![]() |
![]() |
![]() |
Македонска Филхармонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 38> |
Author | ||||||||||||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Ако, полека, само без пропусти. Колку што памтам и Театарот му требаше време додека да добие форма, па може да има некоја поврзаност. Тој сеуште не е готов.
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
е де барокот има рок до 2012 ![]() |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
HHH copy - paste
![]() ![]() |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Koi se rekovte arhitektite na proektov?
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Што треба да е ова, од каде е проектов?
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Виктор Михајлов, спомнато е многупати во нишкава |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Не му е ни прв, ни последен copy/paste, не сум изненаден воопшто, ама не знаев дека е толку апла....нешто слично беше и со белградската опера, само не го имав видено ни тој објект, а меѓу колегиве се коментираше на големо...
lupo кај го најде ова? Дај да го најдеме оригиналниот проект... |
||||||||||||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
http://www.flickr.com/photos/brishay19/4067607774/in/photostream/
http://www.flickr.com/people/brishay19/ Оваа brishay19 зачленета е во некоја група CVAD Design. Може да води до некоја информација околу локацијата.
Зашто сеуште денес има луѓе што мислат дека измислиле топла вода кога ќе седнат на интернет и мислејќи дека од нас прават мајмуни сами се прават! Макар и после години, пак светот излага дека е едно село. Имаме денеска интернет, шетаме, подостапен е светот од некогаш, алооооо! Edited by lslcrew - 23-Aug-2010 at 16:24 |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
OOoo razgleduvav objekti na internet ali da mi ja skines glavava nema da mi tekne koj sajt bese. Da se potrudam da pobaram pak
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
"The Sage Music & Art Gallery"
Пиши на Google одма го наоѓа. ![]() Edited by lslcrew - 23-Aug-2010 at 16:28 |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Гледајќи ја "The Sage Music & Art Gallery" од страна малку ми олесна...
Туку знае ли некој кога точно и од кои причини беше напуштена првичната замислена форма на филхармонијата: ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
Зашто многу вртела грб на МОБ.
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
Сериозно прашав доколку некој има некакво вистинско сознание
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
Сериозно! Го имаме дискутирано ова поназад http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=130&PID=29601#29601.
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
Ама тоа е се наш интерен билдерски муабет, ништо повеќе
![]() |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Затоа што реалната цена на таква покривна конструкција достигнувала фантастични суми по метар квадратен, само од некакви првични анализи...
Првичните рендери се тие од конкурсот, а истиот му беше вратен на авторот да си ја дополни програмата....значи не бил потполн и веројатно и после настанале дополнителни промени... И уште што јас го имам како генерален впечаток, дека нема таква фирма во државава што ќе го испроектира и изведе тоа што беше презентирано... Не сакам да настапувам многу критизерски кон целиов проект, само затоа што опкружувањето е необарокно, па ова има некаква пролазна оценка, па колку и била copy/paste architecture... |
||||||||||||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
ete kako sto rekov. za moderni "gluposti" odma snemuva pari....
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=127804 Стопирана изградбата на Филхармонијата
Стопирана е изградбата на Македонската филхармонија. Дел од градежниците запреа со работа оти три месеци не добиле плата. „Нема да се пипне додека не не исплатат и за јули и за август. -На мајсторот му викаше, ако сакаш работи, ако не ќе ти викнам полиција. Не може овде под притисок да работиш, полиција, а без пари. -Денес, утре, денес, утре и дојде до тука, да застанеме со работа, затоа што нема за леб пари веќе“, велат работниците. Од Градба промет, компанијата што работи како подизведувач на објектот велат дека не се точни тврдењата на работниците, немало заостанати плати. На терен објектот го гради Градба промет, а договорот е склучен со австриската Алпине, во меѓувреме министерството за култура не е известено дека има ангажиран подизведувач.
Од Алпине за А1 потврдуваат дека ја ангажирале Градба промет како подизведувач, но и дека редовно и плаќале оти редовно добивале пари и од државата. „Владата вика дека има префрлено пари на Алпине, Алпине вика, има префрлено на Градба промет, Градба промет зошто не ни ги подели парите? Зошто да работиме без пари три месеца? И тоа што имавме од дома го потрошивме“, рече работник. Од двете градежни компании велат дека имало промена во динамиката за изградба на Филхармонијата, поради измени во проектите. Новата Филхармонија во центарот на Скопје се гради по нарачка на власта и е еден од покрупните проекти, но токму државата неодамна се соочи со долгови кон стопанството, особено градежниците кои и јавно се пожалија, целата работа ја ублажи дивидендата од Телеком која се искористи за враќање на дел од долговите. |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Втор ден запрена изградбата на Филхармонијата
Земаат плата на рака, дел од нив не се пријавени, се работи и повеќе од десет часа - сето ова се случува на градилиште каде инвеститор е државата, а гради фирмата „Градба промет“ - со овие скандалозни тврдења на вработените, веќе втор ден е запрена изградбата на Филхармонијата. „Работиме по десет саата, мораш да потпишеш на празен лист за да можат да прават што сакаат со нас, како ние да сме робови“, изјави работник. - Целата плата ја земате на картичка? „Не, не. Преку банка 10 илјади, а другите на рака, ако ни ги дадат, еве три месеци ги чекаме“, вели работник. Ја бараат Трудовата инспекција. „Има луѓе што работат, а не се пријавени, не се осигурани, пензионери има, ако дојде инспекција они се кријат“, рече работник. Плата не добиле три месеци? „Тато, вели, јас во сабота треба да донесам другарчиња да си славам роденден. Јас како да му најдам пари, дај пушти некоја пара, па ќе ти ги вратам“, вели работник. Министерството за култура негира дека работата е стопирана, а „Градба промет“ тврди дека работниците не ја зборувале вистината. „20 - 30 фамилии не можеме да лажеме“, додаде работник. Освен ова изградбата на Филхармонијата ја тресе уште еден скандал. Министерството за култура договор склучило со австриската „Алпине“, а објектот го гради - „Градба промет“. Останува нејасно како е можно министерството да не знае која фирма работи на објектот и зошто наместо фирмата што го добила тендерот - објектот го гради друга фирма за која вработените тврдат дека ги крши работничките права. http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=127864 |
||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||||||||
Не е малку чудно што овој објект не го гради некоја од големите реномирани градежни фирми? Сепак, не се работи за плукни-залепи проект....
|
||||||||||||||
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
||||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |