![]() |
![]() |
![]() |
Double Tree Hilton - Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 11> |
Author | |
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() Posted: 08-Apr-2010 at 14:52 |
Распишана објава за локација во општина Аеродром
наменета за изградба на хотели -
8.4.2010
Почитувани, Ве информираме дека
Министерството за транспорт и врски распиша јавна објава за
отуѓување по пат на jавно наддавање на градежно
земјиште, сопственост на Република Македонија,
кое се наоѓа во Општина Аеродром, наменето за изградба
на хотели. Предмет на јавното
наддавање се две градежни парцели со вкупна површина од
11.972 m2. Право на учество на
јавното наддавање имаат физички лица, државјани на Република Македонија и
правни лица, односно домашно правно лице, правно лице во мешовита
сопственост, правно лице основано од странско физичко и правно лице,
регистрирано во Централен регистер на
Република Македонија. Почетна цена на јавното
наддавање изнесува 6.000 денари по метар квадратен. Пријавите за учество
на јавното наддавање можат за да
се доставуваат најдоцна до 12.05.2010година. Јавното наддавање ќе се одржи на ден година, во просториите на
Министерството за транспорт и врски, со почеток во10:00 часот. |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
na mtc.gov.mk e objaveno deka 'stone bridge' pobedil na tenderot za hotel vo aerodrom
|
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
Се надевам дека е лага или шпекулација.. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Знае ли некој која е локацијата - дали е кај 3-та Македонска Бригада или до кејот на Вардар, бидејќи и таму и таму се впишани маркици за хотели.
@Skyboy малку не ми е јасно што има лошо во тоа што победил Stone Bridge? Очекуваше некој светски ланец да победи? Edited by La Linea - 20-May-2010 at 14:37 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
@ SkyBoy
Чим е објавено од Министерството за транспорт и врски, не ќе да е лага или шпекулација. Што те багира во однос на Стоун Бриџ? @ La Linea ![]() А за на 3-та Македонска бригада не сум приметил дека има вцртано хотели. Каде поточно? |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Кловер имаме информација на порталот за ова? Сега барав не можев да најдам (инфо за кога била најавена лицитацијава). Уствари тоа што сакам да те прашам е од каде си сигурен дека се работи за оваа локација?
|
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
Не бе момци немам забелешки на квалитетот на информацијата
Повеќе реагирав разочарувачки дека очекував некој познат бренд и тука, особено не стоун бриџ, за кои воопшто немам позитивно мислење..
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Aaaa ok Klover, ја видов таа вест, само не ја отворив пошто мислев дека е само за облакодерите.
@SKajBoj јас лично не сум разочаран, за големите брендови има многу поинтересни локации во Скопје (на кои уште не влегле), а од инвестициски аспект, секогаш ме радуваат домашните инвестиции. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Изгледа грешката во оваа вест постирана малку поназад ме избагирала малку
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Се потврдува и според квадратурата на маркицата. Проверете во табелата, тоа е маркицата 2.9. А колку што гледам има и 198 паркинг места. Тоа се оние пред хотелот или се во рамки на маркицата како гаражи?! А ова 20 метра висина П+5 ми изгледа дека хотелов и нема да се разликува многу од околните станбени згради. Нема логика, можело да се пушти малку повеќе слобода на инвеститорот.
http://aerodrom.gov.mk/Images/dup/JaneSandanskiUEG.jpg |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Хотелот во Аеродром. Ова заради ориентација.
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Незнам како му е името..... но решив да му отворам нишка.... затоа што почнуваат пополека.... ако можеби сеуште е рано префрлете во друга нишка..... иначе пред неколку дека се рамнеше..... сега заградуваат па за понатаму ќе видиме.... инаку за апдејти сум тука, пред зграда ми е.... па ќе си земам задолжение.... ако има работа, ако се продолжи во градба..... Edited by FoSsiL - 15-Jun-2010 at 14:00 |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Па можеше веројатно имево да го дадеш според адреса, од Google Earth или нешто приближно...а сликава, да си здрав и жив
![]() ![]() |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
го сменив името.... а за слики, имам десетина, ама не можам да ги ставам, ми се појавуваат проблеми..... оваа ја направив од прозорец со зум оддалеку и затоа испадна вака... после искочив и направив неколку слики.... е сега од телефон се... што да праам .... немам камера.... ја направив колку да се знае дека се почнува со хотелот... ке помине некој да слика со асална камера, а јас со мобилниот, колку да се забележи напредок...... Edited by Cloverstack - 15-Jun-2010 at 14:59 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
еве почнаа да излегуваат..... и овие не се нешто којзнае што.... ама се трудам...зарем не... колку можам |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() Само би било добро да се намали резолуцијата, вака сликите се огромни, а без потреба. Практично сите сервиси за хостирање имаат опција за автоматско подесување на резолуција. Еве и кај овој што си го искористил (http://www.fotografija.com.mk/) пред да ја качиш сликата кликни на промени и кај посакувана ширина впиши 800. Edited by Cloverstack - 15-Jun-2010 at 14:31 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Супер ти се сликите, јас не знаев дека плацов е заграден иако живеам на 100 метри од овде
Edited by Cloverstack - 15-Jun-2010 at 15:02 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 11> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |