше атмосфера. Вака ќе биде „стерилен“ малце стадионот, како оној на јуве или рома, а не како англиските што се врв.

Taka i bese planot na pocetok,ama go ostavija so atletska.A nema da koristi za nisto,niti sme "atleticarska" nacija,niti pak nekogas ke ni dadat da organizirame nesto poseriozno(mislam na atletika).
Back to Top
SpaceAge View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote SpaceAge Quote  Post ReplyReply #1418 Posted: 29-Dec-2009 at 16:05
Mislam deka ovoj trebase da ostane kako atletski stadion so malku renoviranje",malku poveke" a sosema nov za samo fudbal ,nesto poveke ke cinese no efektot bi bil golem .
Back to Top
zokidac View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote zokidac Quote  Post ReplyReply #1419 Posted: 04-Jan-2010 at 17:49

ne e problem za altetskata pateka, kje go proshirat terenot po shirina i dozlina za desetici metri pa neka mu ja mislat igrachite
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #1420 Posted: 06-Jan-2010 at 09:34
Originally posted by ovaj_stariov

Прво и јас помислив дека е подобро да нема атлетска патека,атмосферата е навистина поубава.
Но од друга страна пак со атлетскава патека,стадионот е многу пофункционален,онака треба само фудбалски натпрвари да се одржуваат,вака има можност за многу повеќе.
Си ја знеме ситуацијата во земјава,вака барем да имаме еден стадион оспособен за се.

Кога ќе собереш 40000 луѓе на стадион да гледаат треторазредна трка да ми се јавиш!

Едноставно кај нас се знае дека стадионот може да се наполни единствено со два настани:

1. Фудбал!
2. Концерт на цеца! LOL

Така да треба да биде прилагоден за тие две намени... Мислам дека немаше да биде градежен проблем да се отстранеше патеката, ќе имавме потесен стадион, но во ред, немаше да биде тоа толку лошо.

А добра е иначе и идејаа да се прошири малце теренот... ми личи дека е помал од стандардните.

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 6970717273 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.684 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.