![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 165> |
Author | |
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Па да видиме дали ке има некој приказ на тоа што се планира.
Лично, најружна фасада ми е таа на паб Лондон. бивши хотел Македонија ако не се лажам. Е тоа кога ќе го средат помирно ке спијам. Таму би дозволил и Рококо стил само да не е она што го има сега.
|
|
..... .......
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Денес забележав дека е ограден новиот крак на струмичката гимназија, најверојатно ќе се фасадира, но забележав дека има табла на бугарски јазик
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Sto znam, mi lici na nisto
![]() http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4177&mid=482&tabId=1&tabindex=0 Edited by my Macedonia - 27-Apr-2011 at 12:23 |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Ајде среќно!
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Идејава со некакво хармонично унифицирање на фасадиве и не е толку лоша.
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
abe dali nemat popametna rabota da prat !!!?
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
mene pa bas mi se sviga ovaa fasada, se nadevam deka sto pobrzo ke ja zavrshat
![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Уште на терасиве да стават алишта да сушат, идила.
![]() |
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
за мене фасадава и идејата да се створи барок е сосема неозбилна и да не се случеше СК2014 ќе помислев дека вакво нешто е обичен мајтап
мислам дека ова ќе биде единствена ваква зграда во светов не ме разбирајте погрешно, за мене зградата на далметфу беше голем чир на плоштадот и губиток на драгоцен простор, но вакви „решенија се просто глупави и несериозни и чисто информативно онака, има ли други вакви примери во светот, или само ние изигруваме глупи август? |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
плус таму се работи за Арт-нуво стилови, додека стилов на нашава фасада ми е нејасен, баш дека е мешавина од (за свое време) модерна класична станбена зграда и класични стилови, што за мене е нешто ново колку за споредба, ова е исто како да помешаш кинеска со римска архитектура ![]() Edited by zabegan - 27-Apr-2011 at 19:37 |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Треба архитект да ти ги појасни стиловите. Иако навистина не ми изгледа фасадава дека е нешто невидено и нечуено, стандардна класична фасада.
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
Освен оваа фасада кои уште фасади треба да се реновираат на Плоштадот?
Edited by dule - 27-Apr-2011 at 21:17 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве го ова троа подсредено во фотошоп. Им се чудам на градскиве власти, зошто едноставно не ги постават на нет оргиналните визуелизациите со кои располагаат (сите), наместо да сликаат табли на градилиште...
![]() Edited by Cloverstack - 27-Apr-2011 at 22:24 |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Ништо. Многу скромно и срамежливо. Требале малце поразиграна да ја направат, јонски, дорски, арт нуво едно друго...
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Онаа над Тренд, онаа на Пелагонија и онаа помеѓу Пелистер и Пелагонија. Засега тие се спомнати. Ваљда вака нешто: ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
не знам зошто ми го избришавте преходниот коментар, сакам да кажам дека ова е исто како да лупнеш пластики на некоја зграда во Карпош или Ново Лисиче!
не може така, зградите си имаат сопствен стил и дизајн, исто како што класичните стилови си имаат свое, што сега ќе ги мешаме? не мие јасно како може на станбен комиблок со таква фасада да му се склопи некој „барок“ вакви фасади можат само да се модернизираат, не може да им се наметнуваат други стилови бидејќи и да сакаме, такво нешто е невозможно, мислам дека ќе бидеме единствените кои имаат „комиблок“ со „барок“ фасада ![]() |
|
![]() |
|
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
Повели zabegan... Братислава лето 2010. Работите беа сеуште во тек. Значи реновиран е скоро целиот центар на градот. Сменети фасадите на сите таканаречени на нашиов форум „комунистички градби“... За стилот, како голем познавач ќе оставам на тебе да го дефинираш. BTW Одамна имам ветено на форумов фоторепортажа од Братислава (која што неподносливо ме потсеќа на Скопје), но немам време да испостирам се. Ама еве ветувам ако не овој викенд, наредниот сигурно |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |