![]() |
![]() |
![]() |
Ски центар Кожуф |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 33> |
Author | ||||||||
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
|||||||
А некој да кажеше за Кожуф не ќе беше лошо? До кога ќе работи? Има ли снег за скијање?
|
||||||||
![]() |
||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
Ако знае некој сигурно ќе каже
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
rabotnicki ![]() Newbie ![]() Joined: 17-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||
Ski centarot raboti,so toa sto skijanje ima na Zelen breg ,na skiliftot...a se mi se cini deka ke ima skijanje uste mesec dena.Znaci vikendov odime na aprilsko skijanje
|
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
На Кожуф се градат апартмани. Според мене типскиов објект е на место
![]() ![]() ![]()
Извор: Ски Кожуф |
||||||||
![]() |
||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() Да, фино изгледа и прикладно |
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() Еве еден "прикладен" објект во Маврово што го упецав пред месец дена (за мене барем нов) ![]() ![]() ![]() Веднаш до Хотел Бистра. Па не значи дека ако некоја стока има таму плац дека може да изгради што сака, оштинарите како и обично спијат. Инаку ова е Хотел со 4-5 ѕвезди што од ракав ги истресол газдата. ![]() Edited by pbanks - 06-Jul-2008 at 18:17 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ближи скијачката сезона а немаме никакви вести околу евентуалната нова инфраструктура во ски центарот. За оваа година беа најавени уште две жичари ако не се лажам.
Пред две недели пишав еден културен маил до ски центарот за подетални информации но одговор за жал не добив ![]() Има ли некој било какви информации? |
||||||||
![]() |
||||||||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|||||||
А нели требаше и владата да го асфалтира патот?
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Еве една штура информација. По се изгледа имаме +2 ски лифта од минатата сезона. А патов од Смрдлива вода до ски-центарот стана легендарен
![]()
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=41225&kategorija=1 |
||||||||
![]() |
||||||||
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
|||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||
Не верувам да излезе нешто од ова знаејќи како стојат работите околу рускиот капитал во Македонија! |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]()
|
||||||||
![]() |
||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||
Па може би и во спортски центар да пројде нешто, ама сепак не очекувам во толкава мера колку што може да бидат нечии очекувања.
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Бев денеска до Кожуф ама за жал од тука немам слики бидејќи апаратот по којзнае кој пат во битни моменти ми откажа љубов
![]() Но и немаше да фатам нешто што до сега не сте го виделе така да само ќе ви ги пренесам впечатоците од моето прво идење до таму. Има еден тон знаци кои ќе ве упатат до ски центарот почнувајќи уште од Гевгелија но тоа е последната добра работа која имам да ја кажам. Патот е од прилика 25км до Смрдлива вода и уште 13км нагоре до центарот. Трасата до смрдлива вода е културна но ќе треба сериозна шминка и пополнување со содржини ако сакаат да тераат елитен туризам на кој цело време претендираат теоретски. Но како и да е трасата до Смрдлива вода е аеродромска писта во споредба со тоа што не чека после тоа. Патчето нагоре е стрмо, на многу места се вози во прва, нема никакви банкини, доста голем дел воопшто не е асфалтиран... Јас навистина не знам како се качија до горе оние кои беа лани на скијање мене ми делува на невозможна мисија и дефинитивно после ова што го видов Кожуф ќе го рипнам и оваа година. На патот имаше некои работници кои потсредуваа некои работи, правеа некое проширување но независно од се овој пат е неуоптреблив ниту за масовен ниту за елитен туризам бидејќи не исполнува елементарни технички критериуми. Незнам кој е крив за ова, веројатно државата која најавува со години наназад дека некаков пат ќе се прави но ова дефинитивно не личи на ништо. И се надевам дека кога по весниците пишуваат за нов пат мислат на комплетно нова траса со сите нишани. Кожуфското искуство ми заврши на капијата пред ски центарот. До таму ми требаа добри 40мин од Гевгелија. Не ме пуштија внатре. Дечкото беше љубезен но иако носев потенцијален купувач на плац/куќа од Грција не сакаше да не пушти внатре чисто да ги разгледаме плацевите за куќи. Било сеуште градилиште. Ме упати јас да се вратам во Скопје, гркот во Солун па јас да закажам состанок па да се вратиме пак по таа патека за диви кози до горе каде ни со 4х4 не би се осеќал лагодно. Навистина мудар пристап на луѓето што го менаџираат проектот за привлекување купувачи ![]() Дечкото на капија ми кажа дека дефинитивно за оваа сезона има само +1 ски лифт од она што го имаме лани. Внатре се граделе и оние објекти за апартмани од кои имаме рендери и некој малечок хотел. Други активности немало. Се на се лично ми делуваше сето ова разочарувачки, работите преспоро се движат и иако она што го видовме лани на сликите изгледаше супер сеуште не можам да добијам комплетен впечаток дека се работи за сериозен проект. ![]() Edited by pbanks - 21-Jan-2009 at 16:53 |
||||||||
![]() |
||||||||
rabotnicki ![]() Newbie ![]() Joined: 17-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||
Eve malku novi informacii za centarot. So ogled deka raspisaniot tender za izgradba na patot(od strana na drzavata) zapna vo postapka...zalbi-tuzbi i sl,delot od patot koj ne bese asfaltiran -sega se asfaltira..Znaci se raboti za pomosniot pat sto Ski centarot sam go pravi!!
Sto se odnesuva do zicarite-osven sestosedot i ski liftot na Zelen breg,osposoben i skiliftot na K-92,drugi nema.
Vo naselbata e sprovedena voda ,struja,kanalizacija i se pravi precistitelna stanica.
Pokraj toa se raboti na infrastruktura za vestacki sneg,so 10-tina topovi,koi vo prvo vreme ke ja pokrivaat patekata pod sestosedot.
Spored moite informacii, poedinecni placevi za prodazba nema -osven nekolku -nameneti za mali pansioni-tie se na dnoto na mapata-i sekoj od niv ima po minimum 1000 m2.
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Знаеш ли од прилика каква е трасата на тој новопроектиран пат? И тој ли почнува во Смрдлива вода? Она што го видов навистина беше козја патека. |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Neznam tocno,no ne e niz naselbata i nema da bide *kozji* tuku normalen!!!-kako do Smrdliva voda!!!!
|
||||||||
![]() |
||||||||
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
|||||||
Патот ке почнува од Смрдлива вода и ке има сосем друга траса од веке постоечкиот до СКи центарот но сеуште не е одредена која ке биде трасата иако немаат многу опции.
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.total.com.mk/default.aspx?mId=16&eventId=12671 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
|
||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |