![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 88> |
Author | |
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
Топ е само задните нозе треба да се свиткани обратно од ова.
![]() |
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Некој што не е упатен, ќе помисли дека веќе го поставиле
![]() ![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Знам дека ги утнав нозете, ама беа сечени на сликата, а за големината и поставеноста мислам дека сум најблиску според видеото
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Хехех и споменикот и монтажата се добри.
Се гледа сепак дека споменикот е далеку од довршен, не се само каде што се спојува... фалат и делови. |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
На пример...
Аааааа, ќе ме биде за новинар... ај и така секој може да биде македонски новинар... но и да ме биде, не би сакал да бидам... Edited by FoSsiL - 15-Apr-2011 at 17:48 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
fossil
![]() Edited by Cloverstack - 15-Apr-2011 at 18:12 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Штета што ја немавме сликава пред 15на дена ќе поставевме ваква вест за 1 Април на порталот
![]() |
|
![]() |
|
Konstrukt ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 03-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 124 |
![]() ![]() |
http://youtu.be/GktWAuln__U
постаментот на фонтаната ке биде обложен со Релјефи |
|
![]() |
|
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
![]() напомена: сликата со вајарскиот модел е ротирана за полесна споредба,бидејки оригиналната е сликана од другата страна на скулптурата. Edited by Zoc - 15-Apr-2011 at 22:53 |
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
![]() Simpatično, liči na Makedonče ![]() |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
mozebi e nadvor od temata no se gleda na slikava pa moram da prasam
so sto ce se poplocuva plostadot, zatoa sto vaka raskopan ... znam deka kocka ja butkase idejata za kocka b.t.w. spomenikot e prekrasen, samo da se izglanca i gotovo Edited by bojanbole - 16-Apr-2011 at 13:38 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
плоштадот најлогично е да го поплочат како што си беше поплочен претходно, само да ги исечат плочките што се спојуваат со фонтанат, ако склопат спојка како кај домот на Мајка Тереза јас веќе не поминувам по плоштадот
![]() инаку, не ми е јасно зошто па војниците од фонтаната се толкави огромни ![]() |
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
Па можеби зошто целата фонтана е толку огромна, што сакаш џуџиња ли да бидат?
![]() |
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ja kako sto mozev preeska da vidam fontanava e vo zavrshna faza...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@zabegan:
Па глеј ако Александар Македонски и фонтаната се огромни тогаш многу глупо би било лавовите и војниците што се поставени доле да бидат мали, не би изгледало убаво, барем ја така како што си замислувам дека би изгледало. Тоа е мое мислење. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
колку што можам да приметам, војниците се во ист размер со Александар, зарем не треба главното внимание да е свртено на александар? сепак ова е споменик посветен на една личност, не на настан, нити пак е комплекс, па вакви размери да имаат како и да е, и вака и така многу се утна околу димензиите на се околу спомеников, па не би мрчел многу посебно за ова |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |