build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Урбани прашања
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Фасади (општо)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 120121122123124 165>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #2421 Posted: 14-Dec-2015 at 18:37
Хахахах скандалозноо катастрофа маде ин кина!
Back to Top
macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote macedonia Quote  Post ReplyReply #2422 Posted: 14-Dec-2015 at 19:22
???

Back to Top
King View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote King Quote  Post ReplyReply #2423 Posted: 14-Dec-2015 at 22:30
Originally posted by fichot

Originally posted by King

Originally posted by SkopjeZaVardar

Се враќа автентичноста на зградите на ул. Македонија ама само од предната страна? Не ми е јасно зошто стварно. Листав 10-15 страни наназад и не видов една зграда освен МЦМ да е целосно завршена. Потрошени пари за градот да ти изгледа како сценографија за некој тексашки филм од дваесетите. Душмани.

Имало договор предната страна да ја реновира Владата, а другите Општина Центар, ама сега Општина Центар излезе и јавно кажа дека нема да го почитува тој договор.

Не шири лаги, нов е членот ќе те сфати озбилно.

http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/barokno-lice-ruinirana-opachina-foto#1
Види го петиот-шестиот пасус, викаат ако коза лаже, рог не лаже. Немав намера никого да нападнам, само реков дека имало договор со претходниот градоначалник предната страна да ја реновира Владата, а другите Општина Центар. Ама ти по навика го негираш секој мој пост, а повремено знаеш да навредуваш во недостаток на аргументи.
Back to Top
King View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote King Quote  Post ReplyReply #2424 Posted: 14-Dec-2015 at 22:35
Originally posted by Џоле

Originally posted by skoz13

Што ...?

Залепени столбови, затворени стаклени површини со гипс-картон или што и да е, залепени декоративни елементи и уште што не, и сето тоа на метална конструкција.

Просто неверојатно колку си изненаден и шокиран од изгледот, првин имаше рендер од оваа фасада, второ сите фасади досега се во овој стил и на овој начин направени, можеби евентуално волку си шокиран ако си очекувал некое соц модерно здање.
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #2425 Posted: 14-Dec-2015 at 23:44

Се враќа автентичноста на зградите на ул. Македонија ама само од предната страна? Не ми е јасно зошто стварно. Листав 10-15 страни наназад и не видов една зграда освен МЦМ да е целосно завршена. Потрошени пари за градот да ти изгледа како сценографија за некој тексашки филм од дваесетите. Душмани.

Имало договор предната страна да ја реновира Владата, а другите Општина Центар, ама сега Општина Центар излезе и јавно кажа дека нема да го почитува тој договор.

Види го петиот-шестиот пасус, викаат ако коза лаже, рог не лаже. Немав намера никого да нападнам, само реков дека имало договор со претходниот градоначалник предната страна да ја реновира Владата, а другите Општина Центар. Ама ти по навика го негираш секој мој пост, а повремено знаеш да навредуваш во недостаток на аргументи.

А седмиот?
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #2426 Posted: 14-Dec-2015 at 23:57

Просто неверојатно колку си изненаден и шокиран од изгледот, првин имаше рендер од оваа фасада, второ сите фасади досега се во овој стил и на овој начин направени, можеби евентуално волку си шокиран ако си очекувал некое соц модерно здање.

Човек не смее веќе ни да се чуди

Во меѓувреме, Скопје, центарот на Република Античка Македонија

фото: @MaaRiiJuuAnnA (твитер)
За сè има вторпат
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #2427 Posted: 15-Dec-2015 at 00:10
Слушам Харви Дент земал стан во зградава.
Back to Top
ehrlich View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ehrlich Quote  Post ReplyReply #2428 Posted: 15-Dec-2015 at 00:34
Чекај, сериозно, висококатницава ја оставија со направени две страни од фасадата
Back to Top
Z|evzek View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Z|evzek Quote  Post ReplyReply #2429 Posted: 15-Dec-2015 at 00:39

Слушам Харви Дент земал стан во зградава.
Ау многу јака фора
Back to Top
Staro Skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Staro Skopje Quote  Post ReplyReply #2430 Posted: 15-Dec-2015 at 01:16
Баш ме интересира што мисли една од попознатите пејачки од Македонија за полуфасадава, сепак на ова место се наоѓала нејзината куќа.
Градот убав никна, но го откорнаа
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #2431 Posted: 15-Dec-2015 at 03:11

Човек не смее веќе ни да се чуди

Во меѓувреме, Скопје, центарот на Република Античка Македонија

фото: @MaaRiiJuuAnnA (твитер)
овој пример ми е нај јак од сите, затоа што ако кај другите објекти фасадата е во внатрешноста на блок и не се гледа толку лесно, тогаш тука е јасно изложена за сечии очи... тој што сметал дека е логично ова е невиден генијалец
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #2432 Posted: 15-Dec-2015 at 03:12

Originally posted by skoz13

Што ...?

Залепени столбови, затворени стаклени површини со гипс-картон или што и да е, залепени декоративни елементи и уште што не, и сето тоа на метална конструкција.

чекај, ти ова фоткава погоре ја сметаш за рендер??? ...ма дај...
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #2433 Posted: 15-Dec-2015 at 03:17
Видете ваму има и позитивна страна на целата приказна со монтажниве фасади. Кога овие сега нови фасади ќе истрајат бар ќе може да е демонтираат релативно едноставно. Па со надеж тогаш нема да мора да се монтира нова фасад туку само ќе се поднови старата оригинална фасада во помодерен дух.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #2434 Posted: 15-Dec-2015 at 03:44
Originally posted by mirakuliks

Видете ваму има и позитивна страна на целата приказна со монтажниве фасади. Кога овие сега нови фасади ќе истрајат бар ќе може да е демонтираат релативно едноставно. Па со надеж тогаш нема да мора да се монтира нова фасад туку само ќе се поднови старата оригинална фасада во помодерен дух.
не знам зошто многу од вас се надеваат на промена на фасади, дислокација на споменици и т.н... за мене тоа би било губење на време и пари, исто како што се прави и сега
сакам град што ќе размислува рационално и прогресивно, што ќе решава проблеми и ќе остава простор и план за развој за секоја наредна генерација
не сакам град што ќе има вечна опсесија со изгледот на објектите и барем во мојот животен век ќе се занимава стриктно со тоа

мене не ми е толку фактор изгледот на објективе, мене ме фрустрира целата состојба на лудило и ирационалност, заебанција со животна средина и ствари од кои ни зависи удобноста на сите нас како граѓани... јас нема да видам планска градба со современо размислување за проблеми од 21-вви век, удобни јавни простори, чист воздух, брз, ефикасен и удобен јавен превоз, улици без метеж и хаотично паркирање и т.н... ќе гледам како рувото на буквално 2-3 километри квадратни од градов се менува на секои 20 години зависно од моменталните фрустрации и гледишта на јавноста и политичкиот свет... како да тука живеат само мали неразбрани деца
Back to Top
King View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote King Quote  Post ReplyReply #2435 Posted: 15-Dec-2015 at 08:11

А седмиот?

Во право си, извини, седмиот бил . Треба да појасниме за да не се збуни новиот член.
Back to Top
SkopjeZaVardar View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote SkopjeZaVardar Quote  Post ReplyReply #2436 Posted: 15-Dec-2015 at 18:06
Кинг, немаш коментар за овој папагал?

Edited by SkopjeZaVardar - 15-Dec-2015 at 18:07
Back to Top
CenterCityKid View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote CenterCityKid Quote  Post ReplyReply #2437 Posted: 15-Dec-2015 at 18:12
Штала-поткровје во преден план на сликата, Шутка-фасада у позадина.

Сликата ги опфаќа двата најважни елементи на скопската архитектура - бљувотина модерна/транзициона архитектура на станбените згради и килава неокласика.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #2438 Posted: 15-Dec-2015 at 18:37
Ова не е папагал, ова е чавка што се кити со туѓо перје.
За сè има вторпат
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #2439 Posted: 16-Dec-2015 at 05:36
Забеган не знам зошто ама комплетно погрешно ми го разбра постот. Јас не пропагирам фасадите да се променат што е можно побрзо туку укажувам на фактот дека поради потенцијално слабиот квалитет овие фасади кои сега се наместени побрзо ќе се амортизираат. Под тоа мислам кога ќе дојде моментот кога парчиња од фасадата ќе почнат да паѓаат на улица ( моја проценка некои 10 години). Е тогаш бидејќи фасадите ќе треба да се променат бидејќи ризикот ќе биде преголем некој да настрада движејќи се покрај дадените згради. А кога ќе дојде тој момент монтажниот карактер на фасадите ќе овозможи лесно отстранување и замена со модерни термо и звучно изолациони фасади.
Back to Top
skoz13 View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote skoz13 Quote  Post ReplyReply #2440 Posted: 16-Dec-2015 at 09:23
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 120121122123124 165>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.842 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.