![]() |
![]() |
![]() |
Театар и библиотека - Тетово |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Author | |
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() Posted: 06-Oct-2010 at 15:52 |
Тетово ќе добие нов театар и библиотека
![]() Помеѓу Центраот за култура и поштата ќе се гради новиот објект каде ќе се сместат театарот и библиотеката. Денес беше презентирано идејното решение на четворица архитекти со работен наслов Перде. Со новиот објект ќе се надмине проблемот на овие две национални установи од културата кои досега функционираат во рамките на центраот за култура во ограничен простор за работа. Освен библиотека и театар, објектот ќе и трета намена односно простории кои ќе служат за културни, едукативни и деловни дејности. Во подземниот простор ќе има 109 паркинг места. Изградбата се очекува да започне во април наредната година по завршување на сите административно-технички процедури. Објектот треба да биде готов за две години. http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/tetovo-ke-dobie-nov-teatar-i-biblioteka |
|
www.realmadrid-mk.blogspot.com
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Видеото од Сител...
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Вака симпатично изгледа....на прв поглед....конечно да провее нешто современо. Само, никаде не успеав да видам кои се архитектите! Па фер е некој да ги спомнеше нивните имиња, ако ништо друго, за трудот што го вложиле
![]() ![]() |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/?p=5163
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ne mi lici na teatar. mozebi na office ili trgovski centar...
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Мене ми се допаѓа поприлично
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Фасадата многу ме потсеќа на проектот за драмски во Скопје (ако не се лажам).
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Значи овде нели:
42° 0'35.57"N 20°58'22.92"E Тетовчани, ај набацете некоја слика од тој домот на култура што е до локацијата на новиов објект... тој во добра состојба е или ќе треба и тој да се реконструира за да го заличи и театаров? ![]() Вери најс ![]() |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Clover. стариот дом на колутрата т.е сегашниот е во многу добра состојба, освен на некој делови каде има недостик од фасада. Е сега јас колку што знам домот на културата исто така е поврзан со библиотеката, а има околу 800 седишта (капацитет). Ако рендериве покажуваат дека вака ќе изгледа објектов од мене чиста единица, нема да се вклопи со околните објекти (кулите,поштата,стариот дом на културата). Слики од сегашниот дом очекувај те вторник-среда
|
|
![]() |
|
Red`black ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Архитекти на овој проект се Бесиан Мехмети, Бетим (презимето не му го знам) и Никола Стрезовски. Сите тројца се проектанти и на Драмски театар во Скопје заедно со Минас Бакалчиев, Митко Пула
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Изгледа слабо се чита, повеќе слики се гледаат
![]()
Инаку Митко не е Пула туку Хаџи-Пуља ![]() А они работеа на театар центар, не на драмски. Драмски ќе се гради според проект на Емил Јегени, Елена Икономов, Јасна Милојковиќ и Билјана Стојменовска. Има све регистрирано по нишките. |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еден мал детал.....не знам дали е до мене, или навистина скалите што треба да водат од тоалетите до фоајето, всушност не водат никаде?
![]() |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
M@RKO ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2010 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
а кога ќе почне ова да се гради ,гледам почна да се реновира и гради моето Тетово
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Епа пишува бе М@RKO
Се планира да почне во април 2011 и изградбата да трае 2 години. Дали ќе се држат до овие дати, ќе видиме. |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
За театар во Тетово, само празни ветувања Комбинирана установа заедно со библиотека требаше да се гради во центарот на градот Гојко Ефтоски |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Фрлетеа нишкава во канта ни Т ни Б од театар и библиотека, се планираше да се почне во април лани, а еве сега една година пројде и нема ништо почнато да се гради. Инаку според мое мислење на таа локација најповолно би било да се изгради катна гаража, конечно да се реши паркингот у Тетово, а и ако остане простор да се направи и парк. Тетово ги заслужува тие две работи како еден поголем град, а не да се брука со парикирани автомобили на среде булевари, и несредено зеленило, нема човек у Тетово каде да седн да се одмори под сенка и да ужива
|
|
![]() |
|
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
![]() Нема смисла да се фрла во канта ![]()
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |