![]() |
![]() |
![]() |
Реставрација на Камени Мост |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 78910> |
Author | ||
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
Edited by OKA - 17-Nov-2010 at 19:05 |
||
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
За Камени и Кале, само најдоброто! Башка, добар пример ако се напојуваат на сончева енергија. Уште Владата да купи возила со хидрогенски погон, и ќе бидиме пример и за Исланд.
А што се однесува со менувањето на боите за празници, кога во Чикаго цела река станува зелена за Св. Патрик (со растителна боја), и од носталгија на истиот ден Мишел Обама бара водата во фонтаните во Белата Куќа да биде зелена, зошто да не може на 02/08, 08/09, 11/10 да имаме црвено-жолта илуминација на Камени и Кале. Башка може сино-жолта некаде во февруари. ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Тоа не е некоја страшна скапа работа, тоа се само филтри во различни бои кои може да се мењаваат,например да има во рефлекторите додаден дел за поставување на тие филтри за менување на бојата,и така секоја година барем ке ги чистат рефлекторите и ке имаме појасна слика и светло =)
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Доколку би се одело со промена на бои, би преферирал барем да доминира (временски) некоја жолтеникава боја која одговара на природната боја на каменот во мостот. Сегашниот ефект кој го прават неонките не е лош, ама самите неонки и конструкцијата на која се поставени изгледаат монструозно и мора да се тргнат.
|
||
![]() |
||
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
|
А зошто е така скрпена стражарницата?
Ne ja znam vistinskata pricina, strazarnicata trebase da bide od bel travertin, no tenderot go dobila nekoja firma sto dotogas nema staveno kamen vrz kamen. Sigurno seedno i bilo a bel travertin a polubelec od Prilepskiot mermer...
![]() ne me fakajte za zbor ama firmata se vikase nesto kao metal... za da go zavrsi toa posle vikale na ispomos majstori kamenjari od drugi firmi... itn itn
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Овој мост е стврно нешто вака закон, ногу ми се свиѓа, би сакал некако истото да направат во Штип а не да пропага мостот по тежината на возилата, па на крајот да ја дочека судбината на Радин мост ....
![]() |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Што е закон? Пола реконструиран, пола не, веќе втора деценија стои таков и којзнае кога ќе заврши реконструкцијата. А тоа што е реконструирано во голема мерка е лошо направено. И стражарницата ја урнаа, па после ја прикрпеа така што подобро воопшто да не ја правеа повторно. Од петни жили се работи на затворање на погледот кон него, го измислија уставниот суд, мостот „Око“, водоскоци, жални врби во Вардар... Една добра работа што се случи тоа е осветлувањето, ама и со тоа успеаа максимално да го нагрдат мостот, со оние грди конструкции за неонките. На крај му поставија една тотално неприкладна скулптура за ваков историски споменик - оние пливачките во поза на скокање во вода, а за работата да биде уште победна, скулптурата е неверојатно фушерајски прикачена, со нашлапан бетон и со метална конструкција која изгледа како да ја нашле на некој отпад, а која штрчи над водата секогаш кога водостојот не е висок. Питачите, препродавачите и измамниците што оперираат на мостот се вообичаена глетка. За комплетен впечаток сега се спрема да се прави „плажа“ до мостот.
Неверојатна неодговорност кон симболот на градот. Пре би рекол дека е брука отколку закон ![]() |
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
![]() мојите мисли ЗАКОН беа за мостот како објект баш вака фамозен, како шо рече симбол на градот... ![]() |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
sto se desava so kameniot most? do kade e restavracija? zosto ne se prevzema nisto a naokolu se raboti 24/7
do koga ke ja gledame ovaa grda slika na pocnat a ne dovrsen kameni most ![]() |
||
![]() |
||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
|
vo pravo si ne znam zosto ne se dovrsi i sredi ovoj most, veke koga se renoviraat site naokolu. Moe mislenje e deka so mostovite kako da se nema kompletna ideja kako da se sredat.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
no poglednija slikava sto ja staviv pogore, delot sto vodi kon stara carsija bese pocnat pred nekolku godini i taka se ostavi ne dovrsen cel most, a ne mi e jasno zosto go osvetlija...
|
||
![]() |
||
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Neznam dali komentarov e za ovde no od vecherva primetiv deka Kamen most samo polovina sveti!!!
|
||
![]() |
||
M. A. de Voltaire ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Ja од неделата приметив..не е од вечерва. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Само од едната страна ли?
|
||
![]() |
||
M. A. de Voltaire ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Oд страна од кафичите на кеј што се..баш на средина не светеше..од другата страна не ми текна да загледам. |
||
![]() |
||
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Дамјанчо твои се фотографиите???
|
||
![]() |
||
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 78910> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |