![]() |
![]() |
![]() |
Наколна населба Градиште |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Author | |
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() Posted: 12-May-2008 at 17:26 |
Ова особено ме радува и со големо нетрпение чекав да почне да се гради. Мислам дека ќе биде многу интересно, само локацијата не ми е јасна
Edited by La Linea - 12-May-2008 at 17:26 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Колку што знам се гради на некои остатоци од наколна населба и/или некои ѕидини од римско време. Значи реконструкција 1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
ВО ОХРИД
Според директорот на Дирекцијата за заштита на културното
наследство, Паско Кузман ова претставува враќање на праисторијата во
денешно време. Тој рече дека во изминативе осум години се вршени
истражувања на дното на Охридското Езеро, а во чест на претседателот на
нуркачкиот клуб од Охрид, Милутин Секулоски Мичо, ова место е наречено
Мичов град. Инаку, предвидена е изградба на пристапен објект каде ќе се
продаваат билети и сувенири, а Музејот на вода ќе биде поставен на
платформа поврзана со мост во должина од 15 метри. Предвидено е на
платформата, која ќе стои на 900 дрвени колци, да се изградат 7-8
куќарки. Целиот проект се планира да заврши до 8 декември, а ќе чини
околу два милиони евра, обезбедени од буџетот на Република Македонија. http://vecer.com.mk/?ItemID=08124CC9B04A1043AE5352536637F036 Edited by pbanks - 09-Jun-2008 at 15:06 |
|
![]() |
|
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
Ne bi bilo loso da izgradat i eden mal akvarium pod voda ili tuka ili na drugo mesto vo ohridsko ezero.
|
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
voopsto ne bi bilo loso da izgradat ......ama pare se nema ,,,
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Аман веќе, колку пати досега почнува ова да се гради!! Edited by lslcrew - 02-Oct-2008 at 16:21 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Изгледа сме влезени во некоја временска аномалија ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Еднаш за пред камери, вторпат за во весници, третпат неофицијална, четвртпат со попови, петти пат официјално... ![]() За всичко си има процедура ![]() Edited by dacito - 02-Oct-2008 at 17:08 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Превземено од фото.идивиди
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
hahah da be i jas ja vidov samo ne znaev dali e toa toa , inace toa zagradenoto so kamenja pogore sto li e?
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() а она горе е калето? ![]() ![]() и тоа е дел од наколната населба? и нели подводен музеј беше? |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
И мене ме буни што е тој камениот ѕид, ама дефинитивно не е калето. Далеку е Градиште од калето, ниту пак калето изгледа така, ниту аголот прави некаква логика...
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
а ова е блиску до кампот градиште? ќе се гради нов пат нешто или планираат овај да биде? извинете ако сме кажале ама не мислам дека пиши во вестите колку што сум прочитал досега барем... како ќе биди подводен музејот? стаклен под имаат овие колибите?
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
Мене не ми се допаѓа. Можеа нешто по привлечно да изградат на тоа место.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=1A506D45ED89CA489594773D462F4923 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако не се лажам ѕидовите на кои им се чудите се погоре се реконструкција на некое утврдување од римско време... мислам дека еднашка прочитав нешто такво во една објава која за жал ја немаме архивирано тука...
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
01.
![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Интересно
![]() P.S. Објектот не е пристапен за лица со посебни потреби. Освен секако ако имаат мишелинки на инвалидската количка (не е смешно, трагично е). А за слепите веќе не зборувам браилова е мисловна именка кај нас. Edited by гитардемон - 05-Dec-2008 at 13:37 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |