![]() |
![]() |
![]() |
Легализирање доградба |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() Posted: 20-Mar-2011 at 13:51 |
Не знам дали е ова соодветно место за прашањево ама сепак...имам пријател со нелегална доградба на стан во населба Аеродром. Дали со некој од новите закони постои можност за легализирање и како? Ако не постои тогаш дали некој до сега слушнал или имал искуство со легализирање конкретно во ова општина?
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Нема за станови ќе си плати казна и ќе си ја руши доградбата.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Zavisi kade, vo kicevo sum slusnal deka treba samo komsijata dolu da se soglasi i teraj rabota! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Во Аеродром е дозволено и пред законот за дивоградби. Има неколку критериуми и постапки кои треба да се задоволат и да се извршат. И потоа станува се добива дозвола и станува легално, дури мислам дека може и во катастар да влезе, за промена на површина. Мислам дека претходно има некој закон со кој се овозможува ова, или пак е под иницијатива на општината.
Така се доградени тераси на многу згради, и искрено изгледаат убаво, дури и поубаво од тоа што беше претходно. Исто така се доградени поткровја. Баба ми има едно такво, легално, секако. Дури на некои згради има каде има можности и услови, дозволена е доградба на цели катови. Секако тука треба и дозвола од Куќен совет, и малку повеќе пари, бидејќи се работи за повеќе сопственици.... Баба ми и соседите имаа во план, ама поради недостик на пари, сеуште не се почнати. Мислам дека се потребни 1000-2000 евра за карабина. |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Фосил фала на инфо.
Кловер доградба на стан една соба, на последен спрат, колку што можев да приметам во Аеродром едно 50% од зградите имаат такви доградби. |
|
![]() |
|
AKADEMIK ![]() Newbiе ![]() Joined: 27-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Мислам дека треба да си побараш одобрение на станарите од мин 50% по вертикала.... па евентуално како дивоградба да го вметнеш со сегашниот закон...
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |