![]() |
![]() |
![]() |
Пуцко Петрол(поранешен G Mall Skopje) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 27> |
Author | |
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Сето тоа од задните две слики се на Алумина (во таа хала се извлекуваа профилите)
|
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
пбанкс за 4-та слика што те збунило околу тие халите, вероватно поради тоа што алумина комплексот порано беше меќу двете улици, а со урбанистичкиот план според кој се изгради и к15 се отвори некоја нова линија објекти, а сеуште не беше решено што со алумина па вероватно од тамо забуната. Сепак вака кога ќе видат од дистанца кога ја знаеме иднината на алумина повеќе ја застапувам идејата дека к15 ќе биде трн во здрава нога на г малл. Па така може би и суптилно имам заземено субјективна оцена и на некој начин сум на страна на гмалл кога се работи за тој спорот, не разгледувајќи факти. Онака чисто навијачки некако, несериозно.
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
тука се работи и тоа во ред веќе 10тина дена. Јас живеам тој регион деновиве ќе сликнам. Главната(административна) зграда што ја користеше Алумина е веќе во фаза на размонтирање(извадени се скроз прозорците, незнам што е следно). Мислам дека и во дел од халите денес се работеше на дислокација, ќе видам ако има некој може и да се распрашам како им е планот(предвидувањата) за дислокација
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Дарко ![]() Newbie ![]() Joined: 12-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Таман помислив дека пак нешто се закочи со проектов, оваа слика ми доаѓа како пријатно изненадување. Само напред!
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
денес ме послужи среќата па направив добра тура низ околината на Козле. Успеав да ја сликнам главната зграда на Алумина која се руши, од 3 различни агли, за да видиме до каде е. Денес немаше работници но багерите се веќе паркирани внатре. Дали од понеделник ќе се работи и нешто друго, ќе ве известувам. Еве и сликите
од страна на Иво Лола Рибар ![]() од кај МИВА ![]() од бензиската што беше во склоп на Алумина ![]() Edited by Djole88 - 21-Feb-2010 at 17:33 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
сликите се од денес, по грешка направив едит на вчерашниот пост
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
хех. често поминувам од ваму, а не сум фрлил поглед. него, зошто рушењево се прави „камче по камче“? нели е поедноставно динамит и после влези му со багери?
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() кога сме веќе кај тој муабет, дали знае некој што е поисплатливо, да се сруши со експлозив или дел по дел со хилта? |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
rusenje so eksploziv moze e poisplatlivo ne se gubi vreme i energija za rusenje.moze na lugjevo ne im se brza mn pa rusat so hilt,bageri racno sto znam so sto dr.a i za rusenje so ekspoziv treba pripremi nekoi treba da se ogradi prostorot da se osigura,posto moze da nastrada nekoj a i alumina se naoga vo naselen prostor pa zatoa ovie odele na posigurna varijanta.vo sekoj slucaj tie si znaat
![]() |
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Не иде динамит за објект на два ката
![]() А колку што можам да видам конструкцијата е метална, со монтажна стаклена фасада, така да полесно е да се демонтира, и доколку тоа се направи културно- материјалите лесно ќе може да се рециклираат или реупотребат. |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
![]() 2010-02-25 ![]() 2010-02-25 |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
a ovdeka se rusi samo upravnata zgrada izgleda.a halite?pocnaa li so halite ili ne,ako odi kako do sega rabotava i 2 godini ke im se malku da ja srusat cela alumina
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
вчера проаѓав од тука, некои големи промени нема. Управната зграда се демонтира и мислам дека за едно 3-4 дена ќе ја снема скроз. Проблемот е што се демонтира дел по дел. Истиот проблем ќе го има и со другата зграда на другиот крај на плацот, која незнам што функција имала во Алумина. А за халите мислам дека ќе се оди со крај и со рушење, не би требало и тие да се монтажни. Деновиве ако има промени ќе ставам слики
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Управната зграда на Алумина веќе дефинитивно ја нема
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
vo vreme pred nekoj den spomnaa deka od avgust kje pocne da se gradi g-mall ne znam od kaj im e taa informacija moze i samo da nagagjaat.sepak tesko i toj rok da go ispocituvaat posto ostanuva uste mnogu rabota samo upravnata e srusena toprv ima rabota tamu,halite treba da se razmontiraat i dr pridruzni objekti..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
градоначалникот во една изјава кажа дека израелците се очекува во Август да добијат дозвола за градење и да почнат со работа на терен. А до тогаш најверојатно ќе се радуваме на рушење хали и згради
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Дај боже се друго да е средено, за расчистување на теренот лесна работа ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
od kaj izleze pa sega ovoa
![]() Некогашните работници на „Алумина“ на протест пред фабриката
Поранешни
вработени од фабриката „Алумина“ протестираа пред фабриката. Велат дека
си ги бараат нивните ненаплатени долгови. Обвинуваат дека „Алумина“ е
класичен пример како не треба да се води стечајна постапка.
08.04.2010, 14:06И порачуваат на власта дека нема да седат со скрстени раце, туку ќе си ги бараат нивните побарувања - над 5 милиони евра. Пред јавноста изнесоа документи и решенија, со кои како што велат се докажува дека тие како вработени се сопственици на земјиштето. Гневни се на власта, оти како што велат кога компанијата се продавала државата се појавила како доминантен сопственик, а сега не се исплатени ниту денар. Edited by Cloverstack - 08-Apr-2010 at 15:45 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |