build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Верски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Црква на Плоштад Македонија

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 89101112 41>
Poll Question: Црква на плоштад?
Poll Choice Votes Poll Statistics
42 [56.00%]
9 [12.00%]
24 [32.00%]
You can not vote in this poll

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #181 Posted: 10-Feb-2008 at 14:03
Што праиме со растафари, ќе сакаат да си тушкаат трефка на плоштад!!!
Back to Top
se_manda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote se_manda Quote  Post ReplyReply #182 Posted: 10-Feb-2008 at 16:46
abe ostajte gi rastafari,si go imaat oni park
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #183 Posted: 10-Mar-2008 at 00:46
Само да ве потсетам на суровата реалност. Можеби нема да има нов аеродром, можеби нема да има нови автопатишта, можеби нема да има пад на невработеноста, можеби нема да има странски инвестици..... Ама сигурно ќе има црква на плоштад и тоа легално 50 метарска. Од утрешен Вест. Анкетата за ревизијата на ДУП трае уште оваа недела, потоа следува усвојување.

Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #184 Posted: 10-Mar-2008 at 01:42
Значи во ова време кога државата е исправена пред тешки предизвици и притисоци, овие бандити на чело со нашиот недоквакан премиер немаат попаметна работа отколку да влезат во втора фаза со оваа идиотска замисла... Или можеби е подобро да се запрашаме дали ова го прават намерно во вакви околности, со цел полесно да се протне.

Па такаречи завчера ги усвоија претходните измени во ДУП-от, каде исто така имаше катастрофални решенија. Еве сега буквално експресно прават дури уште поголема катастрофа. Изгледа дека колку е нешто поштетно и поглупо, толку побрзо се усвојува. Бирократски блокади веројатно служат само за корисни и добри работи во државава.

За црквата е скоро се кажано, не вреди да се повторуваме. Ново е единствено тоа што можеме да видиме дека маркицата буквално вришти.
Но исто така ме бунат и тие два нови објекти пред МНТ... Што ли измислиле таму??? Според искуството што го имаме, сигурно не е на арно...

Ама јас сум убеден дека ова ќе им се тресне од глава многу силно. Мора веќе отпор! Ова ги премина сите граници!

Edited by Cloverstack - 10-Mar-2008 at 01:46
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #185 Posted: 10-Mar-2008 at 01:45
BTW, каква е таа јавна анкета? Може да се отиде таму и да се пишат забелешки на пример? Не дека овие будали во оваа фаза ќе послушаат нешто паметно, ама чисто да се евидентираат некои работи, јас би отишол да го изразам моето мислење.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #186 Posted: 10-Mar-2008 at 01:47
Originally posted by Cloverstack

BTW, каква е таа јавна анкета? Може да се отиде таму и да се пишат забелешки на пример? Не дека овие будали во оваа фаза ќе послушаат нешто паметно, ама чисто да се евидентираат некои работи, јас би отишол да го изразам моето мислење.

Нешто у тој стил, некоја протоколорна парада после која тие независно од се ќе си ги избуткаат плановите.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #187 Posted: 10-Mar-2008 at 01:48

Сепак мислам треба да се отиде
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #188 Posted: 10-Mar-2008 at 01:50
Мене највеке ме фаќа страв од една широкопојасна ствар под нашево поднебје. Да не остане вечно градилиште?! Ако веќе толку мора да се направи, бар нека се направи во еден здив, да не остане само коцка лимови во сред центар.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #189 Posted: 10-Mar-2008 at 02:21
Originally posted by lslcrew

Мене највеке ме фаќа страв од една широкопојасна ствар под нашево поднебје. Да не остане вечно градилиште?! Ако веќе толку мора да се направи, бар нека се направи во еден здив, да не остане само коцка лимови во сред центар.

Ако веќе успеат насилнички да стигнат до стадиум на градба, ова од што ти се плашиш мене би ми било од огромно задоволство.

А како што они можат силеџиски да натураат вакви работи, така некој друг ќе може ладно да им го размонтира тоа што го прикрпеле до тогаш и да ја затрупа дупката. Жално е што понекогаш мора да се радуваме и на такви постапки, ама дефинитивно треба добро да се измерат работите и да се одбере помалото зло. Во случајов најдобро ништо да не се почнува, ама ако се почне, тогаш подобро тоа да не дочека завршеток!
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #190 Posted: 10-Mar-2008 at 14:50
http://www.ktaweb.com/works/en_scopje.html

планот на танге за скопје на неговиот сајт... додуша незнам за кој дел е ова ама интересно беше да се спомни...

а за црква-мислам една многу мало црквиче ќе сврши работа на тој тревнатиот дел пред типо/карши аустриан ерлајнс (минијатурното триаголно делче), колку за една свеќа палење. ем ефтино, ем идејата дека с(м)е христијани да се пренеси на посетителите на плоштадот. ама нормално, не е то идејата.
Back to Top
se_manda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote se_manda Quote  Post ReplyReply #191 Posted: 10-Mar-2008 at 19:08
baravte visoki objekti da se gradat???eve vi i toa crkva LOLLOLLOL se zaebaam

stvarno ova so crkvava e kraj.aj mozda sea toa spomenicite ke gi napraat 30 metra visoki,da pokazat kolku visoko stignale u svojot mandat
Back to Top
gotsomekicks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gotsomekicks Quote  Post ReplyReply #192 Posted: 10-Mar-2008 at 19:35
Originally posted by гитардемон

а за црква-мислам една многу мало црквиче ќе сврши работа на тој тревнатиот дел пред типо/карши аустриан ерлајнс (минијатурното триаголно делче), колку за една свеќа палење. ем ефтино, ем идејата дека с(м)е христијани да се пренеси на посетителите на плоштадот. ама нормално, не е то идејата.

Па не е тоа идејата се разбира. Идејата е градов конечно да ни стане права европска метропола!!! Па зарем со мали црквичиња ќе станеме велеград?? Дај не зезај, што поголема црквата тоа поголема метропола си. Ohno
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #193 Posted: 10-Mar-2008 at 19:49
Originally posted by gotsomekicks

Па не е тоа идејата се разбира. Идејата е градов конечно да ни стане права европска метропола!!! Па зарем со мали црквичиња ќе станеме велеград?? Дај не зезај, што поголема црквата тоа поголема метропола си. Ohno

Да биде иронијата поголема, тоа што ти го кажуваш иронично, е мотото на нашиот драг премиер...
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #194 Posted: 14-Mar-2008 at 22:38
Are you thinking what i`m thinking? Wink

бир писма на читатели
Pocituvani!
Promenetiot DUP na Mal Ring, Skopje e staven na javno mislenje, a nie ne znaeme nisto okolu toa! Na nekoj mu odgovara graganite da bidat pasivni i da ne go iskazuvaat svoeto mislenje vo vrska so izgradbata na crkvata na plostadot na nasiot grad.
Veke go pokazavme naseto mislenje so peticijata, sega e vreme da staneme od kompjuter i da napravime uste eden vazen gest za nasiot grad i plostad. Da otideme vo mesnata zaednica vo koja e izlozen ovoj PREDLOG plan, i da gi izvestime golemcite deka toa ne doaga vo obzir!!!

Imame samo uste 4 rabotni dena da go napravime toa, vklucuvajki ja i sabota!

UPATSTVO:

Mesnata zaednica Bote Botevski se naoga vo kulata kajsto e upravata na GTC (VO GTC), istiot vlez kadesto e i Diners. Toa e Kula 2, sprat 3, stan levo od liftot, vednas do skalite.
Rabotnoto vreme e od 09 do 18 casot. Vnatre e izlozen planot, i mozete da vidite kade planiraat da ja gradat crkvata, i da zemete niven obrazec i da go popolnite so vaseto mislenje.

PARCELATA PROTIV KOJA SE BORIME E MARKIRANA KAKO B5!
POKAZETE USTE EDNAS DEKA SE GRIZITE ZA SVOJOT GRAD, I NEMOJTE DA IM DOZVOLUVATE DA PRAVAT SO NEGO STO SAKAAT.
NE SAKAM CRKVA NA PLOSTAD!!!!

GTC, Kula 2, Sprat 3
Protiv Parcela B5

petok i sabota se idealni za setanje i idenje na kafe niz gtc, i sigurno ke go napravite toa. iskoristete ja taa prosetka za nesto ubavo za nasiot grad!!

ON NET
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #195 Posted: 16-Mar-2008 at 18:06

Два дена барам кај го имаше поставено постов Crazy

Беше ли некој? Јас не стигнав WallbashWallbashWallbash

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote gotsomekicks Quote  Post ReplyReply #196 Posted: 16-Mar-2008 at 18:10
Чим решиле да го мењаат ќе го сменат, а нема да ебаваат јавно мислење. Подобро е да се собереме поголема група граѓани на еден мирен протест на плоштад или нешто така...
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #197 Posted: 16-Mar-2008 at 18:14
Originally posted by gotsomekicks

Чим решиле да го мењаат ќе го сменат, а нема да ебаваат јавно мислење. Подобро е да се собереме поголема група граѓани на еден мирен протест на плоштад или нешто така...

Да ама на форумов сеуште не сме "поголема група граѓани" дури и ако се дом'кнат ГМ, дејан, ПроМКД, кире, вардар...................... LOL

Треба да биде да биде нешто координирано со други противници на проектов... Да отвориме камп на тој триаголникот пред Лумикс
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote gotsomekicks Quote  Post ReplyReply #198 Posted: 16-Mar-2008 at 18:22
Originally posted by pbanks

Да ама на форумов сеуште не сме "поголема група граѓани" дури и ако се дом'кнат ГМ, дејан, ПроМКД, кире, вардар...................... LOL

LOL. Кога мислев на поголема група граѓани, не мислев само на луѓе од форумов. Како што гледаме во јавноста има голем број на противници. Единствено нешто што ме фрустрира е што 1) власта ќе те девалвира дека си со политички мотиви, и 2) опозицијата на најпедерски начин ќе те искористи за свои бедни цели. Bash
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #199 Posted: 16-Mar-2008 at 18:39
@pbanks - ја ви кажав дека и без тоа планирав та идам, али некој вирус ме скина и заебав Unhappy

@gotsomekicks - ме заболе како власта и опозицијата ќе гледаат на таков протест, мене ми е единствено важно таа црква да не се изгради.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #200 Posted: 18-Mar-2008 at 15:43
Еве се враќам од трговски, бев за тоа анкетата. Друг кој беше?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 89101112 41>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.543 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.