build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Плажи и бродови на Вардар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 64>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Рок-Барок View Drop Down
Senior Member
Senior Member
БАНИРАН

Online Status: Offline
  Quote Рок-Барок Quote  Post ReplyReply #341 Posted: 04-May-2011 at 17:29

Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #342 Posted: 04-May-2011 at 17:38
Дали булдожерот го преместува синџирот од сидрото?
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Рок-Барок View Drop Down
Senior Member
Senior Member
БАНИРАН

Quote Рок-Барок Quote  Post ReplyReply #343 Posted: 04-May-2011 at 17:41
Originally posted by гитардемон

Дали булдожерот го преместува синџирот од сидрото?

да.. го поместуваше сидрото
Back to Top
dule View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dule Quote  Post ReplyReply #344 Posted: 04-May-2011 at 19:56
Требаше да изградат и помали базенчиња на втората градска плажа како што ветија и како што стој во идејниот проект.Ова е иста како и првата што ја изградија мината година.И дали некој знае дали е пуштена првата плажа или двете заедно ќе се пуштат во употреба,со оглед дека првата плажа беше запуштена и оштетена во зимскиот период сега би требало да ја санираат незнам ?

Edited by dule - 04-May-2011 at 19:59
Back to Top
Observer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Observer Quote  Post ReplyReply #345 Posted: 04-May-2011 at 20:48
Овој натписов за во парк личи ама во строг центар поубава табла за плажата треба да постават.
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
Back to Top
spaceman091 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote spaceman091 Quote  Post ReplyReply #346 Posted: 04-May-2011 at 21:20
stvarno tablata ne lici na nisto! kako od nekoj pazar a baska i lezalkite pak beli plasticni
zosto ne se nabavat vakvi drveni koj po ubavi se i poveke odgovaraat jas neznam...

Edited by spaceman091 - 04-May-2011 at 21:21
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #347 Posted: 04-May-2011 at 21:25
не ми се верува дека ја занемарувате целата плажа, а се буните за такво нешто како табла и лежалки...
Back to Top
FT View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FT Quote  Post ReplyReply #348 Posted: 04-May-2011 at 21:28
Originally posted by zabegan

не ми се верува дека ја занемарувате целата плажа, а се буните за такво нешто како табла и лежалки...

Кога веќе локцаијата е утната, барем другото да биде добро.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #349 Posted: 04-May-2011 at 21:46
Originally posted by FT

Originally posted by zabegan

Кога веќе локцаијата е утната, барем другото да биде добро.
и тоа што викаш, барем тоа нека беше добро...
јас и претходно кажав дека плаживе имаат непотребни конструкции на нив и дека требаше барем да се оди со нешто поедноставно и поблаго

Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #350 Posted: 05-May-2011 at 11:11
Викендов се отвара Градска плажа 2

Град Скопје го најавува отварањето на втората Градска плажа за викендов, доколку тоа го дозволат временските услови.

Викендов се отвара Градска плажа 2. Според информациите од Град Скопје, отварањето е предвидено за во сабота доколку тоа го дозволат временските улсови.

Втората градска плажа која се наоѓа под мостот Гоце Делчев, ќе располага со истите елемнти како и правата. Покрај лежалките, масите и столчињата и втората плажа на граѓаните ќе им понуди игралиште за одбојка на песок, детско игралиште, тушеви, како и неколку шанкови. Капењето во Вардар нема да биде дозволено. Како и на првата плажа, така и овде, влезот за сите граѓани ќе биде бесплатен.

Врдноста на проектот изнесува околу 7,5 милиони денари и целосно е обезбедена од буџетот на Град Скопје.

По големиот интерес кој го побуди отварањето на првата грдска плажа во Градскиот парк, градончалникот Коце Трајановски реши на Скопјани да им овозможи уште едно катче за уживање и релаксација во текот на летото.

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vikendov-se-otvara-gradska-plaza-2
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #351 Posted: 05-May-2011 at 11:28
Цената на плажава од 122 илјади евра, ми се чини превисока.

Тендата реално не може да кошта повеќе од 20-30 илјади. 20 палми по 1000е да се, се вкупно 50 илјади. Песокот и диневлирањето да не кошта 70000е?

Мислам дека требаше да се остави инвеститори да бидат кафичите што ќе ги опслужуваат... нема зошто градот да инвестира без потреба во вакви проекти и да ги поклонува на кафичи за користење.
Back to Top
Observer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Observer Quote  Post ReplyReply #352 Posted: 05-May-2011 at 12:06
Знакот кошта 10.000 евра :-) Се шалам, не би требало повеќе од 50 евра да биде тоа. А да одвоеа 200-300 евра ќе имаше супер табла.
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
Back to Top
FT View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FT Quote  Post ReplyReply #353 Posted: 07-May-2011 at 12:25
Ќе се отвара ли плажата?
Овде во Кочани е убаво времето, таму какво е?
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #354 Posted: 07-May-2011 at 13:10
Originally posted by FT

Ќе се отвара ли плажата?
Овде во Кочани е убаво времето, таму какво е?
Прееска трчав на кеј па забележав дека се отвараше плажава. Во склоп на истата има и одбојкарско игралиште. Мене концептот на место за релаксација покрај реката во принцип ми се допаѓаат но сметам дека и за двете градски плажи е промашена локацијата. Оваа очигледно бидејќи никако не ми оди целиот тој спој со театарот, музејот на ВМРО и музејот на холокаустот во позадина, покрај камениот мост. А другата сметам дека требаше да оди од другата страна на Вардар, каде што има подолго време сонце, а ќе беше добра прилика да се урбанизира тој дел, исфрлат дивите чергерски населби и целото тоа ѓубре. Но, судејќи според природата на инвестицијата, не е така трагично, може утре да се дислоцираат, за разлика од некои гигантски згради.
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
Back to Top
dule View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dule Quote  Post ReplyReply #355 Posted: 07-May-2011 at 15:19
ГРАДСКАТА ПЛАЖА „КАМЕНИ МОСТ“ И ОФИЦИЈАЛНО ОТВОРЕНА ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ

Градот Скопје денеска /07.05.2011 година/ и официјално ја отвори за посетителите Градската плажа „Камени мост“, на левата страна од кејот на реката Вардар, на просторот меѓу мостот „Гоце Делчев“ и Камениот мост. Новата градска плажа за отворена ја прогласија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски.

- Ми претставува особено задоволство што денеска ја отвораме втората градска плажа на кејот на Вардар. Под мотото „На чекор од тебе“ плажата „Камени мост“ ќе претставува ново културно катче во градот, а на посетителите ќе им понуди пријатно место за одмор и рекреација и можност за разладување во топлите летни денови. Градските плажи во поблиското минато биле дел од забавниот и од рекреативниот живот на скопјани, а одењето на плажа било мода. Со овој проект го враќаме духот на Скопје, придонесуваме градот да продолжи да освојува со својот шарм и да ја продолжи својата урбана традиција. Градската плажа „Камени мост“ се протега на површина од 1.775 квадратни метри, на којашто се поставени стреи и урбана опрема од монтажен карактер - дрвени платформи, 20 маси, 80 столчиња и 80 лежалки. Подлогата на плажата е од ситен песок. На плажата се поставени и четири шанкови, детско катче со лулашки и бина за одржување манифестации - рече денеска градоначалникот Трајановски.

За посетителите, на Градската плажа „Камени мост“ се монтирани четири тушеви, четири соблекувални, две украсни чешми за вода, две паркинг-места за велосипеди и 15 корпи за отпадоци. Амбиентот на плажата го дополнуваат 15 палми кои што го зазеленуваат просторот.

Дел од Градската плажа „Камени мост“ е и одбојкарското игралиште со димензии 22,5 на 15 метри. Игралиштето ги задоволува сите стандарди за одигрување градски и национални натпревари. Теренот е заштитен со жичена ограда и плетена мрежа, а го осветлуваат 4 рефлектори. Тоа овозможува игралиштето да се користи и во вечерните часови.

Пристапот до Градската плажа „Камени мост“ е обезбеден преку скалите што водат од мостот „Гоце Делчев“, а се изведуваат и дополнителни метални скалила. За лицата со посебни потреби е изградена рампа што води од Камениот мост. За пристап од плажата кон шеталиштето и ролерско-велосипедската патека на кејот се изведени скалила на три места.

Градската плажа на кејот на Вардар ќе работи од 10 до 24 часот, а граѓаните ќе може бесплатно да ја користат. На плажата се поставени табли за „Забрането капење“.

За изградба на плажата Градот Скопје вложи околу 9 милиони денари, а на терен работеа екипите на градежната фирма „Алкон проект“. На јавниот оглас што го распиша Градот Скопје за користење на четирите шанка на Градската плажа „Камени мост“ победи „Градска плажа груп – СИЗ Скопје“ („Бастион“, „Опиум“, „Стоби“ и „Бел Груп“) којшто ќе плаќа закуп на просторот (корисна површина од 500 квадратни метри) од 5 денари за квадратен метар дневно.

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4198&mid=482&tabId=&tabindex=0

Edited by dule - 07-May-2011 at 21:09
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #356 Posted: 07-May-2011 at 15:34
http://www.makedonija24.mk/?ContentId=4400&CatId=10

0:58
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #357 Posted: 07-May-2011 at 15:44
„го враќаме имиџот на левиот кеј на реката Вардар“ ЛОЛ
левиот кеј на реката варадар е долг десетина километри, заедно со десниот кеј и со реката...

Edited by zabegan - 07-May-2011 at 16:06
Back to Top
Bulldozer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Bulldozer Quote  Post ReplyReply #358 Posted: 07-May-2011 at 15:55

Back to Top
Bulldozer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Bulldozer Quote  Post ReplyReply #359 Posted: 07-May-2011 at 16:01

Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #360 Posted: 07-May-2011 at 16:16

Оваа последнава екстра фотка се на се одлично. Само графитиве и плочките не ги заменија??? Ц Ц
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 64>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.250 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.