![]() |
![]() |
![]() |
Јавен автобуски превоз (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 86> |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Секој ден шефот си одмара тука! Не знам што да кажам, ако го прави на своја рака, за ќотек е. Ако таков е возниот ред, со паркирање покрај улица, жити компанијата! |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
no comment...... do koga vaka?!! |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Бројот на превезени патници во градско-приградскиот сообраќај е зголемен за 0,6% во првото тромесечје на 2010 година во однос на истиот период лани, додека патничкиот превоз бележи зголемување од 3,4%. Вкупниот број на превезени патници во градско-приградскиот сообраќај изнесува 16.720.000 патници, додека во патниот превоз е 2.892.000 патници стои во соопштението на Државниот завод за статистика.
|
|
![]() |
|
aleksovski ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Разбирам приватен, али државен да одмара тука е срамота
![]() П.С. На која линија вози |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
вчера на линијата 5 или 4а (на улица Теодисие Гологанов) имаше еден бел автобус, изгледаше доста нов и беше со некои странски реклами). Ептен брзо прошиба покрај мене и не видов ни марка, ни ништо. Дали некој знае за што станува збор???
П.С: Не е од тие белите што ги имаме од пред 7-8 години со затемнетите стакла |
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Да, прееска се возев со таа 5ка, ме фати неспремен, немав батерија да го сликам, нископоден автобус, од фирмата Van Hool сакам да кажам дека моделот е А309 ама не ме фаќајте за збор, не е ни битно.
Не можам да најдам вест за ова? Некој? |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() А како може 5-ка да има нови автобуси? 5-ка е државен, а немаше најава дека ЈСП ќе се подновува со други автобуси освен со ЛАЗ и со Јутонг автобуси. |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
И јас имам слушнато за некоја нова 5-ка и ме зачуди. Мислев дека е некоја грешка.
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Македонија и се е можно. Најверојатно се работи за некоја донација или којзнае што, зошто да се купи само еден ваков автобус, нема логика
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Битно се подновуваме. Полека но сигруно.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Баш нема логика, особено што автобусот е со прилично мал капацитет, а ставен е на една од најфреквентните линии. |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Вистина, ЈСП има нов автобус, мнооогу подобар од новите приватни. Му видов и број, мислам дека е нумериран со 435, бел однадвор, се гледа дека има клима и француска реклама. ЈСП слабо стојат со односи со медиуми, ама мислам дека директорот Николов во едно интервју најави дека ќе се земат неколку половни автобуси додека не стигнат новите, поради недостиг на автобуси. Ако има и клима, ондак... |
|
![]() |
|
кики ![]() Newbiе ![]() Joined: 20-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Здраво нова сум на форумов! Сакам да прашам дали некој веќе има информација кога ќе стигнат новите автобуси, колку што се сеќавам се зборуваше дека во Јуни ќе имаме нови автобуси... Но сеуште нема ни Н од нови...
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
aleksovski ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Како и да е новите автобуси ќе стигнат за една година како што ми изгледа.
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Информативни табли без информации На електронските дисплеи се' уште го нема возниот ред на автобусите Скопјани се' уште не можат да се информираат за возниот ред на
автобусите од електронските дисплеи што ги постави ЈСП „Скопје“ уште во
март годинава. Десетината информативни табли останаа без важните
информации за оние што чекаат автобус на постојките. Освен датумот и
надворешната температура, тие не покажуваат кој автобус за колку време
ќе пристигне. http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2DC3312F303F7549AC02A439E60FCED4 |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ах медиумиве значи кога нема што да пишуваат си трескаат од ракав. Беше кажано дека овие 10 пробни дисплеи ќе бидат функционални само за линиите со број 2 и 5, така да нема никаков проблем, си функционираат како што беше најавено. А дали и кога ќе се направат да функционираат за сите линии и кога сите постојки ќе се опремат е прашање без одговор
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Светнаа 40 информативни табли на ЈСП
Директорот на јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“, Мишо Николов, заедно со претставници од фирмата „Геонет ГПС“ вчера и официјално ги пушти во употреба информативните табли, поставени на 40 автобуски линии На дисплејот на таблите се вртат бројот на автобусот и точното време на пристигнување на автобуската станица. Од фирмата што го изработи софтверот за таблите велат дека проектот е исплатлив на долг рок, со можност за понатамошни надградување. Како пример ја посочија можноста патниците преку СМС да се известуваат за точниот возен ред на автобусот што го чекаат. Николов објасни дека ЈСП „Скопје“ има обезбедено пари за одржување на таблите од проектот „Ренесанса“, во наредните две години, по што ќе се бараат други начини за финансирање. - Се надевам дека наскоро ќе ги поставиме ЏПС-системите и во другите автобуси. Што се однесува до новите автобуси, кои за нас се произведуваат во Украина, на 14-ти овој месец во фабриката ќе замине и втората комисија, која ќе утврди како и дали е во тек производството на нарачаните автобуси. Оптимист сум и мислам дека новите 11 автобуси до октомври сигурно ќе возат по скопските улици, како што е утврдено и со договорот - истакна Николов. http://www.time.mk/read/2b3416e087/60d062cfe3/index.html |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Каква конфузија во текстов... 40 информативни табли, па 40 автобуски линии, а всушност се работи за 10 информативни дисплеи и 40 автобуси во кои е вграден ГПС уред. |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
vo kumanovo vekje se pristignati i vekje se pusteni vo gradskiot prevoz novi avtobusi ne znam tocna brojka kolku se ama na razlicni delovi vo kumanovo gi imam videno kje sliknam koga ke mi se ukaze prilika i kje gi postiram slikite..
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 86> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |