![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 41> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
За поздрав е решеноста да се изгради тоа што е договорено (иако со повеќепати пробиени рокови, сепак, во Македонија сме).
Истотака, зачуден сум од најавата дека за само 3-4 месеци ќе биде завршена, како и од тоа дека фасадата ќе била слична си таа на некогашната Народна Банка. Позитивен е, секако, податокот дека нема да се користат НЕДАЈБОЖЕ алуминиумски профили, кои можат да се видат на тие малку рендери кои ги имаме (освен ако не сум ги помешал со некаков сличен по боја мермер, рендерите сепак се со многу мал квалитет). Здравје боже, ќе видиме ![]() П.С. Ако оваа зграда има шест ката, замислете ја онаа со седум ката на местото на печатницата Гоце Делчев... |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Да ја замислиме?
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
ехх , ова не е 7 ката, доколку не броиме приземје и подкровје, тука се 10 ката =)
беше најавено прво 5, после испаднаа 7, па после 9, а сега кога ке видиш има 2 спрата подрум + 10 тоа се 12 хахаха |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Вака така се склопи висината. Него ова со допрва правење проект за фасадата е чудно. Или ќе биде некоја интересна модерна фасада нешто слична како што е Сан Марко или Хипериум или па ќе биде некоја од Скопје 2014 стиловите. Тие бетонските делови што личат сега на огради за тераси ме наведуваат дека ќе биде нешто модерно.
А за улицата штета е што сме се довеле до ниво да поздравуваме исполнување на договореното, но сепак треба да се направи. Со оглед на тоа што е диг енд ковер ќе биде може нешто слично на плоштадот во Струмица принципот на работа, само што тука незнам дали ќе го искористат веќе постоечкиот ѕид од кеој како еден носачки и дали може воопшто или ќе изградат два. |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
А како тоа увиде дека се вклопи многу ме интересира? Треба да има 30 ката за да штрчи??? Еве мене на пример ми изгледа како да има 3 лажни поткровја. Јас за многу објекти во Скопје (посебно од поново време) сметам дека им фали висина, ама не во конкретниов случај. Како и архивот и овој објект е на несериозно растојание од соседните објекти и е(за градот и граѓаните на Скопје, не за инвеститорот) непотребен вишок по сите параметри. Зошто не се искористи некоја зелена ливада надвор од мал ринг, а во негова непосредна близина (а факт е дека ги има), па и да си изградеа ако треба и поголем објект од овој? Посебно ме интересира дали се работи за пристапна уличка (слепа, само до објектот) или сериозен коридор? Се' ми личи како да е ова првото, па не знам што паѓате во несвест и го поздравувате, како да донираат 100 000 000 евра на Скопје. Добиваат огромен деловен простор што во друга варијанта нема ниедно паркинг место, па уште да не ја напраат улицата, стап треба да заигра... Што се тиче фасадата, таа е таа од рендерите и не знам што уште шпекулирате. Кој ве научил дека се менува фасада лесно како гаќи. Тоа што е приложено е дел од проектот што поминал во општина Центар и тоа е тоа... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Мислев на тоа дека сите згради околу имаат по максимум 4 ката (Швајцарска амбасада, УНИ Банка, Палата Читкушеви итн.). Значи ќе штрчи максимално. |
|
|
|
![]() |
|
SpaceAge ![]() Groupie ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: SWEDEN Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Neverojatno od tolku prazni pasista vo mal ring proektov ,napikan na ova mesto , ke se izveduva podzemna ulici i sto ti ne Se zadusuva prostorot,toa e moe mislenje.Taka e Dejv,arhivata milion pati komentirana vredi uste ednas da se spomne,trebase na drugo mesto pak centralno no po pristapno so parkering.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
А дали и подземната улица на кејот кај народна банка ќе се копа длабоко , или ќе биде изведена по теркот на Тунелот во Струмица ? Edited by leonid23 - 09-Dec-2010 at 12:12 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ova pogolemo nego sto trebase ispadna ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
In soviet Russia... се зезам, In nationalist Macedonia, се испаѓа поголемо од што треба
![]() |
|
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ама поготово со првата слика многу ме потсеќа на тоа што алекс го кажува. Гоце ко.. ај да не продолжувам. Во секој случај добар кадар. И сепак не е така. И сега што малку наликува... се случува.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
Што сакаше да кажеш??? ![]() Прво, фраза "nationalist Macedonia" не постои. Претпоставувам мислеше на "nationalistic". Второ, зградава е на приватен инвеститор, а не на државата или "владата и фамилијата на Груевски". ![]() Каде тука виде национализам??? ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Прво, не се вика sovietic Russia, ниту communistic Russia, туку soviet или communist. Па аналогно и nationalist... а ако не знаеш на што се однесува зезанцијата, прочитај. ...и така тоа повеќе го реков колку за споредба со мемето а не поради нешто друго. Моите (а)политички ставови си ги задржувам за себе, колку што можам, за разлика од голем број на членството овде. |
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
nylon: in Soviet Russia, grammar learns you! (before you post on a forum)
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Убаво делува, посебно ми се допаѓа на 4-тата слика погоре. Се надевам дека и фасадата ќе излезе добра.
Edited by maestro - 01-Feb-2011 at 22:10 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Да, навистина убаво делува. Транзициски мастодонт, кој освен што по ништо не личи на оригиналната градба и излегува сериозно од нејзините габарити, излегува и од габаритите најавени во рамките на проектот за реконструкција, ужасно го загрозува подземниот коридор Партизанска-К.Ј. Питу, но и нема никаков збор од нивното главно ветување за изградба на подземната сообраќајница. Уште еднаш да запрашам, што поточно ти/ви се допаѓа во проектов и каква добивка имаме ние како обични граѓани од истиот?
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
Ја би сакал да одговорам. Освен зголемено БДП за 10-15 милиони евра ништо повеќе ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зградата е позитивен пример во целата узурпуцација што се случувала на секој ќош со приватни инвеститори од гол интерес. Често се случува да читаме тука двојни ставови еднаш дека не била соодветна реконструкција (се нишани на тоа дека треба да биде иста како предходната), друг пат дека не треба воопшто да биде реконструкција. Зградата не загрозува подземен коридор и граќаните имаат корист со тоа што се добива деловен простор. Со што друго да се пополни, кога и да е некогаш мора да се пополни. Поткровјето е на изглед вака до сега што е познато не многу некое којзнае кое дело, оставам на изведбата да се добие добра фасада и поткровје.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |