![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 88> |
Author | |
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Дупка го најавува Александар Од вчера на
плоштадот Македонија се копа голема дупка на местото каде што ќе се
гради фонтаната со споменикот на античкиот војсководец Александар
Македонски. Изградбата ќе биде голем и скап градежен зафат и ќе
трае до крајот на годинава. Поставувањето на коњаникот се очекува за
следната година. Прво ќе се извади машинската соба, што беше изградена
за потребите на претходно планираната фонтана, за која поранешниот
скопски градоначалник Ристо Пенов потроши 200.000 евра градски пари.
Дислокацијата на халата ќе чини 10.000 евра, а изградбата на фонтаната 3
милиони евра. Пред два дена беа извадени тарабите и од местото на
плоштадот каде што е предвидена изградба на црквата „Свети Константин и
Елена“. Претходно на тоа место беше извршено поместување на примарниот
вод од фекалната канализација. http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=8A261435AA19194A9CAA2C342CE3883C |
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
СКОПЈЕ И АТИНА СЕ НАТПРЕВАРУВААТ КОЈ ПРВ ЌЕ ПОСТАВИ СПОМЕНИК НА АЛЕКСАНДАР
И Грците го јавнаа Букефал Игор Чавески |
|
![]() |
|
sportsfan ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 22-Mar-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еве имаме можност постојано,24часа на ден да глеаме што тоа се праи на плоштадот преку линкот на Телекабел ..
http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=59&lang=en ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
wow
колкав кратер ![]() |
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
@ sportsfan
Браво друже,сега ќе имаме и др можност освен онаа што ни ја нуди идивиди.
Одлично
![]() |
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
ne velete deka ne ste znaele za telekabel
![]() |
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
јас поим немав Edited by Buliwyf - 16-Apr-2010 at 22:40 |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Богами дупка голема....
![]() Благодарам за Телекабел линкот. Инаку лично мене идејата за фонтаната ми се допаѓа, но како се во Македонија мора да чекаме да е целосно завршена, за да знаеме како ќе се вклопува и како всушност ќе изгледа. |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Што е со идивиди камерата плоштад македонија, кaј мене јавата не е во ред или проблем имаат со камерата?
Ако ја пробал некој деновиве нека ми каже,пошто скоро цела недела не ми уклучува.
Thanks
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
i jas probav snoshti ali pokazuvase nekoj eror, valjda ne raboti.
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
ја најдов на нет...од пред два дена е.... 29 мај
пс. незнам чија е....може сум му ја собрал на некој пред да ја постира....можеби тука...ако не е ставена до сега Edited by FoSsiL - 31-May-2010 at 16:09 |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
ау колкава е дупкава човече. Немав претстава дека се копа толку голема дупка. Ова да не е за преместување на инсталациите?
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Мене ме збунува она рамното тло на дното на ископината. Дали е некаква предходно направена ствар или нешто сега се избетонирало или истампонирало, ама колку што гледам на камерите од плоштад и движејќи се не сум приметил такво нешто.
|
|
![]() |
|
shaun.r ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Jul-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
mislam deka e isbetonirano..Inaku drugar sto raboti u Beton go ima videno proektot , i kazuva deka e ogromno nesto (vo pogled na istalacii), nesto mi naspomna deka ke imalo tri nivoa kade ke se postavuvaat cevki , znaci red beton pa cevki pa red beton pa cevki ,i deka pod fontanata ke moze covek da vleze za da intervenira |
|
![]() |
|
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
Инаку дупката беше тројно подлабока. Поминав еднаш кога излегуваше камион. Имаше багер во дупката со крената телескопска корпа и едвај се гледаше. А штом стигнале до бетонирање, значи ќе почнат веќе да работат над површина.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ја следам често....израмнето е од нивна страна...тампониран е средишниот дел... а до сега веројатно се избетонирало...само незнам што и колку .... а од страна се гледаат некои стубови и профили.... Edited by FoSsiL - 06-Jun-2010 at 09:49 |
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
Фонтаната на Александар Македонски излегува на виделина
![]() Општина Центар интензивно е ангажирана околу активностите за изградба на фонтаната со споменикот на Александар Македонски, највредниот од 17 што се дел од владиниот проект „Скопје 2014“. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве и од непосредна близина
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Поставуваат арматура за средишниот столб на фонтаната.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |