![]() |
![]() |
![]() |
Музејски комплекс „Македонска Борба“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 50> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Списокот неколку пати го имаме отворано, а најмалку тоа треба да ни е "работа" буилд. Еве нема да долевам вода на огинот и ќе отстапам овој пат од ова прашање, но неможе да останат неискоментирани квалификации од типот Северна Кореа.
|
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
![]() Морам да ти признаам дека многу се трудиш (ми мириса на очај) , иако се сметам за неопределен, и се трудам да сум објективен, осеќам дека веќе на сите полека им прекипува.. не е лошо да смените тактика, и кога веќе туркате ирационалност, бар не ни го тријте од глава (со помпи), него бидете суптилни.. криза е, доживуваме неуспеси, а ова не не теши, ниту храни..
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Мајсторе, не велам дека мириса на Северна Кореја поради восочните фигури. Да бидам искрен, баш сум љубопитен, и мило ќе ми биде ако испаднат супер. Само ми пречат ситни работи од типот на "Ченто ќе биде како затвореник", очигледно е дека претеруваат со тоа дека комунистите се криви за се, а СДСМ е нивни наследник, па и СДСМ е крив. Можеле подостоинствено да го претстават Ченто. Кај споменикот пробаа (утнаа), и дури и таму мораа на плоча како затвореник да го претстават. Северна Кореја реков бидејќи се одложува градбата и има опасна можност да стане Југобанка музејов... |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Логично е да го претстават како затвореник бидејќи тоа е суштински дел од неговиот живот и неговата жртва за Македонија. А ете, и самиот рече дека споменикот го претставува подостоинствено (иако мене искрено воопшто не ми се допаѓа споменикот кој потсетува на Сталин). Не сакам да коментирам пред време, да видам па ќе оценам. Може да испадне супер, а може и за никаде. Деталите ми се битни... Edited by Superman - 28-Aug-2010 at 15:03 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Избришани се последните неколку поста. Успат отидоа и делови од коментари кои не беа за бришење, ама кога валидните забелешки ќе се измешаат со работи кои не се дозволени, тогаш нема друг избор.
Воопшто, повторно навлегуваме во период кога на форумов зачестува мешање на гола политика, партии, политичари и караници по тие основи. Апел до сите за спуштање на топката и насочување на енергијата кон попродуктивни и покоректни дискусии. Ако сме приморани ќе бришеме и ќе едитираме постови на големо, без пардон, но што фајде од тоа? |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Поставено е големо скеле кај музејот (од страната на Камениот мост), најверојатно ќе започнат со фасадата...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Нешто се случува во врска со фасадата
![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
dali pred teatarot i muzejot ke se postavat drvoredi kako vo originalnata zamisla na planot od 1997 god ?? vo animacijata za skopje 2014 nema , no mozebi toa e taka za da vidat objektite !!?
|
|
![]() |
|
Addvert ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2009 Location: Sofia, Bulgaria Online Status: Offline Posts: 153 |
![]() ![]() |
Abe koj stava drvoredi pred vakvi zgradi... Znam deka ovde vo Bugarija koja izobiluva so arhitektura od tnr. Carski period, komunistickiot rezim namerno sadel drvja pred vakvi objekti za da se skrijat, ama kaj nas shto znam..? ... Plus toa, 1997 se somnevam deka vo planot gi ima Muzejot i Teatarot.. ?!
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
A znaes li od 1997 do navamu planot za mal ring kolku pati e promenet ? ![]() |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
znam deka e promenet, dodaeni se raboti na koi ne mu e mestoto tamu , no teatarot i muzejot se postaveni spored prvicnata zamisla taka so ke vidime vo idnina
|
|
![]() |
|
Tuvok ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 173 |
![]() ![]() |
А која е логиката да има дрвореди кои би ги скирле овие згради ?...Баш вака покрај река е убаво да се видливи.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Не ни има место кај да се насадат горе. Може да видите на камерата на идивиди, просторот меѓу објектот и ѕидот на кејот е комплетно плоча бидејќи просторот долу е подрум, гаража веројатно или некое музејско депо. Така да горе може евентуално со некои жардињери некое поситно зеленило. Место за корен да се пушти нема.
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Na zgradava e dobro samo da i se dodadat svetlecki efekti od kaj Vardar isto i na teatarot i tolku. Za drvca so topcesta krosna moze samo od kaj vlezot od strana na ulicata.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Jas mislam deka drvoredi sepak nema da ima !
A kolku mozam da vidam na slikite pred zemjotresot na Staiot teatar edvaj samo edna kupola mu se gleda od gustite drvoredi , Stvarno nikoj ne vodi smetka za ova ... |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Надвор нема никаков напредок додека внатре се работеше на големо
1. ![]() 2. ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
pa spomnav drvoredi i poradi toa sto ovie 2 objekti se za pokrivanje . kolku so mozi da ne mu ja gledame fasadata barem na muzejot.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
хаха. најубо една жива ограда од 10-15 метра висина да кренат. или пузавци.
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=9jcmZz00Vw8
Снимено од некој работник на музејот... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 50> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |