build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Веро Центар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 32>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [1.45%]
0 [0.00%]
6 [8.70%]
6 [8.70%]
11 [15.94%]
12 [17.39%]
10 [14.49%]
15 [21.74%]
4 [5.80%]
4 [5.80%]
You can not vote in this poll
Total votes: 69   Average: 4.68

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Zoc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Zoc Quote  Post ReplyReply #321 Posted: 25-Feb-2010 at 00:12
Да, се согласувам, ова "селце" многу ја нагрдува целата околина. Ај да видиме до кога ќе издржи Naughty...
-LaLinea , мислам дека деновиве ќе имам повторно прилика да сликам од горе , па ќе глеам да направам повеќе „ексклузивни фотки“ Roll%20eyes

Edited by Zoc - 25-Feb-2010 at 00:16
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #322 Posted: 25-Feb-2010 at 09:33
zoc одлична фотографија.

Бидејќи објектот веќе наликува на својата крајна состојба, можеме веќе да даваме некои оценки.

Лично, очекував подобро да излезе фасадата. Ептен вака со ништо не ми се вклопува во околината, и личи на некои магацини сред центар.

Втор сериозен промашај е што зградата не отиде во висина, барем 7-8 спрата во еден дел. Тука имаше простор за такво нешто.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #323 Posted: 25-Feb-2010 at 10:37

И двете оценки на место. Освен придобивката што наместо запустена полјана во сред град ќе имаме сепак пристоен трговски центар, објектов е по многу основи промашен.
Back to Top
SpaceAge View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote SpaceAge Quote  Post ReplyReply #324 Posted: 25-Feb-2010 at 22:06
Sekogas moze poubavo i pogolemo ,no mene mi e zadovolitelno i dobiva edna preodna ocenka pa vaka vo glavno trgovskite i izgledaat.Ako vo toj del poveke se izgradi Vero nema da treba da go nosi celiot tovar, okolijata e strasna srede centar krs.Dolz celiot bulevar treba da se gradat zgradi do crven krst i drugata strana na bulevarot pa da se dobie edna linija,no pusta zelba.
Back to Top
kitkiritki View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote kitkiritki Quote  Post ReplyReply #325 Posted: 27-Feb-2010 at 05:03
Овој објект е голема урбанистичка утка. Пренагласена хоризонтала наспроти верикалата на НБМ. Штета, бидејќи во овие парцели одговараат вертикали. Урбанизмов кај нас стана катастрофа не видена< = < =
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #326 Posted: 03-Mar-2010 at 04:26
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #327 Posted: 03-Mar-2010 at 09:27

Да се надеваме дека објекотв, близината на НБРМ, ГТЦ и Железничка, ќе му даде импулс на заспаново маало, и полека ќе се окрупнуваат и продаваат овие парцелички на асални инвеститори за деловни и станбени комплекси.

Инаку објектов до сега ми е околу 5 со оценка. Најголема замерка ми се висината и здодевниот дизајн. Сепак ми личи дека квалитетно се работи, убаво го фаќа аголот анајмногу поради квалитетниот импулс кој очекувам да му го даде на лошиот кварт.
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #328 Posted: 03-Mar-2010 at 18:53
колку добро би било тука да ја немаше зградата на УЈП и да може тој дел околу железничка да се урбанизира. Зградата на УЈП или поранешен СОК е ужас и само го нагрдува просторов според мене. Мислам дека оваа зграда и уште 3-4 такви објекти во СК се доказ дека не не бивало за масивни згради во минатото
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #329 Posted: 03-Mar-2010 at 19:31

Мое мислење е дека НБРМ би можела да биде вистинска убавица доколку екстериерот се среди малку и потоа редовно се одржува. Има и проект за доградба на блок Д:

http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=13&PID=51894#51894

па ако се реализира, ваљда ќе се сетат да направат и еден фејслифтинг на цел објект.
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #330 Posted: 03-Mar-2010 at 20:31

штета убава локација ја отепаа за конзумеристичка лименка, не дека не се подразубави локацијата, но тука требаше да одат со некоја административна зграда, пример како ново собрание, но ајде тоа е тоа нема враќање!

а за нбрм доколку се светне со некоја боја или украсен мактер може и ќе ја биде, не е лошо бидејќи во близина има алуминиумска фасада као веро да пробаат и тие со некој сличен експеримент чисто за да се види како би изгледало, иако и тоа не ми влегува во глава! сепак сега сакале нејќеле со новиов закон за градба, ќе мора да си ја средат фасадата! 

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #331 Posted: 03-Mar-2010 at 20:39
Originally posted by Max

сепак сега сакале нејќеле со новиов закон за градба, ќе мора да си ја средат фасадата! 
Како новиот закон за градба ја тангира НБРМ???
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #332 Posted: 03-Mar-2010 at 20:40
фасадата и е недовршена!
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #333 Posted: 03-Mar-2010 at 20:41
Ти ова сериозно го мислиш?????
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #334 Posted: 03-Mar-2010 at 20:46
и те како! таа е сега до фаза на шалување! да беше со бел цемент стокмена, ќе разберев да не се гиба, но ова ругло мора да се опраи, милом или силом! 
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #335 Posted: 03-Mar-2010 at 20:49
Е ко така и зградата на УКИМ не е готова. Можеби таков бил проектот бе Мах, не мора да значи дека не е готова фасадата. Како ни изгледа нас е друга работа, ама ова бил проектот.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #336 Posted: 03-Mar-2010 at 20:53
и на уким и на буб се исто брутализам пардон заради ова сивилово комунизам, но можат да ги освежат фасадно просто во бела боја! а за да биде истата подолготрајна потребно е и бел шприц од малтер а сетне варосување!
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #337 Posted: 03-Mar-2010 at 21:15
@ Max

Ајде, до фаза на шаловање била... значи ни карабината не е готова...

Ама нема врска, од претходни дискусии ми е јасно што сакаш да кажеш. Ти пречат трагите од шалувањето. Ама ако не ти се допаѓаат, не значи дека фасадата не е довршена. Јасно ми е и дека имаш желба да ја отераш дискусијава во бестрага со офтопик. Не еднаш е водена оваа дискусија и многу нишки завршиле во кал затоа што сакаш да ни продаваш политика и идеологија преку редефинирање на општо познати факти за некои архитектонски правци. А се што треба да направиш е да отвориш википедија и да прочиташ макар површно и да ги разгледаш сликите:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brutalist_architecture

Еве ти и еден цитат како бонус:
Brutalist buildings usually are formed with striking repetitive angular geometries, and, where concrete is used, often revealing the texture of the wooden forms used for the in-situ  casting.

Без разлика дали ти се допаѓа или не брутализмот како правец во архитектурата, тој си е таков каков што си е, во пакет со трагите од шалувањето.

Но немам намера да ти докажувам дека планетава е топка. Ако мислиш дека фасадата е недовршена, извести ги во министерство за транспорт и врски или општина (или кој и да е надлежен), па нека превземат законски мерки кога законот ќе стапи во сила.

едитирано:
вметнато "@ Max" на почетокот

Edited by Cloverstack - 03-Mar-2010 at 22:17
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #338 Posted: 03-Mar-2010 at 21:25

за истово веќе имаме спорено па наместо д се повторувам еве ти ги линковите препрочитај ги 

- http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=64&PID=21504#21504

- http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=114&PID=49327#49327

ако видиш колку лични бруталистички дела има по европа дефинитивно ова ќе го етикетираш како комунизам! планетава е топка но и јас неможам да те разубедам дека постои на истат некаков ред па дури и во најневозможните области!

и на крај, ако има закон за фасададирање, по која логика мојата фасада треба да биде одржувана, а нивната дури и да не е искречена!?  а каде е муабетот за енергетска ефикасност која најнапред мора како таква да ја применат сите државни институции!?

Edited by Max - 03-Mar-2010 at 21:27
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #339 Posted: 03-Mar-2010 at 21:30
Макс ти изгледа секој втор примерок од модерната го сместуваш во брутализам. Како што реков, немам намера да ти докажувам дека земјата е топка, туку слободно оди извести ги надлежните дека фасадта на НБРМ била недовршена.

Edited by Cloverstack - 03-Mar-2010 at 21:32
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #340 Posted: 03-Mar-2010 at 21:38

ако сами не сконтаат што има јас да ги известувам! ете и на линкот на вики речиси сите приложени фотки се зданија или побелени или шалувани со бел цемент т.е. бетонот е побелен!

искрено и досега беше грда слика нбм но сега со веро од карши истат особено се потенцира! затоа мора бар да се обели малку од малку ако ништо друго, ете прозорите нека си ги задржат такви какви што се, но тоа фасадата мора да ја стокмат па железничка почнаја да ја бојата ова банкава да ја остават вака, навистина не ја бива, па ако трошат толку камен на идеи како ск2014 можат и некое евро да фрлат за она што е запуштено!

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 32>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.406 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.